• Anonym (EM)

    Planera för barn 2022

    Vi planerar också för bebis 2022! Vi vet inte riktigt när vi börjar försöka aktivt. Först sa vi efter sommaren men nu har vi pratat om våren. Vill egentligen först gå ner ett par kilo och träna upp min dåliga rygg.. även spara undan lite pengar.. men ju mer jag tänker på det desto mer vill jag sätta igång nu nu nu! Solig

    Har två barn redan, med 7 års mellanrum!
    Yngsta är inne på 5e året.

    SPÄNNANDE!

    Vad gör man :) Jag ska sluta med mina p piller denna månad är det tänkt.. så jag hinner ställa om kroppen.

  • Anonym (EM)
    Ik96 skrev 2021-02-07 07:26:37 följande:

    Förstår dig! Jag kommer också få vaccin sist och vem vet hur lång tid det tar innan man är där.. Vi har bestämt oss för att får man inte veta något konkret och graviditet och vaccinet så kommer vi börja försöka i april ????


    Vi ska också börja försöka i april!

    Har precis slutat med mina piller. Två dagar sedan. Börjat äta folsyra och väntar in April med glädje.
  • Anonym (EM)

    Börjar ni också i april för att det ska bli bebis 2022? ????

  • Anonym (EM)

    Nu har jag varit utan mina p-piller i 12 dagar och idag fick jag positivt ÄL-test med Clearblue-digitalt test så smileyn var tydlig. Glad

    Och jag har en molande magvärk som jag kopplar till ägglossningen.
    Så då vet jag att kroppen kommit igång vilket är skönt, så får vi se när mensen dyker upp.

    Vi använder kondom för tillfället just för att vi sagt att vi ska börja försöka från april-månad Glad

  • Anonym (EM)
    Sopkvasten skrev 2021-02-21 18:44:33 följande:

    Här kommer en till! :)

    Kroppen säger NUUUUU men hjärnan säger vänta till april :) Är nog klokast för oss och dessutom vad min man vill. Vi har båda barn sedan tidigare.

    Men hur sjutton ska man klara av att vänta i två månader?

    Jag fick mens idag, så min mens i april bör vara den 18 typ. Så långt tills dess :) Vet inte om jag kommer klara av att vänta...


    Samma här! Mannen vill helst inte ha decemberbarn :| Han vill ha barn 2022 så då får jag försöka hålla mig, en helt okej kompromiss egentligen, är ju inte så långt kvar även om det känns så just nu för att man läääängtar :)
  • Anonym (EM)
    Anonym (Samma) skrev 2021-02-24 08:05:13 följande:
    Vi tönker likadant har redan 1 i nov och 1 i dec och mycket kalas och jul osv

    När ska man börja är frågan? Hur tänker du? Maj?
    Jag förstår, vi har också mycket i slutet av året.

    Om min cykel håller i sig så lär jag ha ägglossning runt den 20 april, och om det är så, då blir BF början av januari = vilket kan betyda förlossning i december, så jag är ambivalent. Vill så gärna försöka redan april, för det krävs ju mycket tur att pricka in första försöket Solig  Men rent krasst är väl maj bättre ur planeringssynpunkt.

    Hur har du din ÄL?
  • Anonym (EM)
    Anonym (Ann) skrev 2021-02-24 13:26:00 följande:

    Idag slutar jag med mina ppiller. Igår sa jag det till min pojkvän. Frågade vad han tyckte och tänkte. Vi kom fram till att jag slutar för att min kropp ska bli normal och även få tillbaka min mens. Har inte haft den sedan början av januari.

    Men min kille är fortfarande inte lika redo som mig. Så vi beslutade att vara försiktiga när vi har sex. Sedan i maj någon gång börja försöka bli gravida. Han tycker ändå att det är dags men tror han är rädd för förändring.

    Jag är redo men inte riktigt killen. För mig känns det rätt och fint när båda är lika redo. Precis som det ska vara.

    Jag är nervös att jag kanske inte blir gravid eller har svårt. Men prio 1 är att förbereda kroppen och få tillbaka min mens. Plus förbereda min pojkvän


    Så roligt att du lägger bort dina piller, hoppas att kroppen hittar sin cykel snabbt och fint Glad Jag slutade också med mina piller nu i februari. Det är så spännande.. men vi skyddar oss med kondom fram till april/maj, ännu inte helt bestämt.

    Män brukar allmänt ha en längre sträcka till mognad, är min erfarenhet! Tror det är ett jättebra tecken att han ändå är okej med att du inte tar dina piller. Du kanske kan vänta ett par veckor och sedan ta upp dialogen igen och ge honom "kontrollen" att bestämma när ni skippar skydd helt och hållet. Då har han ju ändå fått säga sitt, samtidigt som du får veta hur länge du behöver vänta. Är nog viktigt att båda känner sig hörda och bemötta.

    Låter bra att först fokusera på att återfå din mens, det kan ju vara ett bra riktmärke för när ni ska återupptag dialogen. När du får din ÄL och mens igen, då kan ni kanske börja planera mer, när ni vet att din kropp "hittat tillbaka". 
  • Anonym (EM)
    Anonym (Samma) skrev 2021-02-24 13:48:35 följande:
    15 april

    Jag gick 2 veckor över med mina andra 2, så kommer ta ut min spiral i april
    Jag har svårt att se att vi inte kommer försöka redan i april. Har så svårt att tänka mig vänta ytterligare en månad.. Drömmer
    Så det blir med största sannolikhet start april!
    Sen får man väl se hur lång tid det tar.
  • Anonym (EM)
    Anonym (Ann) skrev 2021-02-28 11:46:07 följande:

    Ja, det är spännande! Jag fick min mens i fredags. Vet inte om det är ppiller mens eller vanlig mens? Men känns väldigt skönt att inte äta ppiller.

    Vi kör på avbrutet sex där killen runkar sista. Kommer prata med honom som du nämner om ett par veckor och höra vad han tänker om barn. Om han landat i det mer.

    Spännande för er! Hur gammal är ni? Hur länge har ni varit tillsammans? Och varför väntar ni lite till med barn?


    Vi är 34 och har redan en dotter som är 3 år gammal. Detta blir ett lillasyskon. Hoppas verkligen att det tar sig!

    Det är mest min man som vill vänta till April för att det inte ska bli decemberbarn. Inte hela världen men han känner att det är så mycket i december redan att han vill barnet ska få mer uppmärksamhet. Skulle det bli december ändå så skulle det såklart inte göra något. Jag känner att jag kan kompromissa :) Och så vill han att vi väntar till April för att vi försöker planera sparandet :)

    Men är sååå längtande!
Svar på tråden Planera för barn 2022