• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Fogeln skrev 2021-10-05 18:53:16 följande:

    Hej, jag vet inte hur det går. Det kommer mer blod men det var "rent" blod ganska kort tid och nu är det mer en rosa/brun sörja. Förlåt den äckliga beskrivningen...

    Vet inte vad jag ska tro. Kliniken tycker absolut att jag ska fortsätta och eftersom jag bara är Rd 6 finns det ju fortfarande hopp. Men jag vet verkligen inte vad jag ska tro om det här. Håller såklart tummarna för nidblödning eller irriterade slemhinnor av lutinus. Känns inte helt hoppfullt dock.

    Spännande att höra om ditt möte med kliniken!

    Väldigt imponerande hur ni orkar kämpa vidare och det känns ju som att ni gör helt rätt i att tro på dina egna ägg ä än så länge. Gonal-F känns ju som en medicin som ger sämre kvalitet för många så att gå över till ÄD utan menopur/pergoveris förstår jag att du vill undvika.

    Hoppas verkligen ni får ruva innan jul och såklart ett syskon under 2022!


    Hej behöver inte vara kört, en del blöder å rätt mycket utan att det är något fel, det har jag hört från bm och från kliniken. Se denna sida - Ettbarnblirtill.se - Färgad flytning inte missfall. Kan vara tröstande, många ggr det går bra. Kämpa på med allt till testdag. Styrkekram
  • Always choklad
    Jill92 skrev 2021-10-06 15:47:25 följande:

    Hej igen fina tråden! Har en fråga :) Jag har haft typ tre kemiska graviditeter under sommaren, sedan vår första IVF i våras. Som att kroppen kickades igång på nått sätt, aldrig haft det förut.. Tänker stt det kan va ett bra tecken, men känns också lite oroväckande att det aldrig lyckas ta sig hela vägen!? Är detta något som man borde informera kliniken om? Nått som kan va viktigt att veta utifrån behandlingen...? Känns som att man ringer dem stup i kvarten redan haha.


    Hej berätta för dem definitivt, ju mer de vet ju mer kan de felsöka för att hitta bästa behandlingen för er.

    Har samma prob vi åxå att det inte går hela vägen.. Jag fick göra en hysteroskopi för att kolla om nått sitter ivägen därinne, polyper eller skiljeväggar..kan vara nått att diskutera med dem. Väntar nu på svar från analys då operationen var 1v sedan.

    Break a leg!
  • Always choklad
    SilverDarling skrev 2021-10-06 19:16:31 följande:

    Skönt att höra att det kan vara så. Får man med sig smärtstillande hem? hur länge efter brukar man känna smärta, är det bara samma dag eller flera? 

    Jag hoppas du har rätt med äggen har suttit och funderat på om ägg kan övermogna så de blir dåliga av de, haha...

    Ja alltså just nu så stressar det mig inte, men det kan nog börja göra det efter återföring om det blir av. Så då ska jag nog lägga ner tempandet. Vad som jag tycker är konstigt är att jag hade en sänkning som jag brukar ha dagen innan ägglossning, sen har jag haft en höjning som jag brukar få efter, men då VET jag att jag inte lossat några ägg iom att jag gjorde VUL som bekräftade detta. Det var det som gjorde mig konfunderad. Funderade på om jag kanske inte ägglossat övriga cykler som har sett likadana ut som denna hittills? ingen som vet ingen sin vet... 


    Hej tips ! clearblue ägglossningstest. Börja testa några dar innan du tror du ska ha äl. För mig brukar det vara typ en slempropp sen typ 3-4 dar efter är det ÄL. Är den jag kör under IVF och emellan för att hålla koll. Har aldrig provat tempa, så det vet jag inte hur de funkar..
  • Always choklad
    Amelia84 skrev 2021-10-07 16:01:13 följande:

    Idag kom äntligen dagen jag har väntat på. Tidigt VUL. Har gått och vart så orolig till och från då mina symptom kommer och går dagligen. Men där fanns en liten skrutt med ett pickande hjärta. Allt såg jättefint ut och den växer precis som den ska! Vilken lättnad och vilken LYCKA! Nu kan jag äntligen börja tro på att vi kommer få ett litet tillskott i maj! Jag kommer självklart hänga kvar och heja på er! Man blir ju så engagerad i allas resa trots att man aldrig träffats! Så nu håller jag tummarna för många plus i tråden!

    Kram på er alla!


    Grattis!
  • Always choklad
    Jill92 skrev 2021-10-08 07:45:22 följande:

    Tack för att du delar med dig! :) ja det blir nog så att jag tar upp det på mitt nästa besök. Får man fråga hur många IVF-försök det tog innan ni gick vidare med hysteriskopin?

    Åh tufft väntan på svar kan jag tänka mig, hoppas ni får svar som kan va hjälpsamma för läkarna framöver då.


    Hej vi har gjort 3 färska återföringar. Och 2 frusna återföringar. Vi har vår sista frusna nu inplanerad innan jul.

    Ja jag ringde och dubbelkolla med gyn så att de skickat anteckningar från operationen till kliniken som det var sagt. Tyvärr blev det inga bilder, för gammal utrustning. På tisdag får jag min nya behandlingsplan.

    Är ingen självklarhet att bli beviljad en koll. Man måste ligga på och tjata lite, jag fick prata med hon som ansvarar för vår behandling i regionen, alltså högsta instans för att få det beviljat . Men går landtingsfinansierat än så länge, kanske annorlunda om det är privat.
  • Always choklad
    SilverDarling skrev 2021-10-09 14:00:47 följande:

    Tack, har kört både clearblue och andra faktiskt. Problemet är att man kan få utslag på ägglossningstest utan att faktiskt ägglossa, det är bara ett tecken på att kroppen försöker ägglossa... det enda som bekräftar att det skett är att man får en temperaturhöjning som varar i minst 3 dagar...


    Aha det var nytt, för mig har de alltid stämt i alla fall men är kanske olika från person till person. Clearblue rosa är dem jag har kört på aldrig slagit fel ????
  • Always choklad
    apan95 skrev 2021-10-10 08:51:17 följande:

    tjuvtestade i morse rd8 med blastocyst och jag är GRAVID!!! så chockad, var inte beredd alls!


    Grattis!
  • Always choklad

    123 på det 4 ska det ske! På det 5 gäller de på de 6 smäller det!! Hoppas på 6 gången gillt nu. Sista FET med Landstinget. Håller tummar och tår för vårt lag. Beräknad återföring 1-2 veckan i november. Om typ en månad alltså. Blir styrd cykel och hela konkarongen. Har inte jättemycket hopp men hoppas såååå innerligt det går, försöker dock skruva ned mina förväntningar om utifall det går åt skogen.. Bara vänta på mensen då

  • Always choklad
    Inalina skrev 2021-10-13 08:56:08 följande:

    Ja! Håller tummarna för er!!

    skönt att känna att ni är igång igen med en plan! Jag ska förmodligen köra långa protokollet igen och går allt som det ska blir det ÄP och återföring 3 veckan i nov.


    Hej men då synkar vi nästan

    Jag har bara gjort korta protokollet vad innebär långa egentligen, vad får man för mediciner? Nässprej eller?

    Jag skall köra styrd återföring med predinisilon, progynon, trombyl, lutinus och embryoblut. Var och hämtade ut allt idag. Blev en liten påse.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021