• Annna84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-03-01 14:51:18 följande:

    Jobbigt med biverkningar! :( Inte upplevt liknande men tror att det kan förekomma. Låter som om det kan ha varit väl tidigt att testa. Vi håller tummarna för att det blir positivt om några dagar istället!


    Jobbigt med biverkningar. Jag har inte heller fått några biverkningar från lutinus och inte från sprutorna heller, skönt samtidigt som jag känner att det är lite konstigt.

    Ja, nu håller vi tummarna!!
  • Annna84
    Prit skrev 2021-03-04 22:43:49 följande:

    Hej tjejer! Idag är ruvardag 12 och officiella testdag med min 6 dagarsblasto. Det blev ett plus!!! Symtomen just nu är trötthet, huvudvärk och molvärk. Det kändes precis som att mensen skulle komma då molvärken gick i olika stadier. Ibland gjorde det ont inland drog det ut mot ljumsken. Brösten gick från svullna till mjuka till ömma. Ja allt. Jag trodde absolut inte jag var gravid. Sist fick jag missfall i v 8 +5 dagen innan VUL.

    Det är väldigt tidigt att känna andra symtom så som illamående. Det är väl det man letar men ville iaf dela med mig av mina symtom. Trodde verkligen inte jag skulle plussa då jag inte kände skillnad från hur det brukar vara innan mens. Huvudvärk och molvärk. Är kallad på VUL om 4 veckor. Spännande. Lycka till alla kämpar där ute !!! Att gå igenom detta är bedrövligt men vi alla ska nå målet att förhoppningsvis bli föräldrar !


    Grattis!!! Vad underbart! :) :) det ger hopp till oss andra. Jag är inne på rd 3 nu med en 6-dagars, 5e insättningen i ordningen. Hur många försök har du gjort?
  • Annna84
    Prit skrev 2021-03-05 07:25:48 följande:

    Vad bra. Det var det som var min tanke :) jag har gjort 4 ivf behandlingar. Den första var ett test som jag förstått hur man reagerar på medicin. Det blev ingen insättning och inget ägg

    Ivf 2 en insättning en i frysen. Inget blev något.

    Ivf 3 Sahlgrenska. En insättning inget till frys gravid men missfall

    Ivf 4 Sahlgrenska. 2 till frys. Två FET och nu den senaste blev jag gravid på. Har inget i frys från Sahlgrenska men två på privat för framtiden.

    Totalt försökt i 2,5 år och exakt 1 år med IVF. Är 32 år med manlig faktor


    Så kul att höra!! Det är fantastiskt att höra att det går vägen även efter många behandlingar och insättningar. Så glad för din skull.

    Vi är snart (om några dagar) också inne på 1år med ivf och här är också problemet manlig faktor.

    Njut av helgen nu :)
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-05 10:28:07 följande:

    Hej alla! Nu ringde de från labbet och berättade att de trodde att 4 av mina ägg hade befruktats.. blev ju ändå lite besviken att det var så himla få trots att jag såklart är glad att det blev någon befruktning överhuvudtaget, men med 13 ägg är det ju väldigt lågt med 1/3 befruktning..

    Befruktningen har inte vart nåt större problem innan, utan mina embryon har ju dukat under innan dag 5 ändå av olika anledningar - får hoppas att dessa 4 är riktigt starka nu!

    Hon skulle ringa tillbaka till mig i morgon igen och berätta hur det gick med utvecklingen, vi bokade in en tid på tisdag kl 11 för transfer i alla fall. 

    Det som gjorde mig mest förvånad var ändå att det var 2 ICSI OCH 2 naturliga som hade befruktats, vilket även var ett glädjande besked givetvis, var ju helt säker på att mina ägg inte skulle kunna befruktas utan ICSI !! 

    åh om bara tisdag kunde komma snabbare nu så jag får tillbaka en liten en! Ha en fin fredag allihopa!!


    Vad kul att höra att du fick 2st ägg befruktade på vanligt sätt, det känns positivt. Nu håller vi tummarna inför besked imorgon. Vad bra att dom håller er informerade. Trevlig helg!!
  • Annna84
    Onemore2018 skrev 2021-03-05 11:12:41 följande:

    Då blev denna sköna fredag en helvetes fredag. Jag vill bara skrika och vara arg, gråta. Fick världens värk i magen och gick på toaletten. BLÖDER BIG TIME! kul på ruvdag 10. Tack för den.. med klumpar. Inga ägg kvar i frysen och två plock kvar. Kommer det ens att bli något???? om det inte funkar med färskåterinföring och fryst vad gör man då? Det är så hopplöst och jag blir så besviken på mig själv. Det är mitt fel :( sambon har ju jädrans rackare som simmar men jag jag som har barn sedan tidigare kan inte ens bli gravid med honom varke på naturligt eller ivf sätt. Dumma p spruta. Dumma förhoppningar. Dumma lutinus som lurat mig...

    Sist blev det 8 ägg, 4 befruktade 1 till frysen och 1 färsk återinföring.

    Förlåt för jobbigt inlägg men jag går under ???? jag hsde bara velat ha ett plus på stickan och skrivit på magen hej pappa vi ses om 9 månader.

    Det gör ont i hela mig att vi kan inte få barn tillsammans och hans längtan är så stor och det är fel på mig????


    Fy vad tråkigt! Jag förstår verkligen känslan och jag minns flr egen del att det andra misslyckandet var värst för mig också. Ni har två hela IVFer på er och tillslut kommer det att gå! Kram
  • Annna84
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-05 13:30:05 följande:

    22 ägg fick de ut idag. :)

    Gjorde rejält ont men fick lite mer morfin efter en stund och det gick ändå rätt fort.

    Nu får jag vänta en hel vecka för att få reda på hur många som klarar sig till frysen. Tydligen informerar de inte kontinuerligt om allt ska frysas. Känns lite väl länge att vänta tycker jag.

    Hoppas nu att så många som möjligt befruktas och klarar sig. Blir ingen isci utan bara vanlig ivf.

    Skönt att det är avklarat.


    Grattis! och bra jobbat!
  • Annna84
    MoonK skrev 2021-03-05 16:52:40 följande:

    Så tråkigt att höra!! Nästa gång går det vägen ska du se!

    Kämpa på!

    Jag hade testdag idag, hade fått 2 ägg återförda och fick ett väldigt väldigt vagt sträck som antagligen är ett negativt resultat. Jag önskar att jag åtminstone kände nåt, att jag grät och bröt ihop men jag är bara tom, besviken och tom.

    Detta var tredje ivf cykeln och 1 frysåterföring. Har en i frysen och en behandling kvar på Sahlgrenska då min första var privat. Hoppas verkligen att vi lyckas en vacker dag.

    Mitt tålamod börjar däremot ta slut gentemot vänner som skickar bilder och klipp på deras barn heeeeeeela tiden! Non-stop dygnet runt. Dem skickar inlägg på familjer med 7 barn osv. Jag blir bombarderad med såna saker hela tiden. Förstår att de lever i sin underbara mammabubbla och jag unnar dem varje sekund av det. Blir bara lite för mycket ibland. Speciellt när man kämpat så länge och önskar att man var en av dem.


    Hoppas hoppas att det ändå går! Har du en svag skugga så är det inte kört. Jag håller tummarna för imorgon. Har du gått så långt som till testdag tidigare utan blödning?

    Ja, fy, detta är så jobbigt, men på något jäkla vänster så tar man sig igenom det efter ett antal dagar med gråt och ångest. Jag är inte inne på instagram, det hjälper mycket att inte se alla barn.

    Kramar till dig!
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-03-05 19:32:05 följande:

    Tänkt på dig!! Hur mår du?


    Fina du! Det värmer i hjärtat! Hur mår du? Känner du något? När får du komma på det första ultraljudet? Jag tänker på dig med.

    Jag mår bra, men väntan känns lång. Nu är jag på dag 4 med en blastocyst och jag sover redan oroligt och vaknar jättetidigt..

    Igår kväll kom det en liten blödning så jag hoppas att det inte är någon infektion, fick nämligen en blödning några dagar innan insättning också.

    Jag kan inte låta bli att testa, så imorgon ska jag testa med ett testa-tidigt-test, för nu verkar ovitrelle ha gått ur kroppen.

    Ha en fin dag! Kramar
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-03-06 09:52:14 följande:

    Tack snälla du! Om två veckor är det VUL, kan inte tänka på så mycket annat just nu så nu är det första gången jag upplever att dagarna och veckorna går ok otroligt långsamt, samt jag känner mig sårbar på en helt ny nivå. Lite läskigt faktiskt!

    Men jag försöker fortsatt tänka positivt, och stillat min oro med några fler grav.tester som hittills har stärks (och ökat med en vecka i vecko-indikator testerna) så mitt fokus ska ligga där så mycket som möjligt. Försöker hitta sympton och det enda är väl att jag sover 1-2 timmar mer på nätterna, men kan vara en effekt av lutinus?

    Håller hårt om tummarna för morgondagens test, skickar hopp tankar och styrka!!

    En nyfiken fråga - hur vet man att ovitrellen gått ur kroppen? Jag vågade ju aldrig testa mig innan testdag, så funderade aldrig kring ovitrelles effekter.


    Å vad skönt att du har fått starkare tester och en ökning på veckoindikatorn, vad glad jag blir för din skull!! Och det låter helt klart som att sömnen är ett gott tecken. Lutinus ger nog inga sådana effekter, inte för mig iallafall. Jag förstår att det går sakta fram tills du ska på ultraljudet. Men snart är du där, och det kommer att gå bra! Har du fortfarande blödningar lite då och då som du hade i början?

    Jag/vi har blivit lite smått maniska med testandet efter ett antal misslyckanden, det känns på något sätt skönare att vara lite förberedd. Ovitrellen (som innehåller LH-hormoner) sitter kvar i kroppen upp till 10 dagar, så den ger ett falskt plus på graviditetsstickan. Så vi får se om vi vågar testa imorgon eller om håller oss till tåls ett tag till för att säkerställa att det inte finns spår av sprutan kvar.

    Hoppas att både du och jag är överlyckliga om 2 veckor <3
  • Annna84
    Katizi80 skrev 2021-03-06 23:32:19 följande:

    Hej alla! Ny här. Jag satte in en 5-dagars blastocyst idag och känner att det kommer bli en lång väntan. Testdag 17/3.. detta ör min tredje ivf, bytte till menopur + bemfola. Fick bättre resultat än när jag bara körde med gonal f..


    Hoppas att det går den här gången!

    Hur har behandlingarna innan gått? Jag är på dag 5 idag med en blastocyst.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021