• Sat 26 Dec 2020 22:35
    576067 visningar
    6216 svar
    +4
    6216
    576067

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hallåj! Nån mer som ska påbörja ivf behandling i början 2021?

    Jag och min sambo har försökt i 2,5 år, ska på planeringsmöte i januari för å få reda på vilket protokoll jag ska gå.

    Hoppas nån vill följas åt i denna tråd :))

  • Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021
  • Fri 8 Oct 2021 07:45
    Always choklad skrev 2021-10-07 20:16:47 följande:

    Hej berätta för dem definitivt, ju mer de vet ju mer kan de felsöka för att hitta bästa behandlingen för er.

    Har samma prob vi åxå att det inte går hela vägen.. Jag fick göra en hysteroskopi för att kolla om nått sitter ivägen därinne, polyper eller skiljeväggar..kan vara nått att diskutera med dem. Väntar nu på svar från analys då operationen var 1v sedan.

    Break a leg!


    Tack för att du delar med dig! :) ja det blir nog så att jag tar upp det på mitt nästa besök. Får man fråga hur många IVF-försök det tog innan ni gick vidare med hysteriskopin?

    Åh tufft väntan på svar kan jag tänka mig, hoppas ni får svar som kan va hjälpsamma för läkarna framöver då.
  • Fri 8 Oct 2021 08:14

    Stort tack för alla fina ord! <3 det är verkligen en milstolpe och vi som genomgår IVF har verkligen tur som får ett tidigt VUL! Så nu får vi bara hoppas att det går hela vägen!

    Hur går det för alla ruvare? Någon som har tänkt att testa i helgen?

  • Fri 8 Oct 2021 08:15
    Fogeln skrev 2021-10-07 18:24:50 följande:

    Hej på er

    Första återföringen med FET känns nu verkligen körd. Måndag och tisdag (rd 5-6) var det rejält med blodblandade flytningar och igår och idag har det varit mer klart blod. Ringde kliniken idag som sa att det förmodligen var ett dåligt tecken men att det inte behöver vara det så testdagen ligger kvar på 17/10.

    Tog ett graviditetstest i tisdags kväll och fick ett supersvagt

    och knappt synbart positivtt. Efter det har testerna varit blanka förutom ett test som blev fel igår med ett tunt och ogiltigt streck. Idag igen är det blankt.

    Blir så oerhört ledsen av det här. Att fortsätta äta medicinerna som gör mig så illamående att jag har svårt att komma igenom dagarna ibland och ändå fortsätta för att kliniken inte alls ser det som kört.

    Maken lyssnar såklart på kliniken och vill vara hoppfull och jag avundas honom. Själv känner jag mig sådär bottenlöst ledsen och uppgiven som man bara kan bli av IVFer.

    Vad tror ni? Någon som fått ett svagt positivt test, sedan blödit och fått blanka tester och som sen ändå gått ur det med en graviditet? Låter ju som rena omöjligheten.

    Försöker tänka framåt och hoppas på att det kanske går bättre nästa gång om vår sista blastis klarar upptining. Just nu känns det bara hopplöst.


    hejsan, blir så ledsen att höra att det inte verkar ha gått vägen, även om det verkar ha fastnat och blivit ett svagt plus så blir man ju väldigt nedslagen både av blod och givetvis av blanka test efteråt :/ Blöda är ju inte så ovanligt i tidig graviditet men dina test borde ju bli starkare varannan dag. Känner du dig osäker så kan man gå och ta ett blodprov för att få reda på HCG-nivån, det funkar via Werlabs eller din klinik misstänker jag.

    jobbigt att du blir så påverkad av medicinerna också, gjorde du återföringen i en stimulerad cykel? Kanske mår din kropp av att göra det i en naturlig cykel nästa gång?

    Jag vet att klinikerna gärna vill hålla på sina testdagar, man känner ju dock sin kropp bäst och nu minns jag inte vilken ruvardag du är på men med blastis borde man ju absolut se något från RD 8,9 och framåt.

    Jag vet också hur gärna man håller fast vid olika solskenshistorier man hittar på nätet när någon plussat efter längre tid men oftast gäller inte dessa oss med IVF som vet exakt när vi haft återföring. Kanske kan någon annan ge dig mer hopp här i tråden men jag tycker det är bättre oftast att istället vänja sig vid tanken att det inte gick och sedan försöka gå vidare.

