• MeAndMyself

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Annna84 skrev 2021-04-24 08:12:12 följande:

    Jag förstår det. Som många skriver så får kliniken mycket mer info efter första omgången. Om de inte växer till dig nu med högre dos så kan du starta med högre dos nästa gång, eller långa protokollet. Mitt första försök brändes, trots många ägg så var befrukningen dålig och inget klarade sig för insättning :(

    Det är verkligen en tuff resa att gå igenom detta, med mycket oro och besvikelse. Jag hoppas och tror att det kommer att lösa sig för oss alla tids nog. När har du din nästa kontroll? Det kan hända mycket bara på några få dagar.

    Kram


    Hur många ägg fick du ut på försöker som brändes?

    Det jag är så rädd för. Att ett helt försök ska gå till spillo.. vill inte ens plocka ut om de är tre äggblåsor...

    Jag har nästa ultraljud på måndag.

    Hur ser din kommande behandling ut? Vad ska de göra annorlunda? Fick du svar på varför det blev som de blev första gången?
  • MeAndMyself
    Agnessa skrev 2021-04-25 15:42:19 följande:

    Hej! 

    startade på Bemfola 125 för en vecka sen. I fredags var jag på första VUL. Katastrof. En äggblåsa per sida. Nu har jag pausat fyrmadel i två dagar samt ökat dosen till 225. Nytt VUL på tisdag. Någon som varit med om liknande? Har det varit stor skillnad antal ägg mellan VUL? 


    Är bemfola typ samma som gonal f?

    Jag har gonol f, första försöket och hade mitt första ultraljud i fre. Jag fick också bara en äggblåsa på varje sida som endast var 10 mm. Fick öka min dos under helgen och nytt ultraljud imorgon måndag.
  • MeAndMyself
    Agnessa skrev 2021-04-25 19:24:03 följande:

    Ja det är väl typ samma. 

    okej okej, ja det var inget roligt VUL :/ har du hört något om hur mycket som kan förändras på de här dagarna? 

    hoppas dina har växt till sig till i morgon då :) 


    Nej jag vet, var jätte ledsen först men tagit till mig av de alla skriver här, att första gången är en provomgång för att se hur din kropp reagerar. Nästa gång blir de förhoppningsvis bättre med högre doser eller annat protokoll.

    Jag har inte hört nått va de förväntade sig skulle hända med mina två till andra ultraljudet. På min klinik gör de äggplock vid 3 st medan vissa andra gör om de är 5 st.

    Jag vill nog inte bränna ett försök om de är mindre än 5 blåsor.
  • MeAndMyself
    Agnessa skrev 2021-04-25 19:53:50 följande:

    Okej, ja det är klart, man kan väl inte utgå ifrån att allt ska stämma första gången, men kändes tungt ändå. 

    men kan det bli fler äggblåsor tror du? Eller är det liksom ?för sent? för fler denna omgången 


    De räknar inte de som är under 10 mm, har du kollat på din journal på 1177 om de står nått mer? Jag hade nån mer på 6 mm så jag när jag kollade där, jag tror de är dom som i så fall också kan växa men svårt att tro att mina skulle hinna komma upp till minst 17 mm som de önskade.
  • MeAndMyself
    Agnessa skrev 2021-04-25 19:53:50 följande:

    Okej, ja det är klart, man kan väl inte utgå ifrån att allt ska stämma första gången, men kändes tungt ändå. 

    men kan det bli fler äggblåsor tror du? Eller är det liksom ?för sent? för fler denna omgången 


    Hej igen. Var på mitt andra ultraljud imorse, fick förklarat att de äggblåsor som är mindre än 10 mm räknar de inte, de ligger i en vilande fas. Men de kan vakna! Jag hade två sist på 10 mm som räknades. Idag hade jag 6 st då fler hade vaknat. Dock trodde de att bara 3 st skulle hinna bli 17 mm som är gränsen för att plocka ut. När äggblåsorna väl vaknat så växer de 2 mm om dagen. Jag ska göra på mitt tredje ultraljud på ons. Har jag tre st äggblåsor på 17 mm så är jag godkänd för att göra äggplock (3 eller 5 st brukar vara det minsta för de ska vilja göra äggplock), då blir äggplocket på fredag. Har de inte växt så får jag avvakta över helgen och göra äggplock på måndag istället :)
  • MeAndMyself
    Lillaälta skrev 2021-04-26 11:32:00 följande:

    Dag 4 nu på första ivf försöket. Är så sjukt trött av gonal-f, vill bara sova hela tiden. Sen lite huvudvärk, öm i äggstockar och humörsvängningar. Är detta normalt?

    Såg en babybody och började gråta, datorn hänger sig och jag blir arg och skriker. Detta brukar verkligen inte vara jag :(

    Hur har ni mått av gonal-f?


    Jag blev inte så trött men fått som en starkare pms. Rejäla humörsvängningar, arg, ledsen, ångest haha! Sen har jag väldigt svårt att koncentrera mig och rejäl huvudvärk. Även illamående men de är relativt lätt så påverkas inte så mkt av det :)
  • MeAndMyself
    Agnessa skrev 2021-04-26 13:17:13 följande:

    Hej hej! 

    Okej, tack för informationen. Ska bli spännande att se i morgon. Försöker väl inte hoppas allt för mycket utan tänka att det får väl gå någon månad och sen kan vi prova igen. 

    Hoppas dina har växt till sig tills på onsdag då ???? 


    Ja jag har samma inställning som dig. Försöker ta denna omgång med ro. Som de sa till mig idag ?vi kommer öka din dos nästa gång direkt?. Så går de inte nu så blir de förhoppningsvis bättre nästa gång :)

    Lycka till imorgon!
  • MeAndMyself

    Hallå alla!

    Min sista dag med sprutor idag, äggplock på fredag!

    Men idag har jag fått såna ägglossningsflytningar, fick lite panik! Nån mer som fått de?

  • MeAndMyself
    Lillaälta skrev 2021-04-28 12:34:54 följande:

    Första ultraljudet idag för att se hur äggen växt till sig på dag 6 idag. De hade knappt vuxit något alls och fick förhöjd dos och ska tillbaka på ultraljud på dag 11.

    Någon som fått bra resultat på äggplock ändå?

    Rätt ledsen över beskedet.


    Hej! När jag gjorde ultraljud på dag 5 (förra veckan) så hade jag bara 2 äggblåsor på 10 mm. (Allt under 10 räknas inte så de ligger i en vilofas), på dag 10 hade jag 8 äggblåsor. De tror att 5 kommer gå att ta ut (de är 17mm vilket är gränsen) på äggplocket. Önskar jag kunde bli stimulerad lite längre men tyvärr kommer helgen nu och de vill ta ut dom redan på fre.

    Men tappa inte hoppet för direkt när de vaknar ur sin vila så kan de växa fort!!
  • MeAndMyself
    Lillaälta skrev 2021-04-28 21:31:12 följande:

    Åh stort tack för pepp! Hoppas verkligen att några växer till sig nu! :)Åh tack för din berättelse, ger mig lite hopp! Hon sa inte ens måtten till mig idag, bara att de va väldigt små och mycket mindre än vad de hoppades på... Hoppas på ett bra äggplock för dig! <3 äggplock för mig blir tidigast dag 13 för mig och annars dag 15 om jag ska få ytterligare stimulering efter ultraljudet på måndag.


    De sa inte måtten till mig heller. Kollade min journal på 1177. Såg där att de va 10 mm och jag hade fler under 10 i vilofas som då inte räknades. Men flera vaknade sen av gonal f :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021