Inlägg från: Smulan274 |Visa alla inlägg
  • Smulan274

    18 år och gravid

    SnömoddLivsnjutaren skrev 2020-12-15 14:19:36 följande:

    Hej, som det står i titeln är jag 18 år och gravid. Jag går sista året på gymnasiet och kommer hinna gå ut gymnasiet och ha 3 månader till godo innan förlossning kommer även fyllt 19. Jag har jobb som timvikarie. Jag bor med min pojkvän i en etta (40 kvm). Pojkvännen vilken jag är förlovad med är 20, vi har ett stabilt förhållande. Vi har varit tillsammans i 4 år. Han får in ca 7 000 - 10 000 varje månad. Och jag ca 4 000 - 6 000. Jag känner mig redo mentalt, men vet verkligen inte vad jag ska göra. Abort eller behålla?

    Skulle uppskatta om någon kan berätta om deras erfarenhet som ung mamma. Vad jag bör tänka på om jag vill behålla?


    Har du bestämt dig? Hur har det gått?

    Om du känner dig redo att bli mamma nu och är villig att ge upp det liv som många andra nyvuxna lever, alltså göra vad du vill, resa, festa, sova när du känner för det osv osv. Så tycker jag absolut att du ska behålla om det är det du vill!

    Har du stöttning från familjen? Som många andra skriver så måste du räkna in att du kan bli ensamstående, det är oerhört påfrestande att få en bebis och det är väldigt många som separerat (oavsett ålder) inom dem första 2 åren. Skulle du kunna klara dig själv/få hjälp av föräldrar om du och pappan går isär?

    Jag gjorde en abort när jag var 17 och ångrar det fortfarande (30 år nu). Jag bodde hemma, gick i gymnasiet och hade ingen ekonomi, men jag vet att jag hade fått stöd hemifrån om jag insisterat på att behålla vilket jag egentligen ville men inte vågade säga det med tanke på min situation..

    Väljer man att göra abort så kan man absolut ångra det som jag, men samtidigt så var det väl inte meningen. Jag har istället festat, rest, och haft mitt "roliga" och har ju den erfarenheten i mitt bagage vilket jag inte ångrar, eftersom jag nu vet hur det livet är, är det ingenting jag vill göra mer eller undrar hur det är.

    Barn kan du skaffa i många år till framöver, men dina unga bästa år är ju bara en gång i livet.

    Gör precis så som du själv vill! Och tänk inte på vad andra tycker och tänker kring praktiska saker som tex ekonomi (bara du vet att du inte kommer hamna på gatan såklart) följ bara ditt hjärta och magkänsla så kommer det att vara rätt i slutändan!
  • Smulan274

    Vad kul! Grattis

    Det är alltid nervöst, pirrigt och läskigt när man bestämt sig, men känns det rätt så är det så! Det mesta löser sig och du kommer ju aldrig ångra ditt val när du väl fått ditt barn.

    Jag är själv gravid nu med mitt andra barn men är bara i vecka 5 ännu. Grattis igen och lycka till!

Svar på tråden 18 år och gravid