• IVF2021

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina: Hur går det med din ruvning och förkylning? Jag kör en kopia på dig med att ligga i fas med ruvningen och vara förkyld. Hann i alla fall sätta in embryot innan förkylningen kom. Ironiskt nog var det sista läkaren sa att jag skulle undvika förkylningar, influensor och liknande.

    Har läst att ni är många som anser en förkylning positiv, så det tänker jag tro på!

  • IVF2021
    Onemore2018 skrev 2021-09-15 14:41:26 följande:

    4 återinsättning idag av fryst 5 dagar blasto. Dock denna gång fick jag ingen lutinus för de har dom slutat med? Jättekonstigt. De har slutat med den då dom inte vet vad den ger för verkan. Tänk om det är den som bidragit till tidigare missfall?


    Ruvar också blastocyst utan lutinus. RD 4 idag. Andra gången för mig. Är så lättad att slippa lutinus men också lite förbryllad. Har du haft lutinus alla de andra gångerna?
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-16 08:42:21 följande:

    åh nu smygtestade jag i morse på RD 8 med 2 dagars.. testet var vitt som snö... jag vet att det är tidigt, men jag hade en dröm i natt att det var tydliga streck på 2 test som jag tog så jag blev så besviken när jag vaknade och det inte var verklighet.. får ha lite is i magen ändå såklart o se om det växer fram något så tar ju inte ut förlusten i förskott ännu men hade så gärna velat se tillstymmelse till streck i alla fall! tålamod är ju verkligen inte min grej! 


    Åh! Det är så hemskt när man vaknar ur de där fina drömmarna. Jag drömde också om ett positivt test dagen efter insättning, men det var ju helt orealistiskt.

    När tänker du att det borde kunna börja visa sig? Jag funderar på ett första test på söndag.

    Jag undrar om jag kanske känner lite tryck långt ner i magen. Som om det var något som gjorde det lite trängre. Är ju förkyld och ligger mycket mer still än vanligt vilket gör att ingen av kroppens signaler är som de brukar.
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-16 09:16:51 följande:

    ja det var verkligen hemskt, det var ju så verkligt men samtidigt inte antar jag.. drömde liksom t.o.m. att 'vad skönt att detta är på riktigt nu' men nope det var det ju inte hehe, oj vad hjärnan lurar en..

    just det din stackare med förkylningen! det är ju aldrig roligt att bli sjuk såklart men jag tror inte det påverkar embryot negativt i alla fall. 

    jag tycker ju att det borde visa positivt imorgon då jag tidigare när jag ruvat på blastocyst fått plus på RD 6, och det motsvarar ju RD 9 med 2 dagars tänker jag. Dock vet jag inte vad för test jag använde då, nu använder jag det billigaste som går att få tag på i Schweiz för jag vill inte 'slösa' dyra tester...(och eftersom jag är testknarkare blir det ju ändå rätt dyrt i längden HAHA)

    Jag känner verkligen ingenting i magen, men håller hoppet uppe innan jag vet att det är kört i alla fall.  Krya på dig!!


    IVF är dyrt av många anledningar, inte minst kostnaden för för test ;). Då testar du ingen imorgon alltså och fram till testdag? Min man är skeptisk till tjuvtest även denna gång. Men ska nog kunna övertala honom, precis som sist.

    Förra gången hade jag massor av stick/hugg/kramp första dagarna vilket jag tror beror på den hemska insättningen där det ju blev en blödning och så. Denna gången har jag känt mycket mindre, vilket känns positivt. Önskar sååå att man bara kunde veta redan!

    Hade planerat att hålla mig sysselsatt för att inte hinna tänka. Men nedbäddad med förkylning hinner man tänka alldeles för mycket.
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-16 11:19:54 följande:

    haha ja men precis, man borde få inkl ett 10 pack tester också i IVF-paketet ;) Jag köpte i alla fall på mig några test i Prag där det var billigt men de är ju slut nu.. jo jag kommer fortsätta testa en gång om dagen tills det blir ett streck till 

    ja jag tror också det kan ha lite med insättningen att göra hur mkt man känner efteråt, jag har också haft sämre insättningar (inte på din nivår dock!) där jag då haft ganska mkt känningar i magen under ruvartiden, men också där jag inte märkt något alls. Denna gången gick så förvånansvärt smidigt så de retade väl liksom inte upp livmodern alls, även äggplocket var helt utan missöden så det i stort sätt en bra omgång IVF denna gången, om bara den lilla ville fastna nu....

    Jag försöker jobba här samtidigt och har ju min mamma på besök också så egentligen hinner jag nog inte tänka massor på embryot, men det gör man ju ändå...tänkte du testa i helgen då?


    Hahaha. Det hade verkligen varit dubbla budskap om man fick ett 10-pack tester och uppmaningen att endast testa på utsatt testdag. Jag kanske tar ett test på söndag. Kan nog inte hålla mig längre då.

