• Annna84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-03-13 12:25:37 följande:

    Ja, det var första försöket så egentligen hade det varit ett miraklen och det blivit ett plus. Bara molvärken som lurat mig :-/ Och en kväll hade jag små ilningar från ljumsken! Så taskigt, fick upp mitt hopp! Men vi hade ju tur att få en blastis till frysen. Skönt att få vila från hormonbehandlingen, den tog rätt hårt på mig :-/

    Hur går det för er? Är det nya tag på ny klinik som gäller? Fy vad tungt det måste vara att resan bara fortsätter och fortsätter för er <3 Det är fan inte rättvist!


    Men ändå så hoppas man att det ska lyckas på första. Det är väldigt skönt att ni har en i frysen som ni förmodligen kan sätta in i om ca 1,5månad. Hur många ägg fick du ut och hur såg befruktningen ut?

    Nu har jag börjat komma upp ur det svara hålet och börjar må bra igen. Usch, det är så fruktansvärt orättvist.

    Det måste bara gå tillslut. Vi har ett nytt möte bokat nästa vecka nu och jag hoppas att de kan få oss att känna hopp igen.
  • Annna84
    Katizi80 skrev 2021-03-14 11:16:13 följande:

    Denna väntan.. Jag har officiell testdag på onsdag. Ångrar att jag inte testade mig imorse. Fick nämligen en liten liten lätt blödning. Är detta början på mens eller är det nidblödning - det är vad som snurrar i tankarna nu.. Ska testa imorgon bitti så vet jag iaf. 


    Hoppas att det är ett gott tecken! När satte du in och vilken dag brukar du få din mens på? Inte långt kvar tills testdag :) Jag håller tummarna!

    Min testdag är den 18e men jag förstod redan 7e att det inte blivit något och mensen kom för några dagar sedan. Nu har jag börjar se framåt mot ivf nr 4 i mitten/slutet på april.
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-15 08:07:46 följande:

    Hej, precis som du så testade jag också tidigt med min blastis men är säker på att det inte gått vägen.. :( ska du köra igång ett helt nytt försök nu? Har du redan pratat med läkarna om ni ska ändra något med mediciner och doser etc?


    Å nej, så tråkigt att höra att det inte lyckades den här gången. Jag har tänkt på dig. Och magsjuka på det, det är inte rättvist.

    Massor av kramar till dig <3

    Vi kommer att köra igång med ett helt nytt försök, vi har planer på att köpa ett 3-pack med försök, dvs 3st ägguttag. Om vi blir beviljade det så betalar vi för 2st men får ett extra. Många kliniker i Sverige verkar ha det upplägget. Men då har de ett antal kriterier som måste uppfyllas, bla att man som max får ha gjort 5st insättningar (vilket vi har gjort).

    Min plan nu är; på onsdag ska jag på ett avslutande samtal hos nuv klinik och samtidigt ska de titta noggrannare på livmodern eftersom jag haft en del blödningar och irritation. På torsdag ska vi träffa den nya kliniken (vi fick tag på en tidigare tid).

    Sedan har jag börjat med q10, jag ska fortsätta med akupunktur en gång i veckan och träna igen för att må bra.

    Hur ser din plan ut när saker och ting har landat?
  • Annna84
    Dibella skrev 2021-03-15 11:45:47 följande:

    Fick precis veta av Landstinget att de inte fått någon remiss.. skulle skickats för två månader sedan. Inte enormt lång tid, men känns piss och skit, med tanke på att varje dag känns som en evighet redan. Så nu måste jag ringa och fråga kliniken varför de inte skickat remissen...


    Fy vad dåligt! Hoppas att det finns en anledning till detta, de måste ju förstå att det är en jättejobbig situation att vara i.

    Har dom svarat?
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-15 13:24:01 följande:

    Tack snälla

    Ja jag ska testa imorgon igen och sen ringa kliniken o höra om jag kan få ett kort samtal med en av deras läkare på fredag när jag ändå ska ta ett blodprov där. 

