• IVF2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  Inalina skrev 2021-06-10 11:38:26 följande:

  MEN WOW!!! sjukt bra ju! då måste de plockat i exakt rätt ögonblick, gud så skönt o höra, hoppas det blir flera blastisar både en till dig nu och till frysen!


  Fantastiskt! Hoppas det goda resultatet håller i sig!

  Jag fick precis veta att idag hade mina 16 minskat något, men fortfarande 11 kvar vid kontrollen på dag tre igår. Verkar finnas hopp om embryo till frysen! Tacksam är jag som ju inte får någon färskåterföring.
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-06-10 19:23:36 följande:

  Okej hoppas mycket vätska har försvunnit från dig nu.

  Jag kunde inte hålla mig haha ringde kliniken imorse påväg till jobbet för att fråga. Då sa hon att tolv hade blivit fint befruktade så det känns hoppfullt, men som du säger mycket kan hända för varje dag hoppas verkligen så många som möjligt klarar sig till måndag annars kanske man blir lite ledsen. 

  Hur många sa du av dina hade blivit befruktade?


  Fantastiskt! Då finns det många små kämpar som kan tävla om att få komma åter till dig! När får du veta ?slutresultatet??

  Jag hade ju 21 ut. 16 befruktade. På dag tre fanns 11 kvar. Så det minskar, men där finns gott hopp! Längtar till söndag då jag får veta hur mycket som blev till frysen.
 • IVF2021

  Hurra! Måste bara få dela min glädje över att 3 blastocyster idag fått flytta in i frysen! Är så lättad. Nu ska kroppen bara återhämta sig från överstimuleringen, sen blir det FET i slutet av sommaren.

 • IVF2021

  Hjälp! Här finns ju massor av erfarenhet i denna tråd, kanske någon kan säga något klokt?

  Hade äggplock i måndags och började just blöda en hel del. Har haft mensvärksliknande känsla hela dagen och tyckt det verkar konstigt. Är detta redan min bortfallsblödning/mens eller har det hänt något annat? Känns himla tidigt. Utifrån hur det var förra behandlingen hade jag räknat att mensen skulle komma på torsdag. Bara tagit Suprefact, ingen ovitrelle denna gång, pga risk för överstimulering. Kommer mensen väldigt mycket tidigare då?

 • IVF2021
  Iväntanpåivf skrev 2021-06-13 01:01:04 följande:

  Min mens kom efter kanske 7-8dagar. Kommer inte ihåg exakt.

  Kom iaf mycket tidigare än den brukar. (Också risk för överstimulering) Så skulle gissa att det är bortfallsblödning. Då kommer du ju fortare igång med FET :)


  Tack för svar (och tack för grattiset!) Blev bara helt paff då jag ställt in siktet på mitten av nästa vecka. Kliniken nämnde att den kunde komma tidigare eller senare, men inte så här tidigt. Håller med om det positiva i att det blir kortare väntan på FET. Känns som man är närmre en graviditet av man någonsin varit nu med embryon som bara väntar på att bli insatta.
 • IVF2021
  Annna84 skrev 2021-06-13 09:23:12 följande:

  Hej! Mensen kommer mycket tidigare när du tar superfact, så det är helt i sin ordning :)


  Tack för svar! Skönt att höra. Blev först lättad och glad att den kom så att kroppen kan återgå till det normala men blev sen lite orolig. Men det klart, HCGt blir man ju utan med endast Suprefact så det borde ju påverka rätt mycket.
 • IVF2021
  MeAndMyself skrev 2021-06-13 17:16:32 följande:

  Hej alla! Har inte skrivit här sen vi plussade, försökt hålla mig ifrån sociala medier för att tiden ska gå snabbare. Denna vecka skulle vi göra ul för att få se om det fanns något tickande hjärta.. MEN i fre mitt i mitt möte med barnmorskan så får jag plötsligt väldigt intensiva smärtor i ena sidan, både framtill och i ryggen. Svetten rann och jag försökte hänga med i samtalet men började ganska snabbt spy av smärtorna och kunde inte röra mig.

