Inlägg från: Anonym (Elin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elin)

    Han vägrar betala för flytthjälp

    Finns det något som gör att du knappt kan bära något alls, eller menar du mer att det är vissa stora möbler som är för tunga? Vet han om detta - alltså som i att han verkligen inser det och inte bara tror att du sjåpar dig och att det kommer att gå bra när det väl kommer till kritan?

  • Anonym (Elin)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 22:13:44 följande:
    Han vet självklart att jag inte kommer bära, det är vår tredje gemensamma flytt, men första gången vi inte har familj eller vänner att be om hjälp.

    Låter ju som att han fullkomligt stoppat huvudet i sanden. Vad säger han när ni pratar om det? Menar han att han ska lyckas bära allting själv?
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 22:51:49 följande:
    Du vet ingenting om oss så det blir bara fånigt att måla upp värsta bilden sådär. Jag har så gott som inga pengar att tala om, jag har inte valt min situation. Vi har trots det bättre ställt ekonomiskt än de flesta. Pengarna för flytthjälp skulle inte ens kännas, han har bara fått för sig att han inte vill ha främlingar i vårt hem.

    Det låter ju som att inte allt står rätt till med hans psykiska hälsa. Är det covidpandemin som oroar honom? Har han fastnat i en ångestspiral han inte tar sig ur?
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 22:59:58 följande:
    Exakt. Hade jag kunnat hade jag självklart hjälpt till att bära, men jag kan inte. Misstänker att det är en kompis som satt griller i huvudet på honom igen, som när han plötsligt vägrade städhjälp för att han var övertygad att de skulle stjäla.

    ... eller någon form av milda paranoida vanföreställningar kanske?
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 23:10:51 följande:
    Nej, men han är väldigt lättpåverkad när det gäller vad vissa vänner säger. Han hakar lätt upp sig vid fixidéer.

    Då behöver han skakas om lite, med andra ord? Så att han vaknar upp från sina omöjliga idéer och ser verkligheten. Verkligheten är att ni ska flytta. Om det inte kan ska utan risk så får det lov att ske MED en viss risk. Sådana avvägningar gör man ju alltid här i livet. Han får väga fördelar och nackdelar med inhyrd hjälp mot fördelar och nackdelar med att ta hjälp av kompisar. Men stöldrisken kan han aldrig komma undan till hundra procent. Den måste ni leva med.
  • Anonym (Elin)
    Anonym (F) skrev 2020-12-26 11:00:19 följande:
    TS, chilla. Har han sagt han ska lösa det så får han göra det. Han kanske har värsta idéen som du inte känner till.

    Väldigt respektlöst av honom i så fall. Det är inte okej att låta sin partner gå och oroa sig helt i onödan.
  • Anonym (Elin)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-12-25 22:18:56 följande:
    Han säger bara att det löser sig, men HUR det ska lösa sig har han inga svar på.

    Min motfråga, när någon säger att det löser sig, är "löser DU det?". Då får man antingen personen att ta på sig ansvaret eller så får man en ingång till att diskutera vem som annars ska lösa det.
Svar på tråden Han vägrar betala för flytthjälp