    Det är ok att vara ledsen och besviken och alla andra tuffa känslor man får, du får bryta ihop och hitta styrka till nästa insättningHjärta kramHjärta
  • Fri 8 Oct 2021 09:24
    senapp skrev 2021-10-07 14:17:49 följande:
    Dibella skrev 2021-10-07 13:31:56 följande:

    Hoppas att magin kommer innan, men annars så låter det ju bra att ni har goda förutsättningar för IVF.


    Om man är barnlös eller åtmistone en utav ett par är barnlösa så brukar det ingå 3 landstingsfinansierade försök som är gratis. Där brukar man köra ett protokoll långt eller kort och får man något till frysen så sätts denna in innan man gör en till IVF omgång. Iallafall när det kommer till IVF stimuleringar så brukar de vilja ha en mens emellan. Så kör du IVF i augusti så blir nästa IVF i oktober brukar de önska. 


    Privat brukar det vara vanligare att man kör en IVF omgång (med ET) och att det man ev. får till frysen inte ingår. Då får man betala extra för FET. 


    Tack hörrni! Ja, magi är det ju inte direkt och jag har lyckats bli gravid två gånger tidigare så inte omöjligt i alla fall. Men har för första gången sett på IVF som ett alternativ och det känns som en lättnad faktiskt, att ha en plan B.

    Låter ju rimligt att pausa, även om det måste vara så frustrerande. Vi har ett gemensamt barn sen innan, så därför blir det privatfinansierat. Vi har snart försökt ett år, varav några cykler på letrozol. Allt ser toppen ut förutom lite högt AMH, men eftersom jag ägglossar borde det inte vara något stort problem. Men har gott om ägg, vilket är bra inför ev IVF.

    Jag är 33, så vill gärna bli gravid innan 35 (som framhålls som någon magisk gräns, men IVF blir också dyrare då).

    Ok då förstår jag, då finns ju chansen definitivt för dig att det skulle kunna hända igen! Förstår om ni går till IVF dock, de allra flesta blir ju faktiskt hjälpta den vägen. Hur gammalt är ert barn? Jag har en dotter på 2,5 (som också kom till med IVF) och håller själv på med syskonförsök. Glad

    låter bra att du har gott om ägg, antar att du får en ganska låg stimuleringsdos med sprutorna då för att inte framkalla alltför många. har ni valt klinik redan?
  • Fri 8 Oct 2021 10:07
    Dibella skrev 2021-10-07 11:51:59 följande:

    Ja det känns som att de bara är lite av ett bihang där, lite synd. Min sambo vill väldigt gärna vara med på det mesta men det går ju inte riktigt. Så blir nog kul att få vara med även om insättning bara tar 5 minuter så är det ändå något fint i det.



    Hoppas att Zink och färska spermier kan vara något som gör skillnad nu i novemberHjärta Och så får jag låta bli att lyfta det tyngsta jag kan helt enkelt haha. Så svårt när man bara vill få alla förutsättningar som finns.


    Hej! Och jättestort lycka till idag, när ska du till kliniken? 

    Jodå min man vill också vara med och gärna vara inblandad i alla beslut etc men det är ju en ganska komplex process och jag (och många andra) läser ju olika studier etc och lär oss ju massor med saker vid sidan om också så min kunskapsnivå om IVF ligger så otroligt mkt högre än min mans vilket jag tror han har märkt, så här låter han mig styra. :)
    (han har förresten vart i väg o handlat flera rör med zink brustabletter idag haha!

    men här i Schweiz har han ju varit med även på kliniken när han fått, men dock inte blivit tillåten att vara med pga Corona vid vare sig ÄP eller återföring.

    Jag vet att man vill att det lilla fröet ska få så fina förutsättningar som möjligt men jag tror vi vågar tro på att starka embryona klarar sig igenom både träningspass, sex, psykisk oro och allt däremellanFlört kram!
  • Fri 8 Oct 2021 10:32
    Inalina skrev 2021-10-08 09:24:32 följande:
    Ok då förstår jag, då finns ju chansen definitivt för dig att det skulle kunna hända igen! Förstår om ni går till IVF dock, de allra flesta blir ju faktiskt hjälpta den vägen. Hur gammalt är ert barn? Jag har en dotter på 2,5 (som också kom till med IVF) och håller själv på med syskonförsök. Glad

    låter bra att du har gott om ägg, antar att du får en ganska låg stimuleringsdos med sprutorna då för att inte framkalla alltför många. har ni valt klinik redan?
    Ja visst gör det! Men frågan är hur länge man pallar vänta och hoppas. Har också en 2,5-åring och hoppas ju att åldersskillnaden inte ska bli alltför stor! 

