• Anonym (Ida)

    Psykakuten, orosanmälan

    Anonym (Kompisen) skrev 2020-12-10 17:07:39 följande:

    Har en kompis som har ständig kontakt med psykologer, kuratorer och åker nästan en gång i månaden till psykakuten. Hon blev inlagd för självmordsförsök för nåt år sen men efter det har hon inte varit det.

    Hon kan vara världens finaste mamma till sina 3 barn. Men hon kan också vara motsatsen. Skriker, gråter och är hårdhänt mot barnen. Vet ju inte vad hon berättar för psyk men borde de inte reagera över att hon mår så pass dåligt och orosanmäla? Jag tror min kompis skulle behöva avlastning med barnen men är så rädd för att soc ska ta barnen ifrån henne. Pappan finns med i bilden men han jobbar jättemycket och är ärligt talat inte mycket bättre än henne.

    Gjorde en anonym orosanmälan en gång men det hände inget då och jag vågar inte göra det igen. Vill inte göra min kompis illa fler gånger.


    Men om du nu tycker att det är att hjälpa att göra en orosanmälan till Soc så borde du väl kunna stå för att du gjort det inför din vän?
  • Anonym (Ida)
    Anonym (Kompisen) skrev 2020-12-12 10:35:19 följande:

    Nu är detta flera år sen jag gjorde en anmälan. Jag är mest förvånad över att inte psyk gör något.

    Som det ser ut i dagsläget så passar jag barnen en hel del. De är hos mig var och varannan helg. Kommer hit ibland efter skolan. Jag är hemma hos dem och nattat och ger kvällsmat när hon inte orkar och han jobbar. Jag är inte bara en hemsk vän som anmälde. Jag avlastar och finns där också.


    Det är snällt av dig att du ställer upp och avlastar, men att göra en orosanmälan kan i värsta fall resultera i att hon blir av med sina barn. Tänker att det är bättre att prata med henne och tala om att du är orolig och kanske föreslå avlastningsfamilj.

    Har hon förresten någon diagnos? Låter som om hon är bipolär.
  • Anonym (Ida)
    Anonym (Också anonym) skrev 2020-12-13 10:05:27 följande:

    Avlastningsfamilj är inget man bara får hur som helst.

    Steg ett är då att blanda in soc vilket jag definitivt inte skull göra!


    Nej det har jag väl inte påstått heller? Jag bara skrev att väninnan kunde föreslå detta då hon är orolig över att föräldrarna inte orkar med sina barn.
Svar på tråden Psykakuten, orosanmälan