    Låter som en bra deal med 3 pack, så får vi hoppas att ni ändå bara behöver första packet ändå såklart! 

    Det landar nog ganska snabbt här skulle jag tro, jag vet att min klinik endast kör IVF typ 1 gång i månaden så jag misstänker att början på maj är nästa gång, så där skulle jag gärna vilja köra igång igen, men det betyder egentligen ÄP i början på maj så jag hoppas de tycker det är ok så 'snart' inpå. 

    jag tänkte börja med q10 och d vitamin och ev melatonin för att se om det kan påverka äggkvaliteten, borde ju inte försämra chanserna till bättre ägg i alla fall...

    håller med om träningen, det är definitivt något jag vill köra mer med nu innan nästa omgång då jag inte tränat alls under ruvningen. 

    spännande vecka för er, hoppas det löser sig med din blödningar, jobbigt sånt där när man vill att allt ska vara tiptop inför nästa behandling. är det något som du upptäckt nu eller har haft under en längre tid?

    jag ska fundera på akupunktur också, det är ju som sagt något som inte heller kommer försämra förutsättningarna i alla fall :) 


    Hoppas att du får köra igång i början på maj igen, oftast så brukar det räcka med en mens emellan, särskilt om du mår bra i övrigt. Kommer du fråga om eller föreslå någon justering till nästa gång?

    Blödningar har jag inte haft problem med tidigare, men det kom nu precis ingen jag skulle göra återföring, vilket oroade mig lite. Man vill ju som du säger att allt ska vara tipptopp :) ingen svampinfektion eller liknade, även fast de säger att det inte påverkar..

    Känner du dig ledsen för att det inte blev något den här gången? Jag har reagerat lite olika från gång till gång, den här gången tog jag nog det hårdast. Och innan sommaren när vi hade problem med embryoutvecklingen och varken fick insättning eller något till frys. Kram
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-03-16 00:16:27 följande:

    Hej! Glad att se att ni vill fortsätta med ivf och att ni slipper vänta längre än så! Jag är säker på det finns minst ett guldägg för er och det kommer att fästa precis som det ska, även om er väg dit varit lång. :(

    Ska ni gå till samma klinik? Jag tycker de borde tänka utanför boxen den här gången och inte bara köra på och inte göra några förändringar mot tidigare behandlingar. Har de sagt något?

    Har du funderat (och kanske gjort det) med att öka intag av olika vitaminer inför denna gång? Tex q10, magnesium, d-vitamin? Eller gå till Dr Nie på Essingen för akupunktur?

    Kram!


    Tack :) Jag hoppas också att det löser sig snart.

    Vad skönt att du har ett embryo kvar i frysen som du kan sätta in när du återhämtat dig lite.

    Vi är inne på att byta till Linnékliniken i Uppsala, vi ska dit på ett första möte i veckan, men jag är även intresserad av din klinik. Förstår att det är svårt när det inte finns så mycket att jämföra med, men har du varit nöjd och får du en känsla av att de är villiga att testa lite olika metoder?

    Min nuv har varit tydliga med att det är upprepning som gäller.

    Nu har jag börjat med q10 plus att jag tar en del andra vitaminer, min sambo äter också en del vitaminer.

    Inför det näst sista embryoåterförandet var jag hos Dr Nice på en 7-dagars behandling, den gången fäste embryot iallafall en stund, så det ger mig lite hopp. Det var ganska påfrestande, men jag funderar på att testa det en gång till. Har du varit där?

    Kramar
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-16 14:46:30 följande:

    jo just det - jag ringde min klinik, som tyckte det lät JÄTTEKONSTIGT att man kunde testa sig så tidigt och vara så säker på att det inte kunde vara positivt (trots att jag blöder som en vanlig mens nu).

    de ville att jag skulle komma och ta ett blodprov på fredag och sen prata med läkaren när de fått provsvaret, vilket jag kan förstå i teorin, men vilket blir en massa merjobb för mig. Ev kunde jag ta ett blodprov nån annanstans och skicka svaret till dem, men det blir inte heller smidigare då jag liksom inte har ett ställe att ta blodprov på nästgårds...

    jaja det är förmodligen jag som är komplicerad och en 'jobbig patient'. de skulle i alla fall tala med läkaren och ringa tillbaka till mig så får se om de har en annan lösning eller om jag måste rätta mig efter deras regler.. suck.. vill bara komma igång och planera inför nästa omgång..


