• Soff

    BIM januari 2021 - Första barnet

    Grapefrukt89 skrev 2021-01-06 16:03:43 följande:

    Hej Soff! Ja, men sånt är livet... Har man en önskan efter barn, som alla här i tråden, så är det svårt att inte bli besviken även fast jag "endast" försökt 3 ggr. 

    Ja, eller hur? Det sägs ju ändå att majoriteten av missfall som sker är före den bekräftade graviditeten... Så det kan i vissa fall vara så att ägget och sperman hittat varann men att det inte var tillräckligt starkt eller så...

    Ser att vi är i samma ålder... Har du haft ok pms/cyklar osv? Eller har det för din del blivit värre med tiden? Jag har själv hemsk PMS/mensvärk nuförtiden och ska faktiskt till gyn nästa vecka. Blir lite orolig för att det kan vara nåt... Tänker endometrios, cysta, eller att det är täppt nånstans... Men jag kanske är övernojjig efter att ha googlat lite. Har haft väldigt milda cyklar innan nämligen...

    Förstår att det är svårt att lita på symptomen... För mig har det gått några få försök och jag är helt chockad över hur min kropp lurar mig. haha!

    Hoppas att detta blir din månad!


    Ja självklart blir man det <3 för min del så var det nog värst de första gångerna (även om jag blir sjukt besviken varje gång nu också), eftersom man upplevde alla dessa symptom som var nya och man bygger upp så mycket hopp... och då faller man så hårt när det inte blev nåt. Har varit något nytt symptom för mig varje gång. Nu har jag liksom landat i att det inte spelar någon roll hur mycket symptom jag har, det kan betyda både det ena eller det andra, hur mycket jag än spekulerar, så kan lika gärna försöka tänka på annat så gott det går. Sen är det lättare sagt än gjort ibland såklart ><

    Ja det kan ju va så! Är helt övertygad ibland att det händer något i min kropp, som inte hänt när vi inte försökt..kan såklart vara inbillning också, men, vem vet?

    Min cykel har alltid varit väldigt regelbunden, men har haft ganska stora problem med mensvärk/PMS. När jag var yngre blev jag i princip som matförgiftad varje månad, spydde och låg på badrumsgolvet i väntan på att värktabletter skulle befria mig lite från fruktansvärd menssmärta. Började med olika preventivmedel som gjorde att jag slapp det. När jag slutade har det aldrig blivit lika illa som innan p-piller etc. Jag blöder dock mer nu när jag är äldre, och visst har jag jobbig mensvärk, men spyr inte längre. Att jag blöder mer nu är troligen pga ett myom som jag fick bekräftat för nån månad sen. Helt ofarligt och det ska inte störa vår process alls. Dom sa att det är väldigt vanligt med myom efter 30, men att det oftast inte är någon som helst fara.

    Det är säkert ingen fara <3 då det är helt normalt att det kan förändras med tiden, men såklart bra att ändå kolla så det inte är nåt.

    Ja det är helt crazy va kroppen kan lura en >< tack <3 hoppas nästa försök blir plus för dig!
  • Soff
    Hippe skrev 2021-01-08 16:36:44 följande:

    Jag har en liten fundering. De flesta av oss i vår generation lär vara vana vid att få det vi vill ha relativt fort. Allt runtomkring oss sker snabbt, blir vi uttråkade zappar vi bara vidare tills vi hittar något nytt som ger oss tillfredsställelse. Och sen nu försöker vi bli gravida och så går det inte direkt... Det matchar inte riktigt vardagen. Vi kan inte gå in på Bubbleroom och klicka hem det där, öppna appen för Foodora och få en hemleverans eller ringa vår bästa vän och be hen komma över med lite graviditet till en.   

    Det finns ju forskning på att yngre generationer i västvärlden har mycket lägre tålamod än äldre generationer, just för att vi är så vana vid instant feedback på det vi vill ha. Vad tror ni? Kan det göra att det känns extra tungt när mensen kommer, för vi har liksom gjort allt rätt för att få det vi vill (vilket brukar räcka), men ändå går det inte? Vårt tålamod är inte tränat i att behöva vänta såhär på något? 

    Kanske lite konstiga funderingar. Men idag känner jag mig otroligt ogravid. BIM imorgon 9/1 och jag tror inte ens jag kommer ta ett test för det känns som ett slöseri, mensen kommer nog inom 48 h. 


