• Tjej94

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

    Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

    Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

  • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
  • Iväntanpåivf
    Dibella skrev 2021-03-15 15:10:56 följande:
    Vi fick tag i dem och som tur är hade läkaren skrivit i journalen eller något sånt som gör att de kunde bekräfta det och bakåtdatera remissen och kommer skickas idag. Så allt löste sig. Tänk att varje besked kan få en nästan i upplösningstillstånd. Jag fyller 32 i år, så den stressen har vi inte på samma sätt, mer äggreserven som håller på att rinna ut, en annan känsla av tidspress men som inte kommer mynna ut i någon snabbare tid vilket ändå är okej. Vad skönt att ni ändå hann fram i kön när den finns den tidspressen med åldersgräns. kommer ni hinna med flera (eller två och ev tre) försök?
    Åh vad bra att de kunde göra så. :) 
    Förstår stressen ändå. Har man bestämt sig så vill man att det ska ske och inte vänta en massa. 

    Ja, vi får se om vi hinner med. Hoppas såklart det funkar på FET nu i april/maj men oddsen är ju låga att det går på första. 
    Försöker intala mig att 'jag inte dör' om det inte funkar utan helt enkelt får klara mig utan barn. sen kan vi ju köra vidare privat även efter 40 så än är det några år kvar av marginal :)  
    Har bra äggreserv och tydligen lättstimulerad (22 mogna ägg nu sist) men verkar som det skiter sig nånstans på vägen ändå. 
  • Iväntanpåivf
    YKY skrev 2021-03-15 14:50:12 följande:

    Jag hoppar in i tråden här.

    Vi ska göra syskonförsök (FET) i april på Sahlgrenska. Vi har sju embryon i frysen, vår första insättning 2018 tog sig som resulterade i vår dotter som precis fyllt 2 år. Vi försökte i två år innan vi fick plus.

    Jag är rädd att gå in i processen igen för positiv eftersom det gick så bra förra gången.

    Någon mer som gör syskonförsök nu?


    Välkommen! 

    Oj, sju embryon!!! det va bra. Då har ni ju massor med försök och kommer säkert gå hur bra som helst. 
  • Krizty88
    Dibella skrev 2021-03-15 11:45:47 följande:

    Fick precis veta av Landstinget att de inte fått någon remiss.. skulle skickats för två månader sedan. Inte enormt lång tid, men känns piss och skit, med tanke på att varje dag känns som en evighet redan. Så nu måste jag ringa och fråga kliniken varför de inte skickat remissen...


    Usch känner verkligen med er, samma sak hände oss. Blev så ledsen på att man försökt att bara vara lite chill, vänta och räkna med att systemet faktiskt skulle funka. Jag avvaktade de 6 veckor de sa att det kunde ta att få remissen godkänd, sen hörde jag av mig och fick då veta att den aldrig skickats. När jag kontaktade kliniken där vi gjorde utredningen hade de inte heller något svar på vad som hänt. Så vår utredning var klar i augusti och vi gjorde vårt första ivf-försök nu i februari. Lycka till och hoppas allt flyter på ?smidigt? nu!
  • Katizi80
    Inalina skrev 2021-03-15 07:48:43 följande:
    Vad tråkigt :( det är ju lite av ett lotteri detta känns det som så får hoppas du har bättre tur nästa gång, 2 i frysen är i alla fall skönt att höra! Fick också neg i morse men har inga i frysen denna omgången, tror mina ägg hunnit bli dåliga sedan vår senaste IVF för 3 år sen :( <3 kram
    Ja, så ledsamt. Tråkigt även för dig. Får jag fråga om din ålder? Jag känner panik för att jag är 40. Hade jag vart några år yngre hade jag vart lite lugnare.. Kram tillbaka!
  • Camii80
    Asplövet18 skrev 2021-03-15 08:49:06 följande:

    Ruvardag 7 med blastocyst. Vågar man lita på detta? <3


    Det tycker jag nog. Grattis!

    Gjorde ett digitalt på RD7 och den visade samma sak. Gravid 1-2v, men sedan började jag nojja över att det kanske kunde vara Ovitrelle-sprutan då det i lördags hade gått 14 dagar sedan jag tog den :s Men nu håller jag mig till testdag 22.3 och håller tummarna att mensen inte dyker upp imorgon.
  • Camii80
    YKY skrev 2021-03-15 14:50:12 följande:

    Jag hoppar in i tråden här.

    Vi ska göra syskonförsök (FET) i april på Sahlgrenska. Vi har sju embryon i frysen, vår första insättning 2018 tog sig som resulterade i vår dotter som precis fyllt 2 år. Vi försökte i två år innan vi fick plus.

