• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Krizty88 skrev 2021-02-18 10:08:06 följande:

    Får jag fråga hur ni mådde med gonal-f?

    Jag tog min första dos igår. 300. Och vaknade i morse och behövde kräkas. Blev lite chockad. Kan ju bero på något annat. Men jag vet inte på rak arm vad det skulle vara....


    då får vi samma dos, vilket är ganska hög dos så kanske reagerade din kropp på det? jag minns att jag hade en del yrsel, huvudvärk  och svettades en del när jag började med mina sprutor förra gången men tror det gav med sig litegrann ju längre tiden gick... kanske hör med din klinik?
  • Inalina
    Funderar81 skrev 2021-02-18 19:52:48 följande:

    Oj mitt meddelande såg lite neggo ut, jag är ganska neutral i processen, men realist. Vet hur mina blodprover o sånt ser ut så tja... Testar inte före. Med min första testade jag från dag 10 för att börja testa ut ovitrellen, men plussade redan dag 12.

    Nu är jag inte lika nervig. Dessutom så går tiden med jobb och barn så det är mycket lättare att hålla sig ;)

    såg att du är på Pergoveris. Jag hade Elonva (1 stick för en vecka) och Pergoveris 300 sista dagarna innan ovitrellen. Inga konstiga symtom, jättesmidigt. . Hoppas du slipper biverkningar. :))


    Hehe du skrev nog inte så neggo egentligen ;) jag vet själv från förra gången att jag var så orolig och lite paniktankar hela tiden så fort det var något så till slut fick jag säga till mig själv o tagga ner och inte gå och förvänta mig dåliga besked hela tiden. Men jag tror med all besvikelse man har upplevt innan man startar IVF så tar man liksom med sig det in i processen också tyvärr.

    Men som du säger, när man redan har ett barn är det på en helt annan nivå, jag känner själv att min värld kanske inte går under om det inte funkar denna gången för den pressen att garanterat ha 2 barn vill jag inte sätta på mig själv. Men visst vore det fantastiskt om det skulle gå att få ett syskon till lillan <3 hur gammalt är ditt barn?

    Det gick förvånansvärt lätt att ta sprutan idag, kