• SilverDarling

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-10-06 13:47:22 följande:

     


    Jag hoppas verkligen att du kommer få en fin upplevelse, alla mina 3 plock har gått väldigt bra och smärtfritt och jag önskar att alla kan få den upplevelsen.


    Extremt sällsynt att äggen rymmer så dom är nog klara att plockas imon istället! 


    Jag tempade förr men fick lägga av med det eftersom jag stressade upp mig själv så enormt, så läkarna som utredde mig för barnlöshet sa åt mig att lägga av hehe. Tror inte det går att göra någon typ av logik eller jämförelse med en vanlig cykel när det kommer till IVF. Kanske bättre att bara slappna av denna cykeln :) Lycka till nu! {#emotions_dlg.flower}


    Skönt att höra att det kan vara så. Får man med sig smärtstillande hem? hur länge efter brukar man känna smärta, är det bara samma dag eller flera? 

    Jag hoppas du har rätt med äggenSkrattande har suttit och funderat på om ägg kan övermogna så de blir dåliga av de, haha...

    Ja alltså just nu så stressar det mig inte, men det kan nog börja göra det efter återföring om det blir av. Så då ska jag nog lägga ner tempandet. Vad som jag tycker är konstigt är att jag hade en sänkning som jag brukar ha dagen innan ägglossning, sen har jag haft en höjning som jag brukar få efter, men då VET jag att jag inte lossat några ägg iom att jag gjorde VUL som bekräftade detta. Det var det som gjorde mig konfunderad. Funderade på om jag kanske inte ägglossat övriga cykler som har sett likadana ut som denna hittills? ingen som vet ingen sin vet... Obestämd
  • SilverDarling
    Dibella skrev 2021-10-06 20:16:10 följande:
    Är nog från ställe till ställe, på kliniken jag var på innan fick man med sig lite starkare smärtstillande hem. På denna fick jag inte det utan knaprar alvedon. Jag har främst känt som mensvärk/ömhet i buken samma dag. Dagen efter är man (jag) oftast hyfsat återställd. Blir man överstimulerad och så är det nog en helt annan story dock.

    Tror bara överlag att tempande inte går att jämföra, du tänker om dina övriga cykler kanske visat fel på ÄL och så?
    Jamen exakt, att det som jag trott varit ägglossning kanske inte har varit det (?) dock har jag fått utslag på sticka plus haft temphöjning, vilket ska vara det säkraste sättet att veta säger dom... Men eftersom jag hade samma kurva på temphöjning nu, och de facto vet att inget ägg lossat, så börjar man ju undra?
  • SilverDarling
    Dibella skrev 2021-10-07 09:34:19 följande:

    Den eviga frågan kring när man ruvar; jag cykelpendlar till jobbet varje dag, tränar styrkelyft och ja.. har samlag, som de flesta nog har någon gång i en relation.

    Men kan detta störa ruvningen och göra att det skiter sig?

    Pga att jag varit krasslig så har jag inte kunnat träna nu på två veckor och har tränings-abstinens, hade egentligen tänkt vila de två veckorna jag ruvade, men nu blir det så himla lång tid emellan att jag inte riktigt känner för att skippa träningen under ruvartiden längre, men är rädd för att förstöra något. Samma med cyklingen, jag kan såklart åka buss, men cyklar helst. Dock skakas man ju runt en hel del under cyklingen. Jag övertänker detta definitivt, har gjort alla 3 sakerna vid mina tidigare ruvningar och de har ju inte gått vägen, men känns tråkigt att göra avkall på sitt vardagsliv också. Vad är era tankar?


    Jag tänker att jag skulle undvika konditionsträning (beroende på hur mycket du pressar dig själv under cyklandet, är de lugnt o fint tempo spelar de kanske ingen roll) eftersom aerob träning utsätter kroppen för oxidation stress vilket inte är bra i dessa sammanhang. Samtidigt blir många stressade över att INTE följa sina rutiner istället, så det är ju en avvägning. Kan du hålla dig till mindre intensiva former av kondition så är det värt att testa tycker jag. Styrketräningen ska inte spela någon roll då den påverkar kroppen på helt andra sätt, den vlir ju mer aktuell att göra avkall på senare i en graviditet :) mina tankar bara!
  • SilverDarling
    SilverDarling skrev 2021-10-07 09:45:58 följande:

    Jag tänker att jag skulle undvika konditionsträning (beroende på hur mycket du pressar dig själv under cyklandet, är de lugnt o fint tempo spelar de kanske ingen roll) eftersom aerob träning utsätter kroppen för oxidation stress vilket inte är bra i dessa sammanhang. Samtidigt blir många stressade över att INTE följa sina rutiner istället, så det är ju en avvägning. Kan du hålla dig till mindre intensiva former av kondition så är det värt att testa tycker jag. Styrketräningen ska inte spela någon roll då den påverkar kroppen på helt andra sätt, den vlir ju mer aktuell att göra avkall på senare i en graviditet :) mina tankar bara!