    Jag är rädd att gå in i processen igen för positiv eftersom det gick så bra förra gången.

    Någon mer som gör syskonförsök nu?


    Som andra skrivit - WOW till att ni fått 7(!!) till frysen!! Skrattande

    Vi håller på med syskonförsök. Fick våran son i September 2019 under första IVF-behandlingen. Fick en ET som inte fäste men däremot på första FETen så förstår rädslan/stressen du har. Man har ju lite höga förväntningar på att det ska gå lika bra denna gång. Men jag försöker ta det med ro och inte stressa vilket är ju lättare sagt än gjort och invänta testdag den 22.3

    Men det kommer att gå bra när ni väl startar processen.
  • jgren
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-15 12:57:44 följande:
    Ja väldigt snarlikt utfall :) 

    Nej får vänta en cykel efter ''behandlingsblödning'' som precis tagit slut. Så tror det är samma som du. 

    Ja tiden går sjukt långsamt. när har du preliminär FET?  jag har v16. 
    Okej, då hänger jag med =) 
    Min behandlingsblödning tog slut igår så skulle tro att det blir nån gång i slutet på april där. Ska du också ha Letrozolbehandling den omgången eller något annat, eller en helt naturlig cykel?
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-15 13:24:01 följande:

    Tack snälla

    Ja jag ska testa imorgon igen och sen ringa kliniken o höra om jag kan få ett kort samtal med en av deras läkare på fredag när jag ändå ska ta ett blodprov där. 

    Låter som en bra deal med 3 pack, så får vi hoppas att ni ändå bara behöver första packet ändå såklart! 

    Det landar nog ganska snabbt här skulle jag tro, jag vet att min klinik endast kör IVF typ 1 gång i månaden så jag misstänker att början på maj är nästa gång, så där skulle jag gärna vilja köra igång igen, men det betyder egentligen ÄP i början på maj så jag hoppas de tycker det är ok så 'snart' inpå. 

    jag tänkte börja med q10 och d vitamin och ev melatonin för att se om det kan påverka äggkvaliteten, borde ju inte försämra chanserna till bättre ägg i alla fall...

    håller med om träningen, det är definitivt något jag vill köra mer med nu innan nästa omgång då jag inte tränat alls under ruvningen. 

    spännande vecka för er, hoppas det löser sig med din blödningar, jobbigt sånt där när man vill att allt ska vara tiptop inför nästa behandling. är det något som du upptäckt nu eller har haft under en längre tid?

    jag ska fundera på akupunktur också, det är ju som sagt något som inte heller kommer försämra förutsättningarna i alla fall :) 


    Hoppas att du får köra igång i början på maj igen, oftast så brukar det räcka med en mens emellan, särskilt om du mår bra i övrigt. Kommer du fråga om eller föreslå någon justering till nästa gång?

    Blödningar har jag inte haft problem med tidigare, men det kom nu precis ingen jag skulle göra återföring, vilket oroade mig lite. Man vill ju som du säger att allt ska vara tipptopp :) ingen svampinfektion eller liknade, även fast de säger att det inte påverkar..

    Känner du dig ledsen för att det inte blev något den här gången? Jag har reagerat lite olika från gång till gång, den här gången tog jag nog det hårdast. Och innan sommaren när vi hade problem med embryoutvecklingen och varken fick insättning eller något till frys. Kram
  • YKY
    Inalina skrev 2021-03-15 15:06:02 följande:

    hej! så kul med nykomlingar :)

    jag håller också på med syskonförsök, är på RD 6 och har tyvärr fått minus idag och inga till frysen denna gången :( ska testa i morgon med men sen känns det nog lite kört för de gånger jag har fått plus har det vart på RD6 innan. 

    Har en dotter som är 2 år i maj som blev till på första FET i andra IVF:en. Vad häftigt att ni har 7 embryon i frysen! det är ju roligt att ni kan gå in utan allt för stor nervositet denna gången när ni ändå har ett litet 'lager'. det kommer nog gå fint nu också! kram!


    Vad tråkigt att ni fick negativt. :( Går ni privat, och hur är er plan framåt om det inte kommer en glad överraskning här om nån dag?

    Tack för uppmuntran, det är jätteskönt att veta att vi har lite buffert!
  • YKY
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-15 15:42:26 följande:

    Välkommen! 

    Oj, sju embryon!!! det va bra. Då har ni ju massor med försök och kommer säkert gå hur bra som helst. 


    Tack! Vi hoppas på det.

    Jag kommer ihåg helvetet innan och under IVF-processen, väldigt ödmjuk inför hur många av er har det just nu och hoppas verkligen det kommet gå bra för alla.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021