    Har inte valt klinik än men det lutar åt Eliva Clinic. Där har jag gått hos gyn (ma och otaliga kontroller) och varit väldigt imponerad av de som jobbar där. Vilken klinik går du på?

    Håller tummarna för syskon Glad
  • Fri 8 Oct 2021 10:46
    senapp skrev 2021-10-08 10:32:12 följande:
    Ja visst gör det! Men frågan är hur länge man pallar vänta och hoppas. Har också en 2,5-åring och hoppas ju att åldersskillnaden inte ska bli alltför stor! 

    Har inte valt klinik än men det lutar åt Eliva Clinic. Där har jag gått hos gyn (ma och otaliga kontroller) och varit väldigt imponerad av de som jobbar där. Vilken klinik går du på?

    Håller tummarna för syskon Glad
    ja precis, vi pallade egentligen inte vänta så länge heller utan i okt förra året så skulle vi börja IVF i Prag (där min dotter också blev till) men då stängde hela Tjeckien igen pga Corona och det loppet var kört ganska länge. 

    Bestämde oss till slut för att försöka på en klinik i Schweiz (där vi bor) och gjorde första försöket i feb där jag fick tillbaka en blastocyst som inte tog sig, inget till frysen.
    Nytt försök i april/maj där jag fick tillbaka ett skruttigt 3 dagars som inte tog sig.
    Och nu senast försök i Prag igen i aug/sep som inte heller blev något plus trots ett fint 2 dagars tillbaka till mig. Så resan har blivit otroligt mkt längre än vi tänkt oss och min klinik i Prag tycker vi ska göra äggdonation istället...

    Vi ska dock försöka en gång till hos dem med nytt protokoll i november. Så vi hade ju också tänkt oss en åldersskillnad på 2-3 år men känns ju som att vi nu närmar oss 3,5-4 år istället. Nu spelar det inte så stor roll för oss egentligen hur många år det skulle skilja om vi väl får ett syskon, men känner ju att tiden går och mina ägg blir inte direkt bättre... 

    Tufft med MA, hoppas det ska gå smidigt för er nu med IVF-resan. Skönt att du känner förtroende för klinikenGlad
  • Fri 8 Oct 2021 11:40
    Inalina skrev 2021-10-08 10:07:43 följande:
    Hej! Och jättestort lycka till idag, när ska du till kliniken? 

    Jodå min man vill också vara med och gärna vara inblandad i alla beslut etc men det är ju en ganska komplex process och jag (och många andra) läser ju olika studier etc och lär oss ju massor med saker vid sidan om också så min kunskapsnivå om IVF ligger så otroligt mkt högre än min mans vilket jag tror han har märkt, så här låter han mig styra. :)
    (han har förresten vart i väg o handlat flera rör med zink brustabletter idag haha!

    men här i Schweiz har han ju varit med även på kliniken när han fått, men dock inte blivit tillåten att vara med pga Corona vid vare sig ÄP eller återföring.

    Jag vet att man vill att det lilla fröet ska få så fina förutsättningar som möjligt men jag tror vi vågar tro på att starka embryona klarar sig igenom både träningspass, sex, psykisk oro och allt däremellanFlört kram!

    Tack Hjärta ja det är ingen som ringt än så jag väntar mig att få en tvådagars nu kl 13:30. Skönt att kunna få något åter, kändes inte så i onsdags, men med en dag i taget så fungerar det bra iallafall. Tror och hoppas att ruvartiden inte kommer bli lika tuff denna gången, men tyvärr infaller beräknad mens på en onsdag, hade velat undvika att testa tidigt denna gång, men vågar inte sitta på jobbet och få blödning... så segt!


    Ja man ger ju sig in i processen på ett helt annat sätt än vad ens partner gör tänker jag, läser och läser. Men det låter som han är med på noterna med zink och är fin och stöttande. Nästa ÄP kanske blir lite mindre restriktioner förhoppningsvis! 

  • Fri 8 Oct 2021 13:38
    Inalina skrev 2021-10-08 10:46:19 följande:
    ja precis, vi pallade egentligen inte vänta så länge heller utan i okt förra året så skulle vi börja IVF i Prag (där min dotter också blev till) men då stängde hela Tjeckien igen pga Corona och det loppet var kört ganska länge. 