    Oxidativ stress menade jag ????
  • SilverDarling
    Inalina skrev 2021-10-07 08:29:57 följande:
    stort lycka till idag! precis som du säger kan man ju inte påverkar något nu, men blir spännande att höra hur det går för digHjärtahoppas du slipper smärta och att de får ut några fina äggGlad
    Tack! Vi fick ut 7 ägg, varav 4 blev befruktade, varav ett var ett riktigt guldägg sa dom (!) vilket vi återförde idag. Så nu är de bara att vänta å se Hjärta nästa vecka får vi veta om något går till frys eller ej, de odlar tydligen i 6 dagar.
  • SilverDarling
    Always choklad skrev 2021-10-07 23:39:04 följande:
    Hej tips ! clearblue ägglossningstest. Börja testa några dar innan du tror du ska ha äl. För mig brukar det vara typ en slempropp sen typ 3-4 dar efter är det ÄL. Är den jag kör under IVF och emellan för att hålla koll. Har aldrig provat tempa, så det vet jag inte hur de funkar..
    Tack, har kört både clearblue och andra faktiskt. Problemet är att man kan få utslag på ägglossningstest utan att faktiskt ägglossa, det är bara ett tecken på att kroppen försöker ägglossa... det enda som bekräftar att det skett är att man får en temperaturhöjning som varar i minst 3 dagar...Obestämd
  • SilverDarling
    Dibella skrev 2021-10-08 11:40:59 följande:

    Tack Hjärta ja det är ingen som ringt än så jag väntar mig att få en tvådagars nu kl 13:30. Skönt att kunna få något åter, kändes inte så i onsdags, men med en dag i taget så fungerar det bra iallafall. Tror och hoppas att ruvartiden inte kommer bli lika tuff denna gången, men tyvärr infaller beräknad mens på en onsdag, hade velat undvika att testa tidigt denna gång, men vågar inte sitta på jobbet och få blödning... så segt!


    Ja man ger ju sig in i processen på ett helt annat sätt än vad ens partner gör tänker jag, läser och läser. Men det låter som han är med på noterna med zink och är fin och stöttande. Nästa ÄP kanske blir lite mindre restriktioner förhoppningsvis! 


    Hur gick det för dig med återföringen? 

    Jag hade återföring idag! 7 ägg fick de ut, 4 blev befruktade varav ett var ett guldägg som jag fick tillbaka. Så jag är ruvare för första gången i mitt liv Hjärta
  • SilverDarling
    smulis85 skrev 2021-10-09 14:28:35 följande:
    Va härligt med återföring då ligger vi lika! Hade också återföring idag :) var så nervös innan att de skulle ringa och säga att ingen hade klart sig? nu hoppas vi på plus! Vilken testdag fick du?
    Dom sa att jag skulle testa om två veckor, så då blir det den 23/10! Du? 
  • SilverDarling
    Dibella skrev 2021-10-09 16:35:36 följande:
    Va skönt! Låter alltid fint med att få ett guldägg, hoppas att det blir den enda gången du behöver ruva nu med <3

    Det gick fint för mig, fick ut 4 ägg, 3 befruktades och såg så bra ut som det bara kunde bli sa läkarn, fick tillbaka ett igår och de två andra odlas vidare och hoppas på att de kanske blir något till frys. Nu håller vi tummarna!
    Jaaa Hjärta 
    Dom hade lite problem med återföringen på mig då jag var väldigt trång i tappen... fick kalla in en till gyn. Men dom kom in och lyckades sätta den mitt i prick sa de Skrattande
  • SilverDarling
    Dibella skrev 2021-10-09 18:03:41 följande:
    Jag har förstått att det kan vara meckigt för vissa med att få in katetern i livmodern, skönt de löste det! Det går oftast på en sekund tycker jag och sen helt plötsligt ska man resa sig!
    Har du fött barn tidigare?
    På mig tog det lååång tid... och inte f*n var det skönt... ilade som bara denSkrikandes
    Den andra gynekologen som kom in var mer erfaren, hon sa att det här ändras när man fött barn, då har man inga problem eftersom "ett huvud ska ju ut här". Så jag säger grattis till er som varit gravida, ni slipper lida av varje moment i alla fallSolig
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021