• IVF2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  apan95 skrev 2021-07-31 16:50:32 följande:

  Gud va spännande! Känns ändra bra att de testar lite olika då inte allt funkar för alla heller!

  Kommer ta letrozol för att stimulera fram ägglossning så de kommer på hyffsat bestämd dag då jag är lite oregelbunden annars, sen kommer ja ta ovitrelle sprutan och efter återföring lutinus då! :)


  Låter som en bra plan! Tänk vad coola läkemedel det finns ändå.
 • IVF2021
  Truuly skrev 2021-07-31 23:20:17 följande:

  Ja hoppas verkligen det! Eftersom klinikerna gör olika så kanske det inte har jättestor betydelse om det sker på dag 6 eller 7. Men ändå lite konstigt om rmc har som standard att göra återföring på dag 7 men att vissa får dag 6? Man undrar ju vad det är som avgör.

  Eller hur, har också undrat varför man bara ska testa på förmiddagen. Säkrast borde vara att testa 2 ggr/dag men de är så tydliga med att det bara ska testas på förmiddagen.

  Jag har oftast min peak på kvällarna, även denna gången. Jag blev liiite osäker på testet på förmiddagen. Tydligt en stegring men testlinjen som ändå var starkt var inte riiiiktigt lika starkt som kontroll linjen. Skulle jag tagit digitalt så skulle jag säkerligen få glad gubbe och innerst inne förstod jag ju att det var positivt. Men man är så konstig och osäker i den här situationen haha. Så jag testade igen på kvällen igen och då fick jag peaken.

  På vilken cd brukar du få din peak?


  Håller med om att det är konstigt att de kan ha olika dagar som standard. Kanske har de andra klinikerna test på eftermiddagen? Borde ju också spela roll när det står om kontra vilken dag det blir för insättning? Hmm...

  Jag har alltid testat på eftermiddag/tidig kväll då det står så på paketet. Men jag skulle verkligen tro att testtiden Malmö önskar är för deras planering skull. Anmälde du omslaget på kvällen eller som för dagen efter?

  Jag brukar få CD 13 eller 14. Tror på 14 denna cykeln. Så på fredag. Har du fått bekräftat tid och info för insättning nu?
 • IVF2021
  Truuly skrev 2021-08-01 10:03:20 följande:
  Ja det blir ju så konstigt för de som tex bara får sin peak på em/kväll. (Som jag)

  Jag anmälde omslaget i förrgår på kvällen när jag testade igen med sticka + digitalt. Vet inte om de tar det som att jag fick omslag på fm eller kväll eftersom det var den tiden jag skickade in det. Men även om peaken inte var på förmiddagen så tror jag nog ändå att testet jag tog på fm var positivt. Igår fm testade jag igen bara för att se. Och då hade testat blivit liiite svagare än det på kvällen tidigare. (Såg typ precis som på testet i förrgår på fm) Så då borde det vara rätt att jag anmälde omslag i förrgår..? Jag hade en del molvärk/äl känningar igår em/kväll. Gissar då på att äl skedde igår kväll? Jag fick en tid för återföring på torsdag, så då blir det på dag 5 efter att äl skedde?

  Haha jag är så dålig och förvirrad när det gäller allt med ÄL. Så svårt att veta! Åhh hoppas bara att det blir rätt nu.

  Då är du nära att få göra en återföring snart!
  Då har du haft insättning idag?! Hur gick det? Har tänkt på dig. Fick du någon förklaring kring LH, ägglossning och tid för insättning eller du höll tyst om att det egentligen blev omslag på kvällen?

  Själv har jag testat och testat efter en LH-peak, men än så länge ingenting. Känns nästan som svagare idag än igår, vilket jag hoppas beror på vätskebalansen snarare än hormonnivåerna. Jag fortsätter tro att imorgon, CD 14, är min dag! Annars blir jag paff.
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-08-01 16:48:43 följande:
  Åh de känns verkligen som att du och jag sitter i samma båt med denna förbannade väntan som suger musten ur en!!
  Ingen svar på din fråga alls då de är första gången för mig med men om inte min ägglossning skulle hamnat på en söndag vilket blir att återinsättning av fet sker 6 dagar efter vilket landade på en lördag så det gick inte men hade återinsättningsdagen hamnat på en vardag hade jag fått sätta in på cykeln efter äggplocket.
  Då läkaren kollade om överstimuleringen gått ner vilket den hade, så jag tycker endå det låter konstigt att du får vänta så länge men samtidigt man vet inte varför de säger så heller. Kanske är bra att vänta mycket eller så kanske de har för många patienter just nu... så svårt att veta
   Åh, nej! Läste om ägglossningen som krockade med helg. Hemskt att de nekar insättning på helger. Det är ju rätt stor risk att det blir en helgdag, det är ju liksom ganska många procent av en vecka. Hur har det gått för dig nu? Fick du en stegring som ledde till att du fått en tid för insättning eller har de sommarstängt?

