Inlägg från: Anonym (Okänd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Okänd)

    Kära dagbok - skriv hur din dag varit

    Kära dagbok.

    Året inleds med lätt existentiell ångest. Jag får inte nåt gjort som jag vill, får inte riktigt andrum heller. Nästa vecka är jag ensam med sonen som kräver nästan 100 % uppmärksamhet, funderar på hur jag ska lösa det. Involvera honom i vardagen så jag kan göra nånting åtminstone. Trött på att känna mig som att jag är fast i ett ekorrhjul där jag alltid bara ligger jämsides, aldrig före så jag hinner göra de där extra sakerna som också behövs. Och när jag väl har tid har jag inte ork, slösar bort min tid vid datorn istället. Och jag är väldigt trött. Det kanske blir en tidig kväll.

  • Anonym (Okänd)

    Jävla skitdag av och till.... Hela tidsschemat fuckades upp för att min man skulle duscha, sedan skulle vi gå en promenad om det inte blev för nära lunch, han segade på som f..... och till slut var det egentligen för sent men vi skulle försöka ändå och det blev inte alls bra med vårt barn, som också säkert var hungrig vid det laget. Så jag drog i bromsen, vi åt lunch, sen medan jag fortfarande var jättemätt tjatade mannen om att vi skulle gå iväg (inte bra för magen visade det sig), barnet hoppade och studsade hela vägen, höll på att tjafsa om mössan tusen gånger och var allmänt väldigt rörig. Kallt och blåsigt ute dessutom, inte alls någon kul promenad. En massa tjat och tjafs hemma med barnet som säkert inte alls var nöjd med stämningen hemma men mannen försvann ut på ärenden och efter ett tag lugnade det ner sig lite grann.

    Sen började hela cirkusen om igen, barnet struntade fullständigt i tillsägelser, sparkades och slogs och spottade inomhus istället (4 år förresten) och den utlovade grytan som mannen skulle laga till blev inte av så nu får vi antagligen slänga köttet istället, för att han (som vanligt) köpt för mycket men varit tvärsäker på att vi hinner äta upp innan datumet går ut (på måndag). Avslutar dagen med att mannens tålamod inte räcker till längre så när barnet ska göras i ordning för natten blir de osams för att barnet höll på att sparka mot pappan, fingertoppskänsla är inte hans grej och det är jätteofta det blir onödiga konflikter pga det, och för att han tjafsar om onödiga saker eller tjatar om saker som man vet gör barnet upprörd.

    Nej, jag är inte så jävla perfekt alls, långt därifrån, men jag blir förbannat trött och less såna här dagar när det går fel om och om igen i en konstant cirkel. Kan vi få ha EN enda helg där vi har det normalt?? Jag siktar inte ens på trevligt, bara det kunde få vara lugnt mesta delen av tiden! Och frågar man mannen är det garanterat mitt fel det mesta av det ändå. Nämnde jag att jag är less??

  • Anonym (Okänd)

    Det var ett tag sen jag skrev nu. Håller troligen på att få migrän inför mens, så jag ska ta en tablett strax. Rätt lugn dag annars. Småfåglarna sitter och äter utanför fönstret, det är fint att se :) 

  • Anonym (Okänd)

    Jaha, idag har det varit blandad kompott.... Jättegod lunch! Trodde att jag skulle få lugn o ro i em men var tvungen att tvätta akut så ingen egentid. Sedan mailade chefen och tjatar om hur det ska bli när jag återkommer till jobbet om ett halvår (!), kan man inte få lite lugn o ro...? Och maken tjatar om alternativ för boende för han vill skiljas (utan att ens gå med på familjeterapi) och det gör mig ledsen så klart. Och det finns inga bra alternativ där heller, antingen stå i lååååång kö för att bo i utsatta delarna av stan eller köpa en lägenhet för dyyyyra pengar. Han fattar inte hur svårt det är. Så tröttsamt...

  • Anonym (Okänd)

    Sov knappt alls inatt men hade iaf en hyfsat bra dag, den blev bättre ju längre det gick kan man säga. Nu har jag en kopp te. Hoppas jag får sova mer inatt.

