• Anonym (Q)

    Han vägrar betala för flytthjälp

    Steven01 skrev 2020-12-25 21:28:55 följande:

    Varför kan inte ts bära?


    Tjejer bär inte. Det är sen gammalt.
  • Anonym (Q)
    Ess skrev 2020-12-26 08:30:10 följande:

    ?


    Jag har hjälpt till på väldigt många flyttar och i 99% av fallen så bär inte kvinnan i hushållet som ska flyttas.
  • Anonym (Q)
    EnAnonumius skrev 2020-12-26 13:26:23 följande:

    Jaha skall man använda anekdoter som "allmängiltig fakta"?

    Men vad bra.. Jag kan säga rent ut att du har fel.. Jag har också hjälpt till på många flyttar och där har vi kvinnor hjälpt till att bära faktiskt. 


    Jag är ganska säker på att kvinnorna också var övertygade om att de hjälpte till. Och tvivlar inte på att du också trott det på alla du hjälpt till på. Det betyder dock inte att det är sanningen.
  • Anonym (Q)
    Anonym (en annan fru) skrev 2020-12-26 19:06:59 följande:

    Men sen måste också någon ha överblick och peka med hela handen när 100+ flyttlådor kommer fram så de hamnar i rätt rum/förråd/vind osv, och den personen (oavsett vem det är) brukar för all del inte bära just då. 


    Förutom mitt svar #98 så har du ju här bekräftat mitt påstående. Kvinnor är ofta övertygade om att en sådan roll behövs och att hon måste göra den. Annars kan hon ju säga vart grejerna ska när man möts alla ggr mellan släpet och ytterdörren. Men då slipper man ju inte bära.

    Den enda som inte beter sig så här är min egna kvinna. Tack och lov.
  • Anonym (Q)
    Anonym (en annan fru) skrev 2020-12-26 19:16:53 följande:

    Jag har ensam burit in och monterat en stor hörnsoffa som kom i två delar när maken var borta så jag tror nog att jag har burit en del. Slet upp bottenfodret lite på trappstenens hörn men hey, allt kan inte gå perfekt, det regnade 20 minuter senare så vad skulle jag göra?

    I synnerhet nu runt 50 när flera av de stora männen inte längre kan lyfta för deras knän eller ryggar är paj efter övervikt och fellyft, eller att hjärtat börjat strula.

    Kvinnor som tränar regelbundet och värmer upp musklerna kan fortfarande, även om vi självklart inte kan lyfta lika tungt. Då får man använda sele bara eller vara fler. 


    Bra! Respekt.
Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp