• MeAndMyself

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Ni som gjort äggplock, hur har ni mått efter? Har ni kunnat jobba dagen efter? Jag har räknat med att jobba dagen efter men kanske inte borde räkna med det?

  • MeAndMyself

    Gud har är så stressad nu!! Började med gonal f i lördags. Dag 2 i mensen.. trodde jag!! Hade väldigt sparsamt med blödning, bara på pappret på toa men hade gått över tiden på min normala menscykel så tänka ?jaha konstig mens? men jag måste ju ta gonal f nu annars blir de för sent?

    Men idag måndag vaknar jag av världens mensvärk och nu jävlar blöder jag!! Så egentligen borde jag börjat med gonal f imorgon tisdag! Inte i lördags!!

    Vad kan nu hända?? Kliniken har ingen telefontid så fått skriva på 1177 men inget svar än :(

    Gud detta var min skräck, att börja med gonal f på fel dag! :(

  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-19 11:16:32 följande:

    Hej vännen, Jag skulle inte stressa ihjäl mig, det är nog ingen fara alls med exakt dagen där, du kan nog vara lugn. Du fick ju en blödning i helgen uppenbarligen så du kunde ju inte veta när det skulle köra igång ordentligt.

    jag hoppas du får lugnande besked från din klinik <3 Kram!


    Tack för lugnande ord! Ja jag fick ju det, men vet ju bara spottings med facit i hand. Herregud så svårt att veta sånt här!! Blev ju stressad för i lördags var jag på dag 32 i menscykeln med, i vanlig fall ligger den på 28. Så hade ju gått över tiden med flera dagar.

    Tänker att de finns risk för överstimulering? Jag fick gonal f 200, skulle fått 175 då de va rädda för att jag skulle bli överstimulerad men ändrade sig i sista stund (efter massa tjat från mig med haha).

    Hoppas kliniken svarar snart så jag kan lugna mig..
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-19 11:16:32 följande:

    Hej vännen, Jag skulle inte stressa ihjäl mig, det är nog ingen fara alls med exakt dagen där, du kan nog vara lugn. Du fick ju en blödning i helgen uppenbarligen så du kunde ju inte veta när det skulle köra igång ordentligt.

    jag hoppas du får lugnande besked från din klinik <3 Kram!


    Fick svar från kliniken nu! Du hade rätt! De va ingen fara att jag råkat ta gonal f två gånger för tidigt. De sa att jag skulle fortsätta som planerat nu när jag i alla fall är igång :)
  • MeAndMyself

    Hade mitt första ultraljud idag efter startdos 250 gonal f.. resultatet blev 2 SMÅ äggblåsor!!

    Jag vill bara bryta ihop, ligga i sängen och gråta nu. Kommer aldrig kunna bli gravid med såna resultat :(

  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-23 08:33:09 följande:

    Godmorgon!

    Nu fick jag tid för ÄP måndag kl 9:30! Men ska vara på kliniken redan 7:30 :) min ena äggstock har massor med ägg denna gången ca 10 st som verkar ligga bra till medan den andra har typ 1(??) jaja spelar väl ingen större roll kanske blir ju ganska många blåsor i alla fall! Skönt att ha allt bokat till på måndag nu så kan man inte göra mer sen liksom!

    Jag pratade med läkaren om återföring och de gör antingen dag 3 eller 5, så antingen Tors eller lö nästa vecka men är det tillräckligt många ägg väntar de alltid till dag 5.

    Har du börjat med Prednisolon ännu eller gör du det vid ÄP? Jag tar 5mg om dagen än så länge men tänkte öka i helgen till 10mg.

    När är ditt VUL idag? Tror vi är minst 4 här inne som har sista VUL inför ÄP idag! Så nu händer det grejer!!