  • Anonym (Okänd)

    Maken fick äntligen jobb igår. Jättekul för honom, jag är verkligen glad för hans skull, men för mig känns det som början till slutet.

  • Anonym (Okänd)

    Dagen har väl varit bra men ledsamheten kommer ifatt på kvällen. Maken har uppvaktat med blommor och jättegod middag. Å andra sidan skriver han till sina vänner att vi är "hövliga" mot varandra och att han funderar på om han ska köpa eller hyra en lägenhet. Det stör mig så mycket att han inte ens ger familjeterapi en chans.

  • Anonym (Okänd)

    Så trött och ledsen och dessutom besviken på min man. Kände mig så extremt ensam igår kväll men han skulle iväg och träffa ett par kompisar, vi bestämde att vi skulle prata ikväll istället. Satt en och en halv timme och jag känner mig bara tom och fortfarande ensam. Han fattar inte alls hur jag mår, vilken slags person jag är eller hur min framtid kommer att se ut. Jag känner ingen empati. Och jag är så förbannat less på att han inte ens kan gå med på att försöka med familjeterapi när vi ändå har ett barn tillsammans. Och han anklagar mig för att vara "aggressiv", så jävla konstigt när han förstör hela mitt liv och jag dessutom har pms just nu. Att jag för en gångs skull har en mänsklig reaktion, vilket bara har hänt att jag ens visat ett par gånger sedan han droppade bomben, då får jag det kastat i ansiktet att jag minsann inte förändrat mig ett dugg, men samtidigt säger han att han inte förstår hur dåligt jag mår eftersom jag inte visar något. Nej men vi har faktiskt ett barn att ta hand om också. Det duger inte att sitta i ett hörn och gråta då. Och hur fan ska framtiden se ut...

    Jag pratade åtminstone med en klok kvinna igår kväll på en hjälplinje och jag vet vilka skift hon kommer jobba ett tag framöver ifall jag vill nå henne igen. Det kändes skönt att få förståelse, jag skrattade till och med ett par gånger av äkta glädje. Hon sa så många bra saker. Undrar om hon någonsin skulle se det här men det betydde verkligen mycket.

    Hur mycket ska jag tänka på mig själv i det här? Hur mycket ska jag tänka på vårt barn, och vad skulle bli bäst av de möjligheter som kanske finns? Och vilka möjligheter har jag att få det som jag helst vill? Eller riskerar jag att förlora vårt barn helt då? Jag ska prata med en advokat framöver, jag känner åtminstone en bra sådan här. Riktigt bra. Vad ska man göra...? Hur mycket ska man tänka på sin egen lycka, och måste jag verkligen offra hela min lycka för min sons skull, eller vad skulle han vilja? Vad blir bäst...?

  • Anonym (Okänd)

    Jag har haft en väldigt bra dag! :) Härligt väder, känner mig nyttig över saker jag gjort under dagen. Hoppas på en ljusare framtid.

  • Anonym (Okänd)

    Gårdagen började hemskt men slutade iaf fantastiskt {#emotions_dlg.flower}

    Maken går omkring och är aggressiv pga saker han inbillar sig att jag har "hotat" honom med och det går inte att ha en normal konversation. Hans surhet går ut över vårt barn också. Han skulle ta läggningen igår, jag var ute en sväng och när jag kom hem hade barnet inte somnat än, det var väl precis strax innan det brukar hända, och maken var skitsur verkligen. Ingen särskild orsak, bara att barnet inte sov än. Nej kära make, om du hade tänkt efter vilken tid jag brukar vara klar med läggningen de senaste veckorna så hade du också förstått att det var en kvart kvar eller mer just då tills barnet somnar. Det måste få ta tid att lägga ett barn, inget man kan stressa fram eller behöver vara sur för. Och han bråkar om pengar också som han är skyldig mig för att han själv inte fattar hur mycket en skuld växer när man lånar några tusen här och där utan att betala tillbaka. Och en massa annat med är han sur för. Allt känns det som.

    Men jag hade som sagt en fantastisk kväll annars, iaf nån timme. I min situation betydde det verkligen så mycket. En paus från krigszonen hemma, och ovanpå det jättehärligt. Kommer att unna mig fler sådana kvällar framöver :)

Svar på tråden Kära dagbok - skriv hur din dag varit