• mari123

    Snälla använd munskydd

    Anonym (T) skrev 2020-12-04 13:32:28 följande:

    Är väl rätt uppenbart att munskyddet inte funkat i andra länder, se Tjeckien t ex. Ändå börjar svenskar nu använda dem, lol


    Börjar vi? Jag ser väldigt sällan munskydd på folk och har svårt att tro att det blir fler.......OM inte C muterar och blir farlig på riktigt. Ngn enstaka person med munskydd ser jag ibland och då tänker jag att det är en person som tillhör en "riskgrupp"? OM så bara de som är extra mottagliga eller känsliga alltid bar munskydd så vore ju mkt vunnet. Dödstalen skulle gå ner! 
  • mari123
    Anonym (T) skrev 2020-12-05 04:48:48 följande:
    Jag bor i Stockholm och ser en ökning av munskydd nu, från oktober kanske. Oftast är det pensionärer som bär dem, utomhus också, jag antar att de tror att det skyddar dem själva..
    Ja OM nu munskydd hjälper så är det väl FRÄMST de äldre (och andra i riskgrupp)  som ska bära dem?  Att kräva att ALLA ska bära munskydd tycker jag är magstarkt. Eget ansvar är min melodi. 
  • mari123
    Anonym (C) skrev 2020-12-05 05:54:03 följande:

    Munskydd har man främst för att skydda andra från smittor som man själv (kanske omedvetet) bär på. Det är där de är som mest effektiva. Det är vi som är på jobbet och träffar folk varje dag som bör ha munskydd, när vi inte kan undvika trängsel. För vi vill ju inte råka smitta andra.
    Jo men det verkar väl två-vägt? Den som, av ngn anledning, är extra rädd att bli smittad kan ju skydda sig SJÄLV också genom att ha munskydd? Då får personen ju mer rörelsefrihet dessutom och behöver inte vara låst till hemmet! 
  • mari123

    Apropå C19 så var jag nyss nere på mitt ICA för att ta ut ett paket och handla kattmat. Paketet fick jag ställa mig ute för att hämta (fanns en ringklocka) och sedan fick jag gå in och betala för det var postförskott och så gick jag in i själva butiken och hämtade kattmat. Kändes lite rörigt MEN ska man bara hämta paket så funkar det ju. DOCK tänker jag att det kommer bli besvärligt för personalen som ska springa in och ut nu i vinter......OM det blir kallt...och det kan det bli här i norrland.

  • mari123
    mari123 skrev 2020-12-05 10:57:53 följande:

    Apropå C19 så var jag nyss nere på mitt ICA för att ta ut ett paket och handla kattmat. Paketet fick jag ställa mig ute för att hämta (fanns en ringklocka) och sedan fick jag gå in och betala för det var postförskott och så gick jag in i själva butiken och hämtade kattmat. Kändes lite rörigt MEN ska man bara hämta paket så funkar det ju. DOCK tänker jag att det kommer bli besvärligt för personalen som ska springa in och ut nu i vinter......OM det blir kallt...och det kan det bli här i norrland.


    *Funkar inte så bra med postförskott men tror inte de är så vanliga idag? Jag valde det för att alt. "betala direkt" inte fanns! dåligt
  • mari123
    Anonym (håller med) skrev 2020-12-05 01:38:20 följande:

    Min mormor dog på ett äldreboende för ett antal år sedan, strax före jul. Hon blev förkyld och fick en bakteriell sekundärinfektion, lungniflammation, detta blev hennes död. Absolut inget ovanligt, tvärtom, det är vanligt att luftvägsinfektioner blir den sista knuffen över kanten för gamla och multisjuka.


    Hör och häpna, ingen diskuterade hur smittan kom i på boendet. Var det besökare eller personalens som var den skyldige?  Någon som varit på krogen eller simhallen eller kanske på Kanarieöarna? Vem var den skyldiga syndaren som inte "tog ansvar" och  visade "solidaritet", som inte stannade hemma. Varför stängdes inte skolorna? Varför stängde man inte ner ett par månader och utrotade alla förkylningsvirus? Varför intet krav på munskydd?


    Den som hade yppat något då hade blivit betraktad som galen, men nu har det blivit en massspykos utan dess like. Den som ifrågasätter är egoist alternativt konspirationsteroretiker. 


    Virus går faktiskt inte att stoppa, så spritt som det är nu. Det är bara att gilla läget och släppa alla restriktioner, vi kan tyvärr inte rädda alla, det har vi aldrig kunnat.


     


    Ja det är så konstigt allting! OT OT kanske man absolut i samma genre. Jag minns när "svininfluensan" var på tapeten (är ju rätt nyss) och jag stod i en hundra meter lång kö (minst) för att få mitt vaccin. Ingen behövde hålla avstånd, märkligt nog, och munskydd? Nä hörde man inget om. MEN däremot minns jag hur all media hetsade och skrämde med löpsedlar med stora bokstäver där vi fick veta att VIP minsann fått vaccin före alla oss andra och MINSANN var det inte också så att fotbollslag som skulle spela viktiga matcher vaccinerades men inte våra barn etc etc etc. Var väl en och annan som dog av svinflunsan också antagligen(?) men minns inget om det utan bara hysterin kring vaccinet och så vet vi ju hur det slutade.....! Man blir ju kort sagt brydd......
  • mari123
    Anonym (håller med) skrev 2020-12-05 15:07:43 följande:
    En kollega till mig miste sin man i svininfluensan.

    Många tänker inte på att svininfluensan finns kvar, den återkommer och ingår i säsongsinfluensan som härjar varje vinter. Pandemin före hette Hongkong, härjade slutet på 60-talet. Det viruset försvann aldrig heller, det ingår också i de olika säsonsinfluenserna.

    Väldigt naivt att då tro att covid skulle försvinna bara vi stänger ner ett par månader. Visst covid belastae sjukvården hårdare, men det finns inga proportioner med alla krav på restriktioner och inskränkningar.
    FAST det är så konstigt för OM det nu är så att de "vanliga gamla" flunsavirusen härjar fortfarande så borde ju mina gamla föräldrar kunnat vaccinera sig åtminstone mot DEM, men de sitter hemma och kurar för i år fanns tydligen inget vaccin!? De har vaccinerat sig varje höst i ÅRATAL men nu sitter de i karantän *typ*! Virus är ju smarta fiender och människan ligger väl i bästa fall jämsides med dem i utvecklingen och en vacker dag så tror jag virus vinner MEN inte än och inte C19. Det ligger långt fram i tiden, tror jag alltså.
  • mari123
    Anonym (Sveriges strategi är ingen strategi) skrev 2020-12-06 03:04:00 följande:
    Svininfluensan var inte lika farlig. Totalt avled 89 personer av influensa (endel av dessa kan ha haft Svininfluensa. en del någon annan influensa) det året. Hittills har över 6000 avlidit i Sverige av eller med Covid- och då är inte 'säsongen' av denna pandemi över än.

    Detta visar alltså på att det här viruset är många gånger mer dödligt.
    Vad betyder att man dör "av" eller "med" C19? Märkligt detta och man ser det ofta.
  • mari123
    mammabitch skrev 2020-12-06 09:49:42 följande:
    Det är ju nu så att covid tyvärr spridits på sjukhus och äldreboenden och det kan vara svårt att avgöra om personen i fråga dog av covidrelaterad lunginflammation eller av andra krämpor som även utan covid skulle haft dödlig utgång.
    Om jag förstår rätt kan det även handla o personer som tillfrisknat från den akuta covidinfektionen med som dör inom 30 dagar, eller vilken period det nu är, efter konstaterad infektion.
    Och ÄNDÅ får vi så exakta siffror i media? Märkligt.
  • mari123
    Anonym (.) skrev 2020-12-06 10:57:07 följande:
    Sverige räknar alla som är covidpositiva när de dör som att de dör av just covid oavsett om det stämmer eller ej. Har personen dött av hjärtinfarkt men varit covidpositiv räknas det i statistiken som att denne dött av covid.

    Det här få till följd att vi har högre dödstal per capita än många andra länder som tex Norge som endast räknar de som dör av covid på sjukhus.

    Det är alltså ingen raketforskning. Vi vet hur många som dör och vi vet hur många som registrerats som covidpositiva. Därav får man en exakt siffra.
    Sedan vad som ligger bakom siffrorna kommer att ta flera år att reda ut. Bland annat måste vi se på överdödligheten och jämföra med andra år. Därifrån kan man sedan dra slutsatser ungefär hur många som dog under pandemin. Men dit är det flera år innan vi kommer.
    FAST det är ju illa att media verkar ha som uppgift att skrämma upp oss 24/7! Det tjatas om C19 som vore det digerdöden som var här och man blir TRÖTT. Löööfven lovade nyss att alla skulle få gratis vaccin! Jippie......men det är ju våra skattepengar som går till inköpet av det. KANSKE ett lika uselt som det var på Svinflunsans tid?
Svar på tråden Snälla använd munskydd