• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-09-07 11:08:39 följande:

    Hej IVF-vänner,

    nu har jag fått svar på befruktningen av mina 5 små embryon från igår, där endast 2 verkar ha befruktats normalt till idag.


    Stor kram! Tänker på dig!
  • IVF2021
    Estelle011 skrev 2021-09-08 09:37:36 följande:

    Jag har FET på lördag. Första gången med denna läkaren. Han gjorde båda mina ÄP med bra resultat, men aldrig återföring så jag tror verkligen på honom :D


    Jag gör också FET på lördag! Då är vi ju 3 som ruvar matchande. Heja våra kroppar.
  • IVF2021
    nena55 skrev 2021-09-09 11:35:17 följande:

    Här är en till som ska påbörja IVF. Jag kom precis från apoteket med världens största påse! Förhoppningsvis blir det behandling i nästa cykel, start i början av oktober. Mitt största bekymmer just nu är hur man får det hela att gå ihop med jobbet. Vi bor ca 1.5h från kliniken vilket ändå är relativt nära men tur och retur plus besökstiderna så är det många arbetstimmar som går bort, med kort varsel dessutom. Att informera chefen känns som ett måste men kollegorna lär ju undra... hur har ni andra gjort?


    Välkommen! Visst är det en härligt förväntansfull känsla att hämta ut den där första påsen?! :)

    Jag har också 1,5 timme till min klinik. Första IVFen var det helt ok då det inte var så många besök (2-3 VUL och ett äggplock) men andra var väldigt många besök (varannan dag hela stimuleringen och ett äggplock) då jag blev överstimulerad första gången. Så har du flyt blir det inte allt för många svängar iväg.

    Tror det där med att berätta eller inte helt får bero på vad du känner och vilket typ av jobb du har. Jag valde att berätta för mina två chefer väldigt tidigt i processen (för att de skulle förstå min frånvaro och eventuellt konstiga humör) och två kollegor (för att ha någon nära att vara glad eller ledsen med under processen). Jag är helt nöjd med det, har funkat bra! I denna pandemi är det ändå så rörigt på många arbetsplatser att folk inte märker när man kommer och går.

    Lycka till!
  • IVF2021

    Så där! Nu ruvar jag också på en liten blastocyst. Inte lika fin som den vid förra insättningen som tydligen var 100%ig, men den räknades ändå som bra! Insättningen gick otroligt mycket bättre denna gång. Verkligen inte skönt, men läkaren lyssnade på hur det gått sist och mätte noga och anpassade väl så det gick bra. Tydligen var alla instrument blodiga efter förra insättningen men helt redan idag (enligt mannen min som ju kan se vad som pågår).

    Känner mig konstigt nog inte glad. Känner mig bara orolig och ältar läkarens sammanfattning och försöker väga alla hans ord för att lista ut om de är positiva eller negativa.

    Är det inte nu man ska vara glad och förväntansfull? :(

  • IVF2021
    chislin skrev 2021-09-11 18:51:08 följande:

    Oj behöver goda råd! Läser nu att ovitrelle skulle förvaras i kylskåp! Hämtade ut den igår och ingen sa något om det varken apotek eller klinik så har haft den i rumstemperatur?. Är det kört??


    Ojdå. Med tanke på att de tyckte jag till och med skulle ha min i kylväska på väg hem från apoteket så skulle jag tro att ett dygn utan kylskåp är lite mycket. Ring kliniken och fråga! Hoppas du inte behöver den innan måndag?
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-12 13:02:28 följande:

    ... Då BIM brukar ligga mkt tidigare än testdagen... <3


    Alltså jag behöver hjälp att tänka. Du och många andra skriver att BIM brukar ligga långt före testdag. Jag tycker alla får så sena testdagar, alla utom jag. Förra gången (FET) fick jag på RD 10 och denna på RD 12. Båda i princip på BIM. Är det något med min cykel som är knasigt eller varför blir det så?

    Testdag 23/9 denna gång! Heja oss alla. Jag ska försöka bara stå ut och hålla mig ovanför vattenytan. Tur att tankens kraft inte påverkar resultatet, bara måendet längs vägen dit.
  • IVF2021
    Frida123123 skrev 2021-09-12 10:43:43 följande:

    Testdagen är kommen och JAG ÄR GRAVID 2-3 v. Så, räknar jag rätt då är jag i 5 veckan nu.


    Grattis!! Gjorde de något annorlunda denna gång eller det var bara envishet och en ?bra batch? helt enkelt? Håller tummarna för att första ultraljudet går betydligt bättre denna gång.
  • IVF2021
    Smilla93 skrev 2021-09-12 13:38:14 följande:

    Tack för alla svar och kloka ord!! Tog ett digitalt nu och nu vågar jag mig tro att den lilla rackaren fäst! Allt kan ju hända men ändå en milstolpe!


    Vilken aktivitet här är i tråden idag! Stort grattis!!
  • IVF2021
    Kakelugn skrev 2021-09-12 23:15:41 följande:

    Ja, tänka sig? Spottingen, som såg precis ut som den jag brukar få från en vecka innan mens, försvann efter några dagar, och jag är gravid!! Vi har inga embryon kvar och har inte råd eller styrka nog att göra en ny omgång, så hoppas hoppas att det går vägen denna gång. <3


    Åh så roligt! Håller tummarna hårt!
  • IVF2021
    Always choklad skrev 2021-09-15 11:58:57 följande:

    ... Men det är helt upp till var och en vad som känns bra. Ökat mitt chokladintag istället ????


    Skönt att vi är fler. Mitt chokladintag var högt innan och nu är det istället skyhögt. Hoppas embryot inte tar illa vid sig av allt det goda. ;)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021