    Det kan säkert vara en faktor. Undrar då hur det kommer bli i framtiden, för dagens barn och ungdomar upplever jag än mer otåliga >< :p Men sen säger ju forskning att fertiliteten har minskat ganska drastiskt senaste 50 åren, pga hur vi lever idag bland annat. Så om det nu stämmer så får vi ju alltmer ofta vänta mer än vad människor behövt göra förr också. Och jag tror denna barnlängtan kan ligga långt inne i människan sen en lååååång tid tillbaka.
  • Soff
    SMEL skrev 2021-01-09 11:46:45 följande:

    Testade svagt igår äl +12 och imorse svagt men tydligare äl +13. Imorgon är bim. Så ska vänta 2 dagar med att testa och köpa digital :D!


    Åh hoppas!! 
  • Soff

    Usch, har drömt såna mardrömmar senaste 2 nätterna. Har drömt om att min sambo inte längre vill vara med mig, och att det nu var sista försöket till barn, sen lämnar han mig. Och eftersom jag är 32 tänkte jag i drömmen att, då får jag nog ge upp det där med barn. Och det var så intensivt också, så jag trodde när jag vaknade att allt var sant, tills efter några sekunder när jag förstod att så var det ju tack och lov inte.. vaknat flera gånger och så har det då domnat i både händer och armar för att jag legat konstigt på dom. Näe, fy! Hoppas jag slipper det inatt.. 


    Förövrigt tycker jag inte jag känner så jättemycket denna cykel. Det har ilat till ibland i nedre magen på antingen den ena eller den andra sidan..  men det tycker jag att det gjort senaste gångerna..Sen har jag extremt kort stubin. Men det har jag oftast innan mens så det behöver inte betyda något överhuvudtaget det heller.. Är så lätt att känna att man tappar hoppet när man liksom inte känner något annorlunda. Men vet ju att det är många som inte känt något annorlunda alls och blivit superförvånade över sina plus, så det behöver ju inte betyda någonting. Men man önskar ju att det ska vara något riktigt särskilt som utmärker sig för att det är något.. Det börjar ju så smått närma sig bim för mig (15 jan står det nu  i NC men tror snarare på 16:e eller kanske 17:e som den sagt innan, men får väl se), och då börjar tankarna snurra igen..

  • Soff
    Sockerplanta skrev 2021-01-10 18:09:27 följande:

    Nej aldrig kul med mardrömmar. Fy vilken dröm. Jag hoppas också att du får en bättre sömn i natt.

    Ja tankarna snurrar alltid veckan innan bim. Man letar symtom och hoppas på att man ska känna något och både kroppen och en själv lurar en (eller inte lurar en). Det är ju så olika för alla, en del känner något och andra inte. Vi alla letar nya symtom och förnekar symtom som liknar dom vi haft förut. Vad dom betyder är svårt att säga men att vi känner av dom, inte känner av dom, tänker konstant och letar efter känningar är ju ett tecken på att vi alla hoppas och håller tummarna tills dom bli blåa. Om inte annat så är ju detta letande på symtom det bästa tidsfördrivet vi har veckan innan bim haha. Jag håller som sagt tummarna för dig <3


    Ja, fy! Hemsk känsla... tack <3

    Ja precis, det snurrar verkligen alla möjliga tankar >< det tråkiga är att jag inte känner mig lika glad och förväntansfull längre, då jag hela tiden tror att, äh det känns likadant som förra gången så då blev det väl inget denna gången heller. Låter neggigt, jag vet, men har infunnit sig en sådan känsla senaste gångerna. Man tappar liksom hoppet och det blir mer uppgivna känslor än positiva. Men då blir jag väl extra glad när det (förhoppningsvis) blir något antar jag! ;p tack så mycket <3 och detsamma för dig!
  • Soff
    Hippe skrev 2021-01-10 22:42:28 följande:

    Fy vilken jättehemsk dröm! Stackars dig! Så konstiga grejer man kan få ihop ibland i sina drömmar. Hoppas på att du slipper liknande drömmar framöver :)


    Aa usch!! >< Ja det kan verkligen bli helknasigt ibland alltså haha >< tack <3
  • Soff
    SMEL skrev 2021-01-11 01:36:15 följande:

    Ni kan ta bort mig ur bim listan! :) <3 plussade i fredags kväll :)

    Håll ut ni som inte plussat denna månad! Det kommer! Kram till er!


