Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Delad vårdnad/växelvist boende

    Singledaddy skrev 2020-12-15 11:31:16 följande:

    Alltså, då hon har vårdnaden så är ju inte jag pappa i lagen mening.
    och har därför inte så mycket att säga till om.


    Skriv inte under något papper om att hon har egen vårdnad. Det kan bli svårt att ändra på i framtiden. 

    Kontakta familjerådgivningen i din kommun och hör efter vad som är brukligt när det gäller föräldrakontakt med spädbarn. Ofta handlar det om att träffa barnet på dagtid och att ha växelvist boende när barnet blir större. Det är inget som hindrar dig från att vara pappaledig heller, du kan alltid ha barnet dagtid när mamman jobbar. 

    Bara för att hon vill ha egen vårdnad är det verkligen inte hugget i sten att det kommer att bli så. Jag skulle personligen aldrig gå med på det. 
  • Mrs Moneybags
    Singledaddy skrev 2020-12-15 14:07:18 följande:

    Det är ju det här som är så svårt.

    Om jag pratar med andra pappor så säger dom att föräldraledighet är en självklarhet och att det är jättebra för anknytningen.
    Att det tom är en rättighet.

    Dock gäller inte den rätten alla barn/pappor.


    Om du vill vara föräldraledig med ditt barn så tycker jag att du ska vara det. Du vet ju bäst vad du och ditt barn behöver för er gemensamma relation. 

    Att hon vill vara ledig ett år är något hon kanske skulle funderat på tidigare, det är ingen mänsklig rättighet att vara föräldraledig ett år. Har man inte pengarna eller föräldradagarna så har man inte. Då får man gå tillbaka till jobbet. Det viktigaste måste väl ändå vara att barnet är hemma den tid som ni båda tycker är tillräcklig för barnet. Oavsett vem som är hemma med barnet. 
  • Mrs Moneybags
    Singledaddy skrev 2020-12-15 11:51:44 följande:

    När vi skrev på faderskapspapperna så vägrade hon skriva på för gemensam vårdnad, familjerätten garanterade mig att det inte skulle försvåra för mig att få det i ett senare skede.


    Det var ju bra! 
Svar på tråden Delad vårdnad/växelvist boende