  Det har löst sig för min del. Jag tror allt var ett konstigt missförstånd och en barnmorska som verkligen stod på sig utifrån vad hon läste i journalen. Jag lyckades stå på mig mer är henne så hon pratade med en läkare som tyckte det verkade konstigt att jag skulle vänta ytterligare men hon vågade inte riktigt gå emot sin kollegas beslut. Så jag fick komma in för en kontroll och vi var helt överens om att kroppen var återhämtad och redo för en insättning! PUH! Tur man vågar stå på sin ibland. Så nu blir det troligen insättning denna cykel. 

  Nu går jag och väntar på LH-ökning. Är i sommarstugan men utedass och massor av familj. Det är rätt krångligt att göra testerna på ett smidigt sätt när det är folk överallt och man inte vill sitta kvar inne på dasset tills testet är klart liksom ;)
 • IVF2021
  Frida123123 skrev 2021-08-05 16:19:17 följande:

  En fråga till er som gjort FET. Jag har 6-dagars embryo i frysen. Min fråga är: Blir återföring då från positivt ägglossnings dag + 6 dagar framåt? Och om det få infaller på en lördag eller söndag, måste man vänta em månad till och hoppas på det bästa tills nästa gång? Jag ska köra i naturlig cykel.


  Klurig fråga det där. Verkar som att olika klinikerna sätter in på olika dagar. Men har man en 6-dagars förhåller de sig som om det vore en 5-dagars då "fönstret" där man är mottaglig annars är stängt, som jag förstått det i alla fall. 

  Om de sätter in på helg eller inte beror också på klinik, så kolla med just där du är inskriven. Jag trodde min klinik, RMC Malmö, bara hade öppet måndag-lördag så jag var rädd för att behöva insättning en söndag. Men det visar sig tack och lov att de ha öppet på söndagar också! 
 • IVF2021
  Frida123123 skrev 2021-08-05 22:55:27 följande:

  Kollade nu i informationsbroschyren som jag fick, där står det om att de har stängt lö och sö och om återföringsdagen inträffar då, så går det inte. Men det står även att man kan styra dagen med sprutor, men det kanske är i stimulerad cykel då.

  Jaha, då ska man hoppas på att mensen kommer som den ska efter missfallet, att ägglossningen funkar som den ska, att jag har tjock slemhinna, att embryot klarar upptiningen, att återförings dagen ej infaller på lördag eller söndag. Ja just det sen hoppas på att det fäster, blir en graviditet etc. Puhh


  Så mycket som måste stämma för att det ska bli en sån där liten bebis. Helt otroligt konstigt att det föds så många barn egentligen.

  Håller tummarna för att det rullar på nu och inte infaller behov av insättning en helg!
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-08-06 00:02:08 följande:

  Ja de var verkligen tråkigt.. jag fick en smiley på testet i tisdags och eftersom mitt embryo är 5 dagars så skall insättningen ske på dag 6 efter smileyn (ägglossningens första dags utslag) vilket betyder att den dagen är på måndag 9/8 samma dag kliniken öppnar upp eftersommaren!! Jag är så rädd att ja ska bli nekad insättning då kanske för att de är första dagen eller så. Hoppas jag får sätta in ett, har bestämt mig för att gå dit tidigt och försöka prata med min läkare eller sjuksköterska.

  Vilken tur att du stod på dig! Oftast känner man ju själv när något verkar orimligt så de var jätte bra, hoppas du får sätta i ett snart!!


  Vore ju rimligt om de kollade av sin telefonsvarare eller Mail eller så någon dag innan de öppnade. Hemskt taskig timeing av din kropp att ägglossa så insättning behöver ske första dagen de har öppet.

