• senapp

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jag står inför att påbörja IVF nästa år om inget magiskt händer innan dess. Har goda förutsättningar för IVF säger de. Det kommer ju att bli dyrt inser jag, men finns inget jag hellre lägger mina pengar på <3

    Hur väljer de om man ska ha långa eller korta protokollet? Tar man paus mellan försöken eller kör man på direkt när mensen kommit?

    Ingår FET i ett försök, eller är det utanför försöken? Gör man isåfall sina 3 försök, och sen FET eller "blandar" man? 

  • senapp
    Inalina skrev 2021-10-07 13:18:45 följande:
    hej! o välkommen! jo vi väntar nog alla på det där miraklet att man blir gravid naturligt innan man hinner börja nästa IVFomgång :) det händer ju vissa så varför inte oss?Drömmer

    jag antar att du inte får göra landstingsfinansierade försök då, för det kostar ju inget i sverige?

    vanligast är att man börjar med korta protokollet, då börjar man med sprutor vanligtvis dag 2, beroende på hur det går då och vilket utfall man får kan de bestämma att andra omgången blir långa protokollet eventuellt.

    det är mkt mer ovanligt med långa protokollet idag då många svarar bra på det korta och mindre krångliga/mindre tufft för kroppen då kroppen inte behöver nedregleras och sättas i klimakteriet.

    får man inget till frysen brukar man behöva pausa med hormoner och stimulering några månader, och om man ska sätta tillbaka en fryst blastocyst andra omgången brukar man också få vänta en mens i alla fall.

    jag har inte så bra koll på vad som ingår eller inte i sverige då jag gör mina försök utomlands och min klinik har inga paket, men det kan säkert någon annan svara på här i trådenGlad

    har ni försökt länge och vet ni vad barnlösheten beror på?
    Dibella skrev 2021-10-07 13:31:56 följande:

    Hoppas att magin kommer innan, men annars så låter det ju bra att ni har goda förutsättningar för IVF.


    Om man är barnlös eller åtmistone en utav ett par är barnlösa så brukar det ingå 3 landstingsfinansierade försök som är gratis. Där brukar man köra ett protokoll långt eller kort och får man något till frysen så sätts denna in innan man gör en till IVF omgång. Iallafall när det kommer till IVF stimuleringar så brukar de vilja ha en mens emellan. Så kör du IVF i augusti så blir nästa IVF i oktober brukar de önska. 


    Privat brukar det vara vanligare att man kör en IVF omgång (med ET) och att det man ev. får till frysen inte ingår. Då får man betala extra för FET. 


    Tack hörrni! Ja, magi är det ju inte direkt och jag har lyckats bli gravid två gånger tidigare så inte omöjligt i alla fall. Men har för första gången sett på IVF som ett alternativ och det känns som en lättnad faktiskt, att ha en plan B.

    Låter ju rimligt att pausa, även om det måste vara så frustrerande. Vi har ett gemensamt barn sen innan, så därför blir det privatfinansierat. Vi har snart försökt ett år, varav några cykler på letrozol. Allt ser toppen ut förutom lite högt AMH, men eftersom jag ägglossar borde det inte vara något stort problem. Men har gott om ägg, vilket är bra inför ev IVF.

    Jag är 33, så vill gärna bli gravid innan 35 (som framhålls som någon magisk gräns, men IVF blir också dyrare då).

  • senapp
    Inalina skrev 2021-10-08 09:24:32 följande:
    Ok då förstår jag, då finns ju chansen definitivt för dig att det skulle kunna hända igen! Förstår om ni går till IVF dock, de allra flesta blir ju faktiskt hjälpta den vägen. Hur gammalt är ert barn? Jag har en dotter på 2,5 (som också kom till med IVF) och håller själv på med syskonförsök. Glad

    låter bra att du har gott om ägg, antar att du får en ganska låg stimuleringsdos med sprutorna då för att inte framkalla alltför många. har ni valt klinik redan?
    Ja visst gör det! Men frågan är hur länge man pallar vänta och hoppas. Har också en 2,5-åring och hoppas ju att åldersskillnaden inte ska bli alltför stor! 

