Inlägg från: Anonym (tobbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tobbe)

    Snälla använd munskydd

    Johannus skrev 2020-12-04 17:12:00 följande:

    Jag har börjat använda munskydd sen september och även handskar då jag inte vill ta med bara händer i kundvagnen eller scannaren. Spritar ändå både kundvagn och scanner. Folk håller avstånd när man bär munskydd vilket är på alla sätt bra.

    Ni som trotsar munskydd gnäll inte sen om ni blir sjuka och måste belasta sjukvården.


    Du är väl medveten om att munskyddet inte skyddar dig så du kan lika gärna bli sjuk som dom som inte bär skydd. Så varför skulle dom som inte bär skydd inte gnälla om dom blir sjuka? Dom kan ju ha skyddat sig lika mycket fast utan munskydd som vi redan vet inte skyddar. Munskydd kan hindra att man smittar andra om alla bär munskydd och hanterar dom rätt. Och folk som bär munskydd hanterar ofta dom inte rätt och det är därför det inte har hjälpt i dom länder som haft munskydd. Dessutom brukar dom som tar på sig munskydd slarva med avstånd eftersom dom tror som du att det skyddar dom. Blir less på alla med munskydd som slarvar med avstånd. Håller man avstånd då behöver inte munskydd.
  • Anonym (tobbe)
    Johannus skrev 2020-12-04 20:04:07 följande:
    En sak ska du veta att när jag handlar 1 gång i veckan och bär munskydd så håller jag avstånd, men helt klart finns det folk som går på och ska trängas och när man ber dem gå på avstånd så får man vara rädd att man inte får knytnäven i ansiktet.

    Vi/jag som är assistenter har från arbetsgivaren blivit bedda att använda munskydd, handskar när vi måste ut och handla och det är för att skydda våra brukare.
    Problemet är att du inte skyddar dina brukare när du har munskydd i affären. För du skyddas inte av munskyddet.
  • Anonym (tobbe)
    pyssel skrev 2020-12-05 21:21:35 följande:
    Det finns forskningsunderlag som hävdar motsatsen.
    pyssel skrev 2020-12-05 08:57:26 följande:

    Lite om forskningsläget.

    Karolinska om munskydd i tyg:

    nyheter.ki.se/munskydd-av-tyg-kan-minska-smittspridningen-av-sars-cov-2

    Vetenskapsakademien om munskydd

    www.arbetarskydd.se/arbetsmiljo/vetenskapsakademien-gar-pa-tvars-om-munskydd-7005405


    Jo fast det finns forskning och experter som tycker precis tvärtom så forskningsläget är inte stabilt. Och sen den forskning som finns visar inte att han skulle bli skyddad om han går med munskydd när ingen annan gör det. Och blir inte han skyddad då skyddare det inte hans brukare om han bär munskydd när han går ut. Sen den forskning du länkade till hade mest kollat på labbstudier. Det är skillnad när det är ute i samhället med människor som inte hanterar skydden rätt. Det är därför man ser stora smittoökningar även i länder med hårda krav på munskydd. Sen är det många som tror att dom är mer skyddade än vad dom är när dom bär munskydd. Har sett rätt så många med munskydd som i gengäld skiter i avstånd. Håller man avstånd och sköter handhygien då är man rätt så säker. Och i en affär bör man kunna hålla avstånd.

    Men som sagt var att munskydd kan skydda det tvivlar ingen om. Frågan är när dom skyddar och när dom inte gör det.
Svar på tråden Snälla använd munskydd