    Wooow grattis!!!!!!
  • Soff
    Sockerplanta skrev 2021-01-11 07:26:33 följande:
    Soff skrev 2021-01-10 21:47:47 följande:

    Ja, fy! Hemsk känsla... tack <3

    Ja precis, det snurrar verkligen alla möjliga tankar >< det tråkiga är att jag inte känner mig lika glad och förväntansfull längre, då jag hela tiden tror att, äh det känns likadant som förra gången så då blev det väl inget denna gången heller. Låter neggigt, jag vet, men har infunnit sig en sådan känsla senaste gångerna. Man tappar liksom hoppet och det blir mer uppgivna känslor än positiva. Men då blir jag väl extra glad när det (förhoppningsvis) blir något antar jag! ;p tack så mycket <3 och detsamma för dig!


    Jag ska försöka hålla humöret och hoppet uppe några dagar till man jag känner mig också negativ och uppgiven. Mer blödningar igårkväll (efter sex) och mensvärk så jag gissar att mensen verkligen är på ingång nu. Illamående och sura uppstötningar nu på morgonen och har drömt om potatis hela natten. Jaaa... potatis?! I alla dess former och jag måste nog göra raggmunkar till lunch idag. Haha. Detta kan ju vara tecken på att något i mig växer men jag tror tyvärr att det bara är längtan som växer och inget annat.

    Jag har fått ta emot bebisväntande besked av kusin och gymnasievän på två dagars nu, kul för deras skull men jag kan inte känna glädje i det, bara känna sorg för min egen del. Hur tar man sig igenom sådant? Jag vill ju visa min lycka.

    Grattis till er som plussat! Jag är glad för eran skull, önskar er all lycka till. <3 (Även fast jag önskar innerligt att jag snart får vara en av er.)

    Det är inte lätt alla gånger alltså, och man kan ju bara göra så gott man kan! Inser i samma mening att det är så mycket lättare att stötta andra än att vara stöttande och snäll mot sig själv.. men hursom, hoppas verkligen att de symptom du beskriver inte är mens utan något mycket roligare :) 


    Haha potatis! xD


    Har vart med om samma sak det där med att andra kommer med gravidbesked, och jag har inte känt någon som helst lycka utan bara sorg... innerst inne är man väl glad för personen, men ens egna känslor tar ju lite överhanden och det är svårt att styra. Man får väl spela glad en kort stund, och sen isolera sig >< hah... det är skitsvårt! Jag har en vän som är gravid nu, och jag känner inte ens för att prata med henne just nu. Känns hemskt, men det är bara så jag känner. Hon vet ju om min sits iallafall, så då förstår hon nog varför jag kanske är lite mer tyst än vanligt. 


    Jag önskar att både du och jag och ni andra därute som fortfarande väntar får plus nu nu nu nu!! Kram! 

  • Soff
    Sockerplanta skrev 2021-01-11 15:40:36 följande:

    Ja det är så mycket lättare att peppa andra än sig själv. Det finns ändå något väldigt fint i hur positiva vi är mot varandra här och hur vi hoppas och önskar alla gott. 


    Det är många som fått besök av tant röd nu i dagarna. Väldigt tråkigt och jag förstår uppgivenheten. Februari känns litegrann som kärlekens månad så vi får hoppas att det för lycka med sig <3 


    Jo verkligen! Det är ju tur man har varandra då, så man kan få stöd och pepp av andra, samtidigt som man ger det till andra <3 


    Ja jättetråkigt! ><... hoppas man inte faller in på det också denna månad.. Har massa ilningar i nedre magen och hoppas på att det är betyder något bra. Har haft det tidigare också, men inte varit nåt då.. men man vet ju aldrig.. så bara vänta. Ja, vi får hoppas! <3 

  • Soff
    Sockerplanta skrev 2021-01-11 18:49:59 följande:

    Nu börjar jag få upp hoppet igen. Jag gjorde precis ett test som jag ser ett streck på :D Jag tror tyvärr att det bara är ett spökstreck, vågar inte hoppas på annat. Jag försökte få med det på bild men det är för svagt för det. Det om får mig att tro att det bara är ett spökstreck är att jag tycker mig ana ett vitt streck intill men testets kanter är rosa just där strecket är. Strecket ser också för smalt ut. Åååå man blir ju knäpp! Jag får helt enkelt vänta några dagar och sen testa igen. 


    Men åh, spännande ändå! Låter lovande! Hoppas!..
Svar på tråden BIM januari 2021 - Första barnet