    Det känns så konstigt att kliniken är så inställd på att det är för tidigt att testa RD5/RD6. Ingen av de läkarna har nog varit i samma läge där de desperat har behövt sitta med en ficklampa och lyst underifrån genom testet för att hitta minsta gnutta av streck.. Man vet liksom när det inte har tagit dig och inte. Speciellt när det finns test som kan visa en graviditet 6 dagar innan mens.

    Så imorgon ska du dit för att göra blodprovet?
  • Annna84
    Iväntanpåivf skrev 2021-03-16 21:40:53 följande:

    Vad va det för typ av behandling? :)


    Det är kinesisk akupunktur, hos en akupunktör i stockholm som är lite av en legend på området.
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-17 09:22:34 följande:

    nej det känns ju så, dessutom när man blöder mer än en vanlig mens... 

    men jag får vara glad för utfallet ändå att jag får komma in i morgon och träffa en läkare. (ska dock träffa den minst erfarna läkaren där som jag inte har 100% förtroende för men men jag tror hon konsulterar med sina kollegor förhoppningsvis ändå). 

    jag har hört av mig till en akupunktör här nu också, får se vad hon föreslår, har du endast gått på akupunktur under själva stimuleringen och ruvning eller även innan när du försökt bli gravid?


    Skönt att du får komma in imorgon, man vill ju att det ska hända saker för att komma vidare från det jobbiga.

    Jag började med akupunktur som en livlina innan jag satte tillbaka mina frysta embryon. Så jag har aldrig testat inför ägguttag, ännu. Först gick jag lite sporadisk till en akupunktör cs varannan vecka och samma dag som återföring. Vid mitt näst sista återförande testade jag att gå 7 dagar på raken hos en kinesisk akupunktör. Det var en rätt tuff behandling men jag vill testa den igen eftersom jag faktiskt blev gravid den gången.

    Det verkar vara lite olika bud vad som gäller, men det jag har fångat upp är att man ska gå innan/i samband med behandlingen, sedan en gång samma dag som återförandet och sedan vänta ca 2 veckor för att inte reta upp livmodern ifall det har blivit en graviditet.

    När ska du gå dit? Det blir intressant att höra vad din akupunktör anser vara det bästa.
  • Annna84
    Inalina skrev 2021-03-17 10:35:16 följande:

    ja verkligen, vill ju komma vidare och får se vad de säger i morgon och ska vara intressant att se vilka förändringar de föreslår. (sen har jag ju min egen plan/ideer..)såklart...

    jag har inte fått svar på mitt mail ännu så återstår att se! ska även fråga min klinik om de har samarbete med någon som de kan rekommendera. det hade min klinik i Prag men då jag aldrig hade provat akupunktur då så vågade jag mig inte på det. 

    lycka till på ditt ultraljud idag på kliniken,

    hoppas du blir av med blödningen!


    Du får skriva och berätta vad de säger på samtalet imorgon.

    Jag kom nyss hem från samtalet och från kontrollen.

    De såg något i livmodern, så nu har jag fått en remiss till operation/hystoskopi som jag behöver göra innan jag kan fortsätta. Det känns bra att få en ordentlig koll samtidigt som jag är ledsen för att nästa försök drar ut ännu mer på tiden. Ville så gärna starta i april och hade redan planerat för det i kalendern.

    De tycker att vi ska fortsätta med nya försök och att det fortfarande är en bra chans att det fungerar.

    Jag tog ett nytt blodprov på kromosomfel, men sen finns det inget mer att ta.

    Tänker du att du fortsätter på samma klinik?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021