    (Orgalutran är samma som er Fyremadel, så att äggen inte ska sticka i väg innan plocket ;))


    Vad gör Prednisolen? Vart köper man det och hur ofta ska man ta det? Jag köpte q10 idag efter att ha läst här i tråden men vill gärna ha allt som går för att förbättra mina två små äggblåsor...
  • MeAndMyself
    Annna84 skrev 2021-04-23 10:21:04 följande:

    Det kommer att gå! Det är inte antalet som räknas även fast det känns skit just nu. Styrkekramar

    Är detta din första IVF?


    Nej jag vet men med detta resultat får jag inte ens göra äggplock. Dessa två jag hade var 10 mm. Hade några mindre på 6 mm, men de är ju alldeles för lite för att komma ikapp, man räknar inte ens under 10 mm hörde jag, så knappt att de två små jag hade blev godkända för att räknas ens :(

    Ökar dosen till 275 nu, men jag känner att jag lägger denna omgång bakom mig nu, vill inte bränna en omgång på så få ägg..
  • MeAndMyself
    Dibella skrev 2021-04-23 10:55:49 följande:

    Ah just det. Hoppas tiden går snabbt, jag var så sjukt nervös inför mitt första plock så varje minut var pest och pina haha, hade aldrig pallat två timmar. Men skönt att de förbereder sig väl iallafall.

     

    Var det första VUL för dig? Jag hade bara 3 första omgången och nu andra gången verkar det som att äggstockarna vaknat lite till liv och förhoppningsvis bli ännu fler (ska gå på andra VUL idag, så vet inte än), så det är från cykel till cykel, plus att du kan dra upp din dos en hel del till. Det kommer gå!   Men det känns hopplöst när allt man vill är att få massa fina blåsor, så känner igen känslan.


    Det är mitt första VUL och första IVF. Startade på 200 gonal f men efter nån dag ändra de till 250 och efter VUL 1 så får jag 275 och stopp på fyremadeln (tog en igår men ska avvakta med den två dagar till)

    Mina två äggblåsor är 10 mm, hade några mindre men de va ju bara 6 mm.

    Hur stora va dina på äggblåsor på VUL 1?

    Vilken dos har du på gonal f? (Om du har korta protokollet och gonal f).

    Hur gick ditt andra VUL idag? Hoppas det gick bra <3
  • MeAndMyself
    Krizty88 skrev 2021-04-23 14:04:35 följande:

    Förstår verkligen hur du känner, jag reagerade inte heller så mycket första behandlingen och fick avbryta mitt försök då jag bara hade 2-3 blåsor på första vul. Blev så knäckt. Fick vid nästa försök testa att göra långa protokollet vilket kändes som en mardröm innan, och sen höja dosen på gonal-f rätt rejält. Behandlingen gick mycket bättre, jag mådde bra hela tiden, och i måndags fick jag ut 7 ägg varav jag ruvar på ett nu. Det är ju tyvärr som många säger att första försöket är lite av en testomgång och en del kallar det för sista delen i en fertilitetsutredning. Även om man bara bli arg och ledsen och orolig när det inte funkar för en själv. Jag tror säkert att det kommer gå bättre för sig med justerad dos framöver <3


    Tack snälla för ditt inlägg!!

    Va skönt att höra att du ruvar nu, lycka till!!

    Var det något mer ägg som hamnade i frysen sen eller hur gick det?
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-04-23 22:09:44 följande:

    Hejsan! Prednisolon är kortison som sänker immunförsvaret i kroppen då det vissa gånger är den egna kroppen som motverkar en graviditet eller inte tillåter en befruktning för man ser mannens spermier/embryot som innehåller 50% av någon annans DNA som något som ska bekämpas precis som en sjukdom. Så då kickar immunförsvaret in. Så för att minska risken för att kroppen stöter bort embryot tar man en viss dos kortison. Men det har inget med äggkvaliteten att göra. Bra med Q10 det var vad min läkare trodde kunde öka kvaliten på äggen!!


    Okej tack för info!! Tar du 2 st Q10 per dag? Köpte de idag så tänkte testa, har väll inget att förlora på de tänker jag :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021