    Vore väl på något sätt rimligt att riktigt tidiga symtom är insättningen som spökar. Min insättning gick ju 1000 gånger bättre nu även om den tog lång tid (fast mest för att planera den). Enda missen var att läkaren började dra ut spekulumet utan att ha knäppt loss den. Ajajaj. Man önskar ju dock att alla små vinklar var symtom på bebis.

    Låter som du har perfekt fullt upp för att inte hinna tänka så mycket! Låter dock väldigt jobbigt att ha mamman på besök utan att hon vet något. Hur står du ut utan att ha berättat för någon?
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-17 13:27:55 följande:

    jo jag vet, jag hoppas ju på nåt sätt att jag är låghormonare denna gången eller liknande och det mirakulöst ska framkallas ett streck till i helgen, men egentligen är jag nog tyvärr inställd på att det är kört denna gången för mig.!


    Meeen. Det är tidigt än! Vi är ju i samma fas och jag har inte ens testat än då jag inte tror det kommer visa något redan. Två av mina kompisar (dock inte ivf) hade knappt ens positivt på BIM. Så fortsätt med progesteronet! Förstår dock att det kan kännas hopplöst.
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-17 08:59:03 följande:

    ok ja men söndag låter ju som en bra dag att få ett positivt test på ;) vad menar du med att insättningen tog lång tid att planera? var det för att du haft det krångligt innan? och det hjälper inte att du har fylld blåsa?

    låter läskigt med spekulumet, jag har väl aldrig riktigt fattat hur de gör egentligen utan ligger typ o håller andan o hoppas att allt ska gå bra, och att ingeting ska göra ont... svårt att vara avslappnad i det läget...är oftast sjukt kissnödig också..

    hoppet lever väl lite här ännu, tycker ev att ett av testen igår har ett litet spökstreck idag.. men tja alltså jag är väl rätt säker på att ingen annan ska se det (och nej man ska inte läsa av gamla tester...) får se hur det utvecklas..

    nja alltså jag tycker nog inte det vart så jobbigt att inte berätta för någon om IVF, eftersom jag jobbar hemifrån och har ett fritt jobb har det inte vart ett problem, och min man tycker att det är vår privata ensak så det har väl blivit så naturligt helt enkelt. (han vill väl inte att hans nosiga släkt ska tycka och tänka om det heller). tycker ju dock det är skönt att ventilera med er här inne, men ni är ju insatta då ni går igenom det själva allihopa

    har ni varit helt öppna med IVF? 


    Min första insättning blev ju så utdragen och blodig och usch. Trodde ju det stod i journalen så de hade läst på inför denna insättning, men nej. Så jag förklarade hur de till slut lyckats sist. Då blev det till att leta andra verktyg och så. Men oj så bra det blev denna gång jämfört med första! Jag är alldeles för nyfiken för att inte vilja veta. Mannen min också.

    Skönt att ni hittat vad som passar er och att ni iaf har varandra att prata med! Vi är absolut inte helt öppna. Berättade för familjen samma dag som beslut om IVF togs. För chef och en kollega långt innan beslut (men när jag gissade att det skulle bli så). Successivt berättat för väl valda vänner efter hand nu när tiden bara går och går.
  • IVF2021
    Estelle011 skrev 2021-09-18 10:39:21 följande:

    Jag testade precis och fick direkt två starka streck och nu är jag sååå arg på mig själv att jag gjorde det. Vill inte ha falsk hopp. RD 7 men även 7 dagar sen Ovitrelle, så det är förmedlingen Ovitrelle som visas. Nu kommer jag att dö av nyfikenhet innan nästa test 


    Vilket dilemma!! Usch. Förstår att det måste kännas otroligt härligt att se två streck men att man sen ångrar sig och inte våga lita på dem. Tog du Ovitrelle samma dag som FET och Inte vid ?ägglossningen? 6 dagar innan FET? Om det var för att stimulera ägglossning ett tag innan FET borde ju strecken vara äkta!!
  • IVF2021
    Estelle011 skrev 2021-09-18 13:35:06 följande:

    Tog tre Ovitrelle. Två innan Fet och en efter (samma dag). Det är istället för Lutinus.  Jag väntar i alla fall till dag 10. Då fick jag mens alla tidigare gångerna och negativt test. Så...3 dagar kvar 


    Oj! Vad mycket Ovitrelle! Själv har jag en hemma i kylen som fortfarande inte blivit använd då jag blivit överstimulerad och därför fått använda suprefact och göra totalfrys istället. Vid FET vad har sluppit alla läkemedel. Känns skönt, men om det inte lyckas snart kommer jag väl också mer än gärna ta massor av Ovitrelle eller annat.
  • IVF2021
    Inalina skrev 2021-09-17 08:59:03 följande:

    ok ja men söndag låter ju som en bra dag att få ett positivt test på ;) 


    Hej!

    Hur går det med dina tjuvtester? Jag tjuvtestade imorse. Tyvärr helt blankt. Så. Antagligen blev det inget, eller så testade jag för tidigt. Väntar nog några dagar till innan jag bryter ihop.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021