• IVF2021

  Vi som startar ivf behandling 2021

  CarroAnd skrev 2021-06-19 05:41:36 följande:

  När fick ni bada efter äggplock? Jag gjorde ÄP för 12 dagar sedan och vill så gärna bada i sjön :)


  Hehe. Som jag googlat detta de senaste dagarna. Fick också rekommendationen 2 veckor efter plock. Är på semester där det är 35 grader nu. VÄLDIGT svårt att inte bada, men landade i att ett bad inte är värt om jag får någon infektion som stoppar hela IVF-processen. Bara att stå ut antar jag?
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-06-17 00:54:09 följande:

  Heeej! 

  Vi hamnade i samma sits du o jag samtidigt kan man ju säga!

  Min läkare var orolig för överstimulering redan innan äggplocket, så jag hade lite räknat med att inte få sätta in något i. måndags.

  Jag kom dit och min läkare sa att hon hade 4 jätte bra varav ena skulle vara perfekt embryon på dag 5 och att om jag inte var överstimulerad kunde vi sätta in men jag var det i min högra äggstock milt till medium sa hon. Ja vart endå lite ledsen för någonstans hade jag hoppats på att få gå hem med ett embryo i mig..

  Ska få hem brev i veckan hur många som hamnar i frysen men minst fyra så de känns jätte kul, de var 4-5 som skulle odlas vidare till dag 6.

  Nu hoppas jag på att få mens snabbt så jag hinner sätta in ett innan deras sommarstängning.

  Hur länge behöver du vänta nu?


  Bättre att frysa än att bli sjuk! Framförallt om man har så bra resultat som du skriver! Fantastiskt med sommarlov och vetskapen om att där finns små embryon som väntar i frysen. Har du fått besked om hur många det blev nu?

  Här njuter jag av sommaren. Fick min bortfallsblödning riktigt snabbt (så tacksam för det!). Hela cykeln blev bara 18 dagar. Men det var med bara Suprefact. Tog lite längre tid förra gången när jag fick både Suprefact och sen lite ovitrelle. Jag måste nu vänta till ägglossningen efter nästa mens. Så jag hoppas/tror på slutet av juli. De kunde inte garantera insättning då med tanke på semestrar men de hoppades.

  Hur är planen för dig nu?
 • IVF2021
  CarroAnd skrev 2021-06-19 16:10:48 följande:

  När gjorde du ÄP? Jag har badat idag. Kunde inte hålla mig. 12 dagar sedan ÄP, så nästan 2 veckor. På en del ställen läste jag att man kunde bada efter 3 dgr dessutom. Så.. ingen aning


  Vi gjorde nog plock ungefär samtidigt! Tänkte också bada imorgon, då har det gått 13 dagar. Skönt att läsa att vissa säger 3 dagar, gör ju att 13 dagar känns med god marginal.
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-06-19 22:41:55 följande:

  Måste bara fråga först vad menas med bortfallsblödning:)?

  Har du fått en mens då efter behandlingen eller hur menas det:)? Och måste du nu vänta på en till mens och sedan ägglossningen efter det? Sorry för mkt frågor haha är så svårt å hänga med när allt är så nytt, men man lär sig mycket här:)

  Ja fattar sjukt kort cykel men antar att det kan vara bra?

  Ja så skönt att faktist koppla bort lite grann och njuta av värmen och allt som hör till några veckor nu:)

  Yes fick besked i föregår att det blev 4 st till frys, de andra var säkert för dålig kvalite för att frysas tyvärr. Men är nöjd med att det ligger 4 st där och väntar:)

  Min läkare sa att om jag får mensen denna eller nästa vecka så hinner jag få en insättning innan semesterstängningen. Och blev så lycklig inatt när jag vaknade av att mensen kom!

  Så ska ringa och rapportera in den på måndag och sedan antar jag att jag får en tid för insättning.


  Första mensen efter en behandling räknas tydligen inte som en vanlig mens utan som en bortfallsblödning.

  Ja, alltså just i detta fall är det ju trevligt med en kort cykel så man rör sig framåt mot insättning så snabbt som möjligt. Jag har fått instruktion om att jag måste ha två mens (alltså en bortfallsblödning och en vanlig mens) innan jag får sätta in på ägglossningen efter det. Så jag beräknar i slutet av juli.

  Du får alltså sätta in redan på ägglossningen efter denna första blödningen? Lyxigt! Går du på privat klinik? Kanske att de är lite snabbare och mer vågade än landstinget.

  Stort grattis till 4 i frysen! Finns väl god chans att där finns både en och två graviditeter?!
 • IVF2021
  CarroAnd skrev 2021-06-19 22:44:06 följande:

  Fick du tillbaka en blastocyst eller ett embryo? Fick du någonting till frysen?


