• Mina pojkar 2

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hejsan! Jag ska börja med hormonbehandling på mensdag 2 el dag 3. Jag är lite orolig och undrar hur viktigt det egentligen är att man ska blöda rikligt? Min mens har varit sparsam dom senaste månaderna . Förr blödde jag 7 dagar och ganska mycket. Nu blöder jag inte så längre utan kanske 4-5 dagar och behöver inte använda tampong, mensen är som sagt väldigt sparsam och kan rinna till när jag är på toaletten och ganska mörk i färgen. Ska såklart ringa till kliniken, men tänkte höra om någon här i tråden har någon aning? :)

  • Mina pojkar 2
    Always choklad skrev 2021-11-02 22:31:01 följande:

    Hej brukar köra på när man blöder så man måste byta tampong. Inte första dan när det bara småsipprar i ett trosskydd utan droppar ned i toan när man går på toa. Om du fattar vad jag menar.


    Okey, tack för svar. Har ringt nu och dom ska ringa upp kl 11. Jag blöder inte så att jag ens behöver ha tampong. Är som ingenting i bindan.

    Mest bara när jag går på toaletten. Då ser man en rand i toalettvatten ( ursäkta för detaljer) har haft så de senaste tre månaderna. När jag var i måndags i Umeå på första mötet sa läkaren att slemhinnan var tunn och trodde det kunde dröja ett tag, men mensen kom i går. Kan den tunna slemhinnan bero på att jag ej ägglossade i förra cykeln? Hoppas jag kan få börja med hormon behandling iaf.
  • Mina pojkar 2
    Jill92 skrev 2021-11-03 14:53:23 följande:

    Tack ni som skickade pepp inför äggplocket! <3 det har gått jättebra idag, de fick faktiskt ut 13 ägg ur 13 äggblåsor. Så chockad att det blev så många! Nu håller vi tummarna , antingen blir det insättning fredag eller måndag(om några kan odlas vidare till blastocyster).

    Hoppas det går bra för er andra som kanske har äggplock här framöver :)


    Åh vad roligt:) jag håller alla tummar för dig och alla ni andra! Vilka kämpar vi är! Hur har ni gjort då det gäller IVF? Har ni delat med er om det öppet? Eller bara via dom närmaste? Vi har inte berättat till någon. Har haft två missfall som några vänner fått veta. Men ingen vet att vi går igenom IVF nu. Hela två år har varit som i ett djup mörkt hål. Känner mig ledsen,uppgiven och deprimerad. Allt detta med att göra barn har tagit all min energi. Är egentligen en glad och positiv människa men känner inte igen mig själv längre. Är som en tomhetskänsla. I morgon börjar jag med första injektionen Gonal-f och sen ultraljud om 5 dagar. Vad brukar man kunna se på det första ultraljudet? Vilken storlek bör äggen ligg på då? Är så tacksam för hjälpen. Ska försöka rycka upp mig :) känns skönt att denna tråd finns då man känner sig ensamen, att vi är många som kämpar.
  • Mina pojkar 2
    Always choklad skrev 2021-11-03 21:31:03 följande:

    Hej

    Har du pratat med dem på gyn ännu?

    Tror att bara en rand i toan är lite för tidigt. Blöder du igenom ett vanligt trosskydd som vid ett du har vid flytningar?


    Jo, jag pratade med dom idag och jag ska börja med gonal-f i morgon 200 E då blir det på tredje mensdagen. Jag förklarade att mensen är väldigt sparsam och mörk men på henne lät det som att det inte var något problem. Jag har vanlig binda och det kommer nästan bara när jag går på toan, men tror att vanligt trosskydd hade varit för lite ändå.. Men kan inte sluta tänka på detta, tänker om det kan bli något fel. Varför är det egentligen så viktigt med riklig blödning? El normal mens inför hormonbehandlingen? Dom tre sista månaderna har mensen varit väldigt sparsam, men jag blöder i 7 dagar men mest bara spottings de sista dagarna. Har troligtvis inte haft ägglossning dom sista gångerna kan vara därför slemhinnan varit tunn och inte varit så mycket att blöda ut.
  • Mina pojkar 2
    Always choklad skrev 2021-11-04 17:52:08 följande:

    Hej säger de att de är dags å börja nu så är det säkert så. De har ju en hel del rutin på det. Är väl mest att man skall kunna se att blödningen börjat och har det varit sparsamt så är väl dag 3 bättre än dag 2 i menscykeln att börja. Detta för att försäkra sig om att det är en mensblödning. Blir nog säkert bra, heja heja med sprutorna inte kul alls men för en god sak.


    Ja, så är det säkert :) jag började blöda lite mer, men mensen är inte som den tidigare varit, då jag blödde väldigt mycket. Igår tog jag första sprutan gonal-f det gick bra. Är 200 E vanlig dos? Vet inte vad jag kan förvänta mig att börja känna av sprutorna? Har du gjort flera behandlingar?

    Jag läste att var tredje par blir gravida, vilket är positivt. Det är så hemskt, är som att jag är helt avtrubbad på känslor, jag bara gör det jag ska göra. Tar Sprutorna, bokar tid för blodprov, ultraljud till veckan. Men jag vågar inte längre ha förhoppningar, är som att jag inte försöker känna något för att klara av att tackla motgång.
  • Mina pojkar 2

    Hej tjejer!

    Idag var jag på första ultraljudet på dag 6 hon kunde se 15 äggblåsor på ena sidan och 12 på den andra. Dom var bara 10 mm. Slemhinnan var bara på 4mm, men mensen slutade idag. Läkaren ville att jag ska fortsätta med samma dos på gonal-f. Nytt ultraljud på fredag.

    Brukar äggblåsorna vara så små? Hur stora var era äggblåsor på första ultraljudet?

  • Mina pojkar 2
    Fogeln skrev 2021-11-09 07:21:57 följande:

    Hej på er!

    Tjuvtestade imorse på rd6 och fick ett svagt men ändå tydligt positivt på cb early. Håller så väldigt mycket tummarna för att lillfrysisen nu vill stanna kvar <3


    Åh så underbart <3 stort grattis!! På vilken dag satte dom in på dig? Dag 2,3 el 5 :)
  • Mina pojkar 2
    Fogeln skrev 2021-11-09 18:23:27 följande:

    Åh ja det känns verkligen overkligt och väldigt lovande. Kommer bli mycket testandet nu för att se att den håller sig kvar!

    Vi satte in en 6 dagars. Vår sista frysis.


    Så himla roligt! Känner glädje och lycka med dig! Hoppas att allt ska gå bra med lilla frysis <3 Okey, i Umeå där jag går sa läkaren att dom inte sätter in något efter dag 5, undra varför klinikerna har olika. Tänker att en 5 el 6 dagars borde vara starka små rackare =)
  • Mina pojkar 2

    I morgon ska jag på andra ultraljud dag 9. Jag känner inget speciellt i äggstockarna ytterst litet :( Hur stora äggblåsor hade ni på första ultraljudet? Jag hade många blåsor men små, bara på 10 mm, så hoppas dom växt sig större tills i morgon.

  • Mina pojkar 2
    Frida123123 skrev 2021-11-12 06:42:55 följande:

    På första ultraljudet brukar äggblåsorna ligga däromkring så helt normalt. Oftast brukar dom sticka iväg i storlek mot slutet. I början kände jag heller ingenting. Du behöver inte oroa dig. Det man vill är ju även att de ska växa i samma takt. Lycka till idag!


    Okey, tack snälla för svar! Ska bli intressant att se vad som säger idag :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021