  Ambulansen kom med blåljus och körde mig till gynakuten, jag fick morfin i benen och armen samt smärtstillande i droppet, de sa efterhand att jag fick morfin för en hel häst men inget tog på min smärta. Fruktansvärda smärtor!! De gjorde ultraljud och där såg de att bebis hade ett tickade hjärta (jag var knappt medveten så minns bara att de skrek att de lever typ men jag kunde inte se själv då jag var alldeles för borta) men de såg även att min ena äggstock var förstorad och full med cystor. De trodde överstimulering? vilket är konstigt då jag knappt fick göra äggplock då de bara såg tre ägg innan mitt äggplock (fick till slut ut 7 st). Efter att ha legat och skrikit i 7 timmar så kör de ner mig till akut operation (de bad om ursäkt för detta efter då de borde kört mig dit direkt, de borde förstått att jag när morfinet inte funkade att de va nått mer/annat som orsakade smärtan. De sa att operationen kan ge mig missfall innan de sövde ner mig, På operationen ser de att min äggstock snurrat två varv och strypt sig själv, den va kolsvart, vilket den blir när den dör. De vred tillbaka den och anade lite rosa ton och lät den va kvar. De tömde även min buk på en halv liter blod som förmodligen kommit från cystorna innan.

  Vet inte om äggstocken kommer repa sig än men ultraljudet dagen efter visade att bebis verkar ha överlevt. Får göra nytt ultraljud i veckan och se igen.

  De sa att detta var pga ivfen.: Herregud vilken resa detta med IVF är ändå. Jag är helt matt och orolig för att äggstocken ändå är död och bebis inte orkar detta. :(


  Fy vilken skräckhistoria! Ta det lugnt och krya på dig! Verkligen inte vad man räknar med.

  Känner mig nu väldigt tacksam för min totalfrys. Känns tryggare att sätta in då kroppen återhämtat sig och äggstockarna inte är 8-10 cm stora.
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-06-14 00:50:47 följande:

  Åh va många så härligt! Jag har inte hört något av kliniken efter de att jag ringde dem dagen efter. Men ska dit a nu idag blir de ju efter 00.00 haha och då får jag veta.. är så nervös över hur många som kommer vara kvar om ens det kommer vara någon överlevare????

  Hur många var kvar nu på dag 5 för dig? Fick du återföring eller ska du vänta?


  Hur har det gått idag? Något insatt? Något till frysen? Tänkt på dig!

  Det blev totalfrys. Bestämdes redan innan äggplock så jag fick ingen Ovitrelle och då kan man inte sätta in. Denna cykel tog rekord i kortast någonsin. 18 dagar! Galet. Fick bortfallsblödningen 5 dagar efter plock.

  Där var ett stort bortfall men 3 små embryon ligger nu och väntar på oss i frysen.
 • IVF2021
  Iväntanpåivf skrev 2021-06-14 23:29:43 följande:

  Grattis. Jättebra ju.

  Vi fick också tre till frysen och nu gravid på andra fet.

  Tänkte kanske ger lite hopp :)


  Tack för pepp (och grattis!!). Jag försöker också tänka att första kanske inte tar sig, men i alla fall kanske andra eller minst tredje ;).
  MeAndMyself skrev 2021-06-15 00:50:18 följande:

  Ja totalfrys är mycket bättre än detta. Bra att de tar de säkra före det osäkra. Önskar ingen denna smärta eller rädsla att förlora äggstocken (och ev bebis), det är jobbigt nog med ivf.

  Vet du om äggstock på 8-10 cm är stort? Min var 9,5, de sa att de inte va så farligt men ändå hände allt detta. :(


  Förstått det som det är en rad symtom som hänger ihop vilken grad av OHSS man har. Grad 1 är äggstockarna upp till 7 cm, grad 2 upp till 10 cm. Sen finns grad 3 och kritisk där jag gissar att de är större och man har fler svåra symtom som gör en riktigt sjuk. Låter som du haft en grad 2 med stora ovarier och multipla cystor.

  9,5 måste ju räknas som stort? De är ju himla små o normalfallet.

  Hoppas du fortsatt kryar på dig!
 • IVF2021
  Estelle011 skrev 2021-06-18 08:35:04 följande:

  Vi fick 5 ägg i frysen! Känns så bra att veta att det finns många försök. Ett av dom måste funka!


  Alltså wow!! 5?! Stort stort grattis! Har ni flyt finns där ju långt mer än en blivande bebis!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021