Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Han vägrar betala för flytthjälp

    Vi ska flytta om några veckor, först få ut en massa saker (här finns åtminstone hiss), sen in i nästa hus där saker ska bäras uppför trappor.

    Jag trodde det var bestämt att vi skulle anlita flytthjälp eftersom vi inte har någon vi kan be om hjälp, men fick idag veta att han vägrar betala för det och jag har inte råd att betala ur egen ficka.

    Jag har typ panikänslor nu, hur ska det här gå till!? Jag kan inte bära och tror omöjligt att han klarar att flytta allt själv.

    Vet inte vad jag vill med tråden, har bara sån ångest nu och behövde skriva av mig.

  • Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp
  • Anonym (Orolig)

    Han har råd, han vill bara inte ha främlingar i vårt hem tydligen.

  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Öää) skrev 2020-12-25 21:31:02 följande:

    Men hur tänkte du ts? Du har inte råd med flytthjälp, du kan inte flytta själv, då får du väl fråga några kompisar eller släktingar?


    Hur jag tänkte? Att vi skulle anlita flytthjälp.
  • Anonym (Orolig)

    Han vet självklart att jag inte kommer bära, det är vår tredje gemensamma flytt, men första gången vi inte har familj eller vänner att be om hjälp.

  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Elin) skrev 2020-12-25 22:17:29 följande:

    Låter ju som att han fullkomligt stoppat huvudet i sanden. Vad säger han när ni pratar om det? Menar han att han ska lyckas bära allting själv?


    Han säger bara att det löser sig, men HUR det ska lösa sig har han inga svar på.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Öää) skrev 2020-12-25 22:20:50 följande:

    Är det bara killens ansvar att ordna flytten, har du inget ansvar alls här?


    Så för att jag inte kan hjälpa till att bära betyder det att jag inte gör något? Jag tar ju ansvar, det är han som plötsligt kastade omkull det jag trodde var planen utan att ha en egen lösning.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Öää) skrev 2020-12-25 22:26:11 följande:

    Ts vill anlita flytthjälp men hon kan inte betala för den? Varför är det då självklart att han ska betala för den? Är det ett speciellt manligt ansvarsområde eller?


    För att vi är en familj? Varför skulle han inte betala? Det är ingen stor summa för honom och det är hans familj det gäller. Han hade gärna fått fråga kompisar, med det vill han inte för han vill inte stå i tacksamhetsskuld till någon. Släktingar som hjälpt oss tidigare kan inte den här gången.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Vänster är ett skällsord) skrev 2020-12-25 22:42:33 följande:

    NI skall alltså anlita flytthjälp, fast HAN skall betala för att DU inte kan bära? Och du rättfärdigar detta sen med att NI är en familj?

    JAG är förvånad att HAN inte flyttar iväg själv.....


    Du vet ingenting om oss så det blir bara fånigt att måla upp värsta bilden sådär. Jag har så gott som inga pengar att tala om, jag har inte valt min situation. Vi har trots det bättre ställt ekonomiskt än de flesta. Pengarna för flytthjälp skulle inte ens kännas, han har bara fått för sig att han inte vill ha främlingar i vårt hem.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (n-e-j) skrev 2020-12-25 22:45:23 följande:

    Om jag hade varit din kille så hade jag föredragit att leva ensam.

    Vem överväger ens att betala hutlösa priser för att någon annan ska bära ens saker? Okej om ni hade varit miljardärer, men du har ju inte ens råd att betala ur egen ficka. Hur ska ni någonsin kunna bli ekonomiskt oberoende när du har tankesättet som du har?


    Vilket tankesätt? Att vi behöver hjälp att flytta våra möbler? Det är bara ett faktum. Jag har inte råd själv, men vi som familj har.
  • Anonym (Orolig)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2020-12-25 22:46:50 följande:

    Den här tråden är rolig. I andra trådar får man till sig att det är en självklarhet att ha gemensam ekonomi. Man hjälper varandra. Mina pengar är dina pengar. Har man det inte så, är man inget seriöst par och framförallt ingen riktig familj.

    I det här fallet ska ts hålla käft och vackert hosta upp sin andel. Annars kan man förstå att han flyttar iväg.

    Jag får inte riktigt ihop det...


    Han säger alltid att pengarna är gemensamma. Jag förstår ingenting av vad som tagit åt honom nu. Varit tillsammans i femton år och har tre barn, så är inget nytt förhållande heller.
Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp