Inlägg från: Catnap |Visa alla inlägg
  • Catnap

    Åldersskillnad, en 3:a och oro att gå bort

    Själv har har (snart) 3 barn, äldsta är 2,5år. Har tänkt ibland att om vi skulle skaffa ett fjärde barn så skulle det bli om tidigast 3 år, men det känns också som att åldersskillnaden blir så stor då.

  • Catnap
    Hej2 skrev 2021-02-18 08:42:48 följande:

    Ändå bra du tänkt på de redan nu. Dom prata om fertilitet på Nyhetsmorgon för ett tag sedan o då tyckte experterna man skulle försöka göra en plan för ?produktion? av sina barn utefter hur många man ville ha. Även om de inte blir att gå lika mycket på känsla tyckte jag de kändes smart eftersom man då kan planera för att de ska bli bra under hela deras uppväxt. Finns ju sina för- och nackdelar med både längre o kortare avstånd och sen vet man inte om de tar sig direkt heller, de lär ju bli svårare ju äldre man blir. Men för allas skull känns de ju bra o ha minst 2-3 år så man hunnit få tid med dom medan dom är små.


    Jag har faktiskt aldrig förstått det där argumentet om att ha 2-3 år mellan för att hinna med. Är det där ens egen skull då? Barn har ju kul med syskon, och t ex tvillingar får ju aldrig den tiden själva med föräldrar och de verkar ju inte ta någon skada av det.

    Vi har ju två barn tätt, men har inte kunnat relatera till det där med att inte hinna med. Båda föräldrarna kan ju t ex vara föräldralediga samtidigt med var sitt barn när de är små.
Svar på tråden Åldersskillnad, en 3:a och oro att gå bort