  Jag fick tyvärr inte tillbaka något alls just precis nu. Fick däremot 3 blastocyster till frysen. Jag har blivit lite överstimulerad på båda mina IVFer, så det är nog så det kommer gå till för mig, att det alltid blir totalfrys.
 • IVF2021
  CarroAnd skrev 2021-06-19 22:44:06 följande:

  Fick du tillbaka en blastocyst eller ett embryo? Fick du någonting till frysen?


  Jag fick tyvärr inte tillbaka något alls just precis nu. Fick däremot 3 blastocyster till frysen. Jag har blivit lite överstimulerad på båda mina IVFer, så det är nog så det kommer gå till för mig, att det alltid blir totalfrys.
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-06-20 23:26:28 följande:

  Aha då fattar jag, så jag har nog bortfallsblödning nu? Hade äggplock 9/6 och blödningen kom igår 19/6 men det känns som en helt vanlig mens... gjorde din det?

  Ja precis jag får göra insättning på denna cykeln.. vet inte men jag tror att det är en privatklinik... det är Sthlmivf.. vart går du?

  Tack så mycket! Jag försöker hoppas på att det iallafall är en graviditet! Och grattis själv 3 är ju superbra också!


  Enligt RMC Malmö där jag får hjälp kallas det du har nu bortfallsblödning. Kan tänka att man slentrianmässigt kallar det mens för det är ju verkligen som en mens? Känns logiskt. Min mens var som en mens fast extremt mycket mer efter första plocket och som en helt vanlig efter andra plocket.

  Konstigt att de ser så olika på när insättning kan ske. Det var liksom inte på tal om att sätta in i denna cykel. Verkar som att Malmö är försiktiga för jag var även tvungen att vänta två blödningar innan jag fick börja ny stimulering förra gången. De verkar kvickare på andra kliniker. Försöker lugna mig med att tänka att det tar längre tid men kanske är snällare mot kroppen. Men lite avis är jag allt på att du får sätta in direkt!!
 • IVF2021
  endotjej92 skrev 2021-06-24 00:01:40 följande:

  a ja förstår det.. så jobbigt att vänta!

  Ska dit nästa v för att se om ägglossningen är påväg, när du börjar ny stimulering ska du då ta massor med mediciner o då?

  Jag har förstått det som att de sätter in embryot när jag har en pågående ägglossning men vet inte riktigt eftersom detta är första gången för mig. Har du satt in någon gång?

  Väntan är så tuff men tur att det är sommar iallafall tiden går fortare och man har lite roligare. 


  Spännande, då närmar du dig insättning? Blir det i naturlig cykel eller med hjälp av läkemedel?

  Jag inväntar mens om några veckor och kommer sen få sätta in på ägglossningen efter det. Blir i naturlig cykel så jag slipper alla läkemedel. Känns faktiskt skönt att slippa fixa med lutinus, låter inte särskilt skoj. Blir första insättningen för mig också!

  Glad midsommar!
 • IVF2021

  Hej alla,

  Behöver er kloka hjälp. Är i cykeln efter stimulering nu. Har gjort plock har haft min första blödning (ingen insättning). Försöker nu hitta min ägglossning men misslyckas. Har testat mellan CD 11 och idag CD 15. Har har en diskret LH-ökning alla dagar. Brukar ha helt blankt test till dagen innan peaken och sen riktigt tydligt på CD 13. Är det vanligt att ha liten ökning hela cykeln efter stimulering eller vad händer i min lilla kropp??

 • IVF2021
  Bmört skrev 2021-06-26 17:53:12 följande:

  Jag hade så första ägglossningen efter, dvs att stickorna visade svaga streck i flera dagar innan jag faktiskt fick en glad gubbe på clear blues ägg. test. Det slutade iaf med att min ägglossning var totalt 9 dagar sen så fick vänta med insättning till nästa cykel. Min kropp fungerar vanligtvis som en klocka men dem sa att det inte var helt ovanligt att kroppen var lite ur balans precis efter. 

  Ps. månaden efter var allt som vanligt igen och insättningen kunde ske som planerat :) 


  Tack för svar! Känns lugnande att höra att du haft likadant och att det återgått till normalt sen. Påverkar LH-ökningen under så många dagar kroppen något tror du?

  Jag skulle inte få sätta in denna cykel ändå så det gör inte så mycket att testen visar knasigt för själva processens skull. Men jag är intresserad av när ägglossningen kommer för att kunna beräkna nästa mens och börja gissa på när insättningen kan ske.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021