    Har inte valt klinik än men det lutar åt Eliva Clinic. Där har jag gått hos gyn (ma och otaliga kontroller) och varit väldigt imponerad av de som jobbar där. Vilken klinik går du på?

    Håller tummarna för syskon Glad
  • senapp
    Inalina skrev 2021-10-08 10:46:19 följande:
    ja precis, vi pallade egentligen inte vänta så länge heller utan i okt förra året så skulle vi börja IVF i Prag (där min dotter också blev till) men då stängde hela Tjeckien igen pga Corona och det loppet var kört ganska länge. 

    Bestämde oss till slut för att försöka på en klinik i Schweiz (där vi bor) och gjorde första försöket i feb där jag fick tillbaka en blastocyst som inte tog sig, inget till frysen.
    Nytt försök i april/maj där jag fick tillbaka ett skruttigt 3 dagars som inte tog sig.
    Och nu senast försök i Prag igen i aug/sep som inte heller blev något plus trots ett fint 2 dagars tillbaka till mig. Så resan har blivit otroligt mkt längre än vi tänkt oss och min klinik i Prag tycker vi ska göra äggdonation istället...

    Vi ska dock försöka en gång till hos dem med nytt protokoll i november. Så vi hade ju också tänkt oss en åldersskillnad på 2-3 år men känns ju som att vi nu närmar oss 3,5-4 år istället. Nu spelar det inte så stor roll för oss egentligen hur många år det skulle skilja om vi väl får ett syskon, men känner ju att tiden går och mina ägg blir inte direkt bättre... 

    Tufft med MA, hoppas det ska gå smidigt för er nu med IVF-resan. Skönt att du känner förtroende för klinikenGlad
    Men shit, vilken pärs. Låter som att det var en enklare process med dottern? Och då har man ju förväntningar på att det ska gå på ett liknande sätt. Nä, först känns den där åldersskillnaden jätteviktig, men det avtar ju med tiden.. Vet de vad som är "fel" på dig så att säga? Hur känns tanken på äggdonation?

    Jag måste erkänna att jag har alltför optimistik syn på IVF, typ bara vi bestämmer oss och betalar så kommer det gå på första försöket. Men så är det ju såklart inte.
  • senapp
    Inalina skrev 2021-10-08 13:59:51 följande:
    Ja det kan man säga.. ja med dottern gjorde vi först en IVF där jag svarade väldigt dåligt på medicinen (har normalt AMH men OTROLIGT tröga äggstockar så nuförtiden får jag maxdos, 350-450ie av sprutorna medans jag första gången fick 150ie.) Då blev det bara ett ägg som överlevde till dag 3 som jag återförde och fick negativt. Andra IVF fick jag högre dos och lyckades få 3 blastisar. 1 återföringen fick jag plus men kemisk graviditet så mensen kom några dagar senare. På vår FET fick vi tillbaka de 2 blastisarna jag hade i frysen och ett tog sig och blev en helt perfekt tjej. Så, jo som du säger - den resan var mkt enklare...

    Vet inte felet på mig, min mans simmare är perfekta, jag har en trög äggledare men en fungerande, förutom att äggkvaliten inte är den bästa då - åtminstone inte nuförtiden, men vi har ju försökt sedan 2015 så något annat fel är det ju förmodligen också.  

    ÄD har jag inte hunnit reflektera över så mkt ännu, tycker det är fantastiskt att det finns men tror nånstans på min egen kropp ändå och att jag kan producera 1 ägg till som blir fint..

    lite svår aspekt med ÄD tycker jag är det genetiska, att man inte vet något om personen som kommer utgöra halva DNA:t på vårt barn då, jag är också osäker i hur mkt som ligger i miljö, och hur mkt i gener när det kommer till exempelvis beroende eller missbruksproblem etc. (låter kanske jättekonstigt men för mig är de tankarna verkliga). Att man liksom inte har hela historiken så som vi har på min familj och min mans. men nu skulle ju min man utgöra 50% av DNA:t ändå så det skulle nog bli bra ändå. men men, det där är en helt annan diskussion som jag får ta tag i längre fram om det blir såFlört

    Det är bra att du är optimistisk till IVF, jag tror ni har stora chanser att lyckas fort då ni faktiskt har lyckats få barn naturligt tidigare!Hjärta 
    Har du försökt med några 'huskurer' nu med era försök? jag har väl lite halvt testat allt från Bisolvonmetoden, till att ha sex varje dag kring ÄL, stor dos D-vitamin precis kring ÄL, testat att sänka immunförsvaret med kortisontabletter.. etc etc, man blir nästan lite trött på sig själv till slutSkrattande
    Åh, det låter ändå inte helt enkelt. Måste vara en tuff process och skapa mycket oro ändå.

