• MeAndMyself

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Lillaälta skrev 2021-04-29 09:59:01 följande:

    Har kollat där så många gånger sen mitt besök, men inget är uppdaterat från besöket igår..


    Va konstigt. Journal och sen anteckningar på 1177? De måste väll skriva in?

    Vi gjorde äggplock idag, som sagt vi började på 2 äggblåsor på första ultraljudet, på 3:e och sista ultraljudet så trodde de att jag skulle få 4 ägg på äggplocket men idag på äggplocket fick vi ut 7 äggblåsor och alla hade ägg i sig! Så det kan verkligen utvecklas! Hoppas någon blir befruktade nu, får svar imorgon :)
  • MeAndMyself
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-30 21:32:39 följande:

    Det verkar inte som de alltid skriver allt i journalen. Man får istället ringa och fråga. Så har det varit för det mesta för oss iaf. 

    Vad härligt med så bra resultat! 7 st va ju en toppenöveraskning. 

    Håller tummarna att många befruktas. 


    Iväntanpåivf skrev 2021-04-30 21:32:39 följande:

    Det verkar inte som de alltid skriver allt i journalen. Man får istället ringa och fråga. Så har det varit för det mesta för oss iaf. 

    Vad härligt med så bra resultat! 7 st va ju en toppenöveraskning. 

    Håller tummarna att många befruktas. 


    Men så synd! Trodde det var givet att de gjorde det så man lättare kan följa sin behandling. Där jag gått har de kanske bara varit extra flitiga vid datorn då.

    Jaa fantastiskt med 7 ägg på äggplocket, vi som började med 2 äggblåsor och nästan inte fick göra äggplock. Idag ringde labbet och sa att 7 ägg hade blivit befruktade med! Så istället för att göra insättning på måndag som de först trodde så för jag vänta till onsdag om någon överlever :)
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-05-01 14:22:36 följande:

    Men wow att alla befruktades! Känns ju som toppenresultat än så länge, och du som var orolig att det inte skulle bli några ägg alls!! =) så skönt att det ändrades!! Håller tummarna för flera blastisar!


    Ja de känns sååå kul!! Kul att de kan vända så! Hoppas bara de överlever till dag 5! Hoppas vi kan få 1 ägg iaf tillbaka :) räknar ner dagarna till insättningen nu :)

    Undrar om insättningen gör ont? Får man sprutor? Mitt äggplock var tufft för jag va så rädd. Skakade så mkt av rädsla (sån sprut/nålfobi) så stolen vibrerade, fick lugnande 4 gånger under äggplocket (och lugnande shots innan) men blev inte lugnare i kroppen förens det var över. Börjar redan oroa mig för insättningen.

    Vet inte om de va för jag var så spänd under äggplocket men jag kunde inte gå efter på hela dagen, hade så sjukt ont. Mycket bättre dagen efter dock tack och lov!
  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-05-02 19:16:25 följande:

    ja jag håller tummarna =) Återföringen är ingen big deal (förutom att du blir gravid då haha!) men inget att vara nervös över, tänk på att ha lite fylld blåsa dock då det är lättare för läkaren att se och komma in med katetern =)me inga sprutor o grejer! Kram =)


    Tack för svar! Känns lugnande :)
  • MeAndMyself
    Lillaälta skrev 2021-05-03 19:56:42 följande:

    Ja jättekonstigt, alla besök är där förutom dessa. Var på andra besök idag med ultraljud och nu såg de 6st på ena och 3 på andra om jag minns rätt. Blir ultraljud igen på onsdag och sen antingen äggplock eller ultraljud på fredag. Och annars äggplock på måndag.

    Dvs 3-4 ultraljud innan äggplock, är det någon som haft så många besök?

    Åh stort grattis! Hoppas på liknande jag med!


    Jätte bra resultat ju!! Jag hade ju 3 ultraljud, tror inte det är jätte ovanligt! Bra att de håller koll :)
  • MeAndMyself

    Hej alla!

    Idag ons har vi återföring! Så nervös! Men det som även gör mig nervös är denna förstoppning (som man tydligen kan få av lutinus), snälla hjälp har ni mirakeltips som verkligen funkar? Inte ens laktos funkar trots att jag är laktosintolerant, så sjukt!! Kan detta påverka chansen att embryot fäster??

  • MeAndMyself

    Hej alla! Nu har även jag gått över till ruvare! Känns så häftigt! Fick även veta att blastocysten var i toppkvalité, så fin så den skulle kunna va med på bild i en utbildningsbok sa de haha (dock vet man ju inte om de säger så för att peppa eller menar det haha). Jag fick även veta att 4 st blastocyster i samma kvalité har hamnat i frysen! Kanske fryser de in en 5:e med, de skulle se imorgon!

    Känns så sjukt, tänk att jag var på gränsen att få göra äggplock från början med mina 3 äggblåsor, men fick ändå ut 7 st, 7 st befruktades och 5-6 blev fina blastocyster? Sååå tacksam!! Detta trodde jag aldrig efter alla år som man försökt utan ivf!

  • MeAndMyself
    Inalina skrev 2021-05-05 15:57:41 följande:

    men wow! låter ju helt fantastistiskt!!! kommer gå fint det här, gud vilken lättnad efter en lite seg start! Stort lycka till nu håller alla tummar !!


    Tack snälla!! :)
  • MeAndMyself

    Ni som ruvar, vad får man äta? Måste man äta som en gravid och avstå från vissa saker? Jag är sugen på sushi men kanske dumt haha :)

  • MeAndMyself
    Jenzia skrev 2021-05-05 17:44:07 följande:

    Enligt min klinik kan man äta som vanligt fram tills dess att man vet om att man är gravid


    Okej tack!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021