• Ik96

    Planera för barn 2022

    Hej!

    Ansluter gärna till denna tråden också då vi planerar för fullt för att börja försöka bli gravida med ett syskon till vår dotter. Dottern fyller 3 år om en månad och sedan i somras har suget om ett syskon växt sig större och större. Vi har tänkt att börja försöka nu i vår och vi känner inget press på att det ska ta sig lika fort som en dottern (blev gravid på första försöket) då jag studerar och kommer göra i ca 2 år till. Men vi är så förväntansfulla och spända! - :)

    Dock har jag hag fått en väldigt oregelbunden mens sedan dottern föddes så jag har inga större förhoppningar på att det kommer gå lika snabbt denna gången.

  • Ik96

    Jag och sambon funderar och oroar oss nog lite för det här med graviditet och covid-vaccinet. Som vi förstått så finns det inte tillräckligt med forskning på gravida än så det finns inga konkreta svar om gravida ska ta vaccinet eller ej. Har läst på något ställe att om möjlighet finns så kanske man kan skjuta upp att börja försöka bli gravid till man vaccinerats. Ska tillägga att jag redan haft covid också.

    Hur resonerar ni?

  • Ik96
    EMSAAN skrev 2021-02-06 08:11:55 följande:

    Förstår dig men samtidigt så är Sverige Sverige. Dom har ju knappt kommit igång känns det som och en annan är ju i fas fyra, alltså sist ut för vaccin. tänker först och främst lägga mitt fokus på att bli gravid då jag kommit upp i ålder och vi längtar efter ett syskon. Så då får vaccinet komma i andra hand. Vill absolut ta vaccinet och kommer förmodligen göra det. Låter kanske egoistiskt men. Vad som är rätt eller fel vet jag inte.


    Förstår dig! Jag kommer också få vaccin sist och vem vet hur lång tid det tar innan man är där.. Vi har bestämt oss för att får man inte veta något konkret och graviditet och vaccinet så kommer vi börja försöka i april ????
  • Ik96
    Anonym (EM) skrev 2021-02-07 09:07:05 följande:

    Vi ska också börja försöka i april!

    Har precis slutat med mina piller. Två dagar sedan. Börjat äta folsyra och väntar in April med glädje.


    Vad spännande att följas åt! Ska också börja äta folsyra nu.
  • Ik96
    EMSAAN skrev 2021-02-07 10:33:21 följande:

    Exakt man vet knappt något alls så känner att mitt ego får gå före just vid denna punkt. Riskerar inget under graviditeten heller så hinner jag bli gravid innan fas 4 kommer så får vaccinet vänta tills efter graviditeten.

    Spännande att vi startar typ samtidigt med att försöka, då får vi följas åt :)


    Ja så kul att följas åt! :)
  • Ik96
    Anonym (EM) skrev 2021-02-07 18:38:31 följande:

    Börjar ni också i april för att det ska bli bebis 2022? ????


    Japp, det är tanken! :)
  • Ik96
    EMSAAN skrev 2021-02-08 07:22:12 följande:

    Har dock en känsla av att det kommer ta tid för oss att bli gravida. Får jag spekulera vilt så tror jag inte det kommer ta sig förens framåt sommaren.. men man vet ju ALDRIG hur ens kropp vill bete sig! :|


    Jag spekulerar också att det kommer bli så för oss. Dels så tog det sig direkt med vårt första barn och jag tror inte vi har den turen igen och sen har jag en menscykel nu som är väldigt oregelbunden och oklar så det är andra förutsättningar nu än när vi blev gravida men dottern. Men som du säger så vet man ju aldrig vad som händer så det är bara att hålla tummarna för att det inte ska ta allt för lång tid! :)
  • Ik96
    Jozsan skrev 2021-02-08 19:39:36 följande:

    Hej allihopa, totalt missat alla inlägg! Inte så aktiv här ;)

    Jag och min make har bestämt oss för att börja försöka redan nu, eller egentligen förra månaden men vi hade inte aktivt bestämt oss då riktigt utan det blev oavbrutet sex några gånger.

    Jag är äldre och vet att det kan ta tid, så vi provar from nu i februari och så får vi se om/när ett syskon vill flytta in <3


    Spännande! Lycka till! :)
  • Ik96
    Anonym (CLARA) skrev 2021-02-16 11:36:52 följande:

    Hej! Vi har en dotter på 13 månader och jag börjar gå i tankar för barn nr 2. Många av mina vänner är redan gravida "igen"

    Vet inte hur man ska tänka. Tog nästan ett år för oss att plussa. Vår dotter är född januari 2020.

    Är det någon mer här som planerar syskon?


    Vi planerar också syskon. Vår dotter fyller 3 år om 2 veckor :)
Svar på tråden Planera för barn 2022