  Angående Lutinus vid naturlig cykel och FET har jag inget bra svar. Enligt min klinik får man oftast inte Lutinus då. Jag hoppas faktiskt på att slippa för att se om kroppen klarar det hela själv utan det kladdet. Tar det sig inte vid första insättningen kanske jag är redo att prova det där kladdet ;)
 • IVF2021
  Truuly skrev 2021-08-06 08:57:28 följande:

  Ja nu är jag ruvare för 2a gången! Det gick bra. Liite nervös timmarna innan såklart över om det skulle klara upptiningen. Men det gjorde det och såg lika fin ut som innan frysning så det är ju skönt att höra :))

  Men känner mig lite likgiltig och hopplös typ. Man vågar inte hoppas efter allt man gått igenom.

  Nej typiskt nog så frågade jag inte det. Helt nollställd på plats haha. Borde ha frågat varför jag fick på dag 6 när de flesta hos dem brukar få på dag 7. Och det med omslag på kvällen tänkte jag inte alls på heller. Åhh.. Enligt min temp så skedde äl i söndags? tempen steg 3 dgr efter positivt ältest.. men jag hade känningar i lördags. Nu undrar jag ju om min insättning skedde en dag för tidigt nu??

  Suck.. inget att göra åt och om 1,5 vecka vet vi.

  Hur blev det imorse? Fick du positivt? Sen är det inte ovanligt att det diffar med några dagar :) Min cykel är ganska regelbunden och får oftast äl cd 15-16 men ibland händer det att den kommer på dag 13 och nångång dag 18.


  Härligt! Skräckblandad förtjusning i ruvandet så du skyddar dig med likgiltighetskänslor? Hur långt fram fick du testdag?

  Haha. Alltså. Det där med ägglossning. Jag har alltid haft klockrena LH-peakar och alltid CD 12 eller 13. Så igår morse på CD 13 var LH-tester ganska stark. Jag anmälde glatt och fick tid för återföring på torsdag. Idag har jag fick mycket mer symtom och starkare LH-test. CD 14, aldrig haft så sen peak innan. What to do?? Vill ju inte heller orsaka återföring på fel dag!
 • IVF2021
  Truuly skrev 2021-08-08 08:08:06 följande:

  Kan vara så. För att skydda mig själv från att bli så besviken om det inte skulle gå vägen. Men kommer såklart att bli det ändå. Det går inte att göra sig beredd för känslorna som kommer, men det blir för tuffare om man tror och hoppas alldelles för mycket.

  Haha ojdå, typ samma dilemma som jag hade då. Du testade inte igen på Cd 13 på kvällen? Kan ju hända att du fick din peak på kvällen (som i mitt fall) o att den fortsatte vara hög till nästa morgon. Då räknas nog cd 13-testet som positivt ändå? Annars kanske du kan kontakta kliniken o höra vad dem tror? Så du fick också tid för återföring 6 dagar efter positivt äl då?


  Helt logiskt att man försöker skydda sig själv. Jag försöker redan nu tänka att första insättningen är ett delmål och att det kanske behövs fler. Men klart man blir ledsen om det inte funkar. Det är så mycket tid, hopp och känslor inblandade.

  Jag testade 3 gånger CD 13. Det blev svagare framåt dagen och kvällen. CD 14 var det starkt på morgonen och ganska starkt på eftermiddagen. Så jag är sjukt nervös inför att ringa RMC imorgon och förklara misstaget och hoppas att de kan boka om mig till insättning på fredagen istället. Hoppas det inte är fullt eller något annat som gör att tiden inte går att boka om utan istället vara avbokas. Verkar vara 6 dagar efter som gäller! Känns ju logiskt väl?

  Mindre än 1,5 vecka till testdag för dig! Hurra!
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-08-06 00:02:08 följande:

  Ja de var verkligen tråkigt.. jag fick en smiley på testet i tisdags och eftersom mitt embryo är 5 dagars så skall insättningen ske på dag 6 efter smileyn (ägglossningens första dags utslag) vilket betyder att den dagen är på måndag 9/8 samma dag kliniken öppnar upp eftersommaren!! Jag är så rädd att ja ska bli nekad insättning då kanske för att de är första dagen eller så. Hoppas jag får sätta in ett, har bestämt mig för att gå dit tidigt och försöka prata med min läkare eller sjuksköterska.

  Vilken tur att du stod på dig! Oftast känner man ju själv när något verkar orimligt så de var jätte bra, hoppas du får sätta i ett snart!!


  Tänker på dig. Lycka till imorgon! Hoppas du får

  Något bra svar av kliniken.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021