    Förstår hur du tänker med genetiken! Man kan ju aldrig styra vem någon blir eller vilka gener hen får, men om man vet vad som kan finnas är man ju mer beredd på något vis. Samtidigt är det ju mycket hårdare kontroller på äggdonatorer än på oss :) med genetisk testning osv.

    Alltså jag har försökt ALLT tycker jag. Herregud vad trött man blir på sig själv! Bidrottninggele, rosenrot, bisolvon, d-vitamin-boost och allehanda kosttillskott. Mitt senaste är lågkolhydratkost och rör på mig minst 30 min/dag samt att denna cykel tog min man bisolvon. Också gjort en spolning denna cykel, för att man hört så många som blir gravid efter det, haha. Desperat helt enkelt!
  • senapp

    Idag ringde jag IVF-kliniken för att boka tid för ett första möte. Vi har ett barn redan, så det blir privat. Tyvärr fick jag inte boka eftersom vi har "väldigt goda chanser" att bli spontant gravida :( Det låter ju jättebra men jag blir ju inte gravid! Har snart försökt ett år och fått ett tidigt missfall under den tiden.

    Har någon annan varit med om att de inte vill erbjuda en tid? De tackar ju nej till $$$! Blev så ledsen för det känns som att det hade kunnat få mig att må bättre även om jag fick en tid om 2 månader.

  • senapp
    Inalina skrev 2021-10-21 09:21:40 följande:
    hej, väldigt ledsen att höra att de kan neka er Rynkar på näsan finns det regler för hur många månader man måste ha försökt utan något plus kanske? då är ni väl där snart kan jag tro? Jag antar att det är din ålder som de hänger upp sig på (och att du har ett barn sen tidigare naturligt) hade du vart 35+ hade du säkert fått komma in. Hur går ni vidare? Ska ni försöka med en annan klinik?

    Stor kramHjärta
    Tack för ditt svar Hjärta  Kanske hade det gått om jag verkligen stod på mig, är ju ändå vi som betalar. Men man känner sig lite svag i den här situationen.

    Jag har nu ringt en annan klinik som bokade in oss i december! Så det känns jättebra och jättejobbigt att det ska behöva vara såhär. Tar nog lite tid att acceptera antar jag.
  • senapp
    Dibella skrev 2021-10-21 13:18:16 följande:
    Skönt att ni fick möjlighet att komma till en annan klinik. Inte så att man gör IVF för skoj skull, utan har behov och lägger ofta stora summer pengar och/eller emotionellt engagemang i det.
    Verkligen! Tror att det kommer bli bra Hjärta
  • senapp

    Jag har lite svårt att få ihop IVF-matematiken och stängda helger :)

    Om man gör äggplock t ex en måndag eller tisdag, då går ju återföring bra på ons/tors, men om de väljer att odla 5 dagar kan man ju inte göra återföring?

    Om man gör äggplock på en tisdag, gäller ju samma. Om man gör på en torsdag eller fredag, kan man ju inte återföra ett 2-dagarsembryo. 

    Hur går detta ihop? De vet väl inte innan om de ska odla 2 eller 5 dagar? Vet att man kan styra ÄL lite med ovitrelle osv, men nu har jag helt hakat upp mig på att få ihop ET-pusslet.  

  • senapp
    Always choklad skrev 2021-10-25 19:41:45 följande:

    Hej

    Jag har haft samma problem då min klinik är stängd lördag och sön. Du kan be att de gör det i styrd cykel, dvs man styr när det är dags att plocka äggen. Fråga dem utifall om det om det strular i naturlig cykel. Fick avbryta en gång då det krockade med helgen inte kul och då blev allt en månad uppskjutet..


    men det går ju ändå inte ihop! eftersom man inte vet om man odlar 2 eller 5 dagar. Känns som att jag missar något!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021