    Bestämde oss till slut för att försöka på en klinik i Schweiz (där vi bor) och gjorde första försöket i feb där jag fick tillbaka en blastocyst som inte tog sig, inget till frysen.
    Nytt försök i april/maj där jag fick tillbaka ett skruttigt 3 dagars som inte tog sig.
    Och nu senast försök i Prag igen i aug/sep som inte heller blev något plus trots ett fint 2 dagars tillbaka till mig. Så resan har blivit otroligt mkt längre än vi tänkt oss och min klinik i Prag tycker vi ska göra äggdonation istället...

    Vi ska dock försöka en gång till hos dem med nytt protokoll i november. Så vi hade ju också tänkt oss en åldersskillnad på 2-3 år men känns ju som att vi nu närmar oss 3,5-4 år istället. Nu spelar det inte så stor roll för oss egentligen hur många år det skulle skilja om vi väl får ett syskon, men känner ju att tiden går och mina ägg blir inte direkt bättre... 

    Tufft med MA, hoppas det ska gå smidigt för er nu med IVF-resan. Skönt att du känner förtroende för klinikenGlad
    Men shit, vilken pärs. Låter som att det var en enklare process med dottern? Och då har man ju förväntningar på att det ska gå på ett liknande sätt. Nä, först känns den där åldersskillnaden jätteviktig, men det avtar ju med tiden.. Vet de vad som är "fel" på dig så att säga? Hur känns tanken på äggdonation?

    Jag måste erkänna att jag har alltför optimistik syn på IVF, typ bara vi bestämmer oss och betalar så kommer det gå på första försöket. Men så är det ju såklart inte.
  • Fri 8 Oct 2021 13:59
    senapp skrev 2021-10-08 13:38:18 följande:
    Men shit, vilken pärs. Låter som att det var en enklare process med dottern? Och då har man ju förväntningar på att det ska gå på ett liknande sätt. Nä, först känns den där åldersskillnaden jätteviktig, men det avtar ju med tiden.. Vet de vad som är "fel" på dig så att säga? Hur känns tanken på äggdonation?

    Jag måste erkänna att jag har alltför optimistik syn på IVF, typ bara vi bestämmer oss och betalar så kommer det gå på första försöket. Men så är det ju såklart inte.
    Ja det kan man säga.. ja med dottern gjorde vi först en IVF där jag svarade väldigt dåligt på medicinen (har normalt AMH men OTROLIGT tröga äggstockar så nuförtiden får jag maxdos, 350-450ie av sprutorna medans jag första gången fick 150ie.) Då blev det bara ett ägg som överlevde till dag 3 som jag återförde och fick negativt. Andra IVF fick jag högre dos och lyckades få 3 blastisar. 1 återföringen fick jag plus men kemisk graviditet så mensen kom några dagar senare. På vår FET fick vi tillbaka de 2 blastisarna jag hade i frysen och ett tog sig och blev en helt perfekt tjej. Så, jo som du säger - den resan var mkt enklare...

    Vet inte felet på mig, min mans simmare är perfekta, jag har en trög äggledare men en fungerande, förutom att äggkvaliten inte är den bästa då - åtminstone inte nuförtiden, men vi har ju försökt sedan 2015 så något annat fel är det ju förmodligen också.  

    ÄD har jag inte hunnit reflektera över så mkt ännu, tycker det är fantastiskt att det finns men tror nånstans på min egen kropp ändå och att jag kan producera 1 ägg till som blir fint..

    lite svår aspekt med ÄD tycker jag är det genetiska, att man inte vet något om personen som kommer utgöra halva DNA:t på vårt barn då, jag är också osäker i hur mkt som ligger i miljö, och hur mkt i gener när det kommer till exempelvis beroende eller missbruksproblem etc. (låter kanske jättekonstigt men för mig är de tankarna verkliga). Att man liksom inte har hela historiken så som vi har på min familj och min mans. men nu skulle ju min man utgöra 50% av DNA:t ändå så det skulle nog bli bra ändå. men men, det där är en helt annan diskussion som jag får ta tag i längre fram om det blir såFlört

    Det är bra att du är optimistisk till IVF, jag tror ni har stora chanser att lyckas fort då ni faktiskt har lyckats få barn naturligt tidigare!Hjärta 
    Har du försökt med några 'huskurer' nu med era försök? jag har väl lite halvt testat allt från Bisolvonmetoden, till att ha sex varje dag kring ÄL, stor dos D-vitamin precis kring ÄL, testat att sänka immunförsvaret med kortisontabletter.. etc etc, man blir nästan lite trött på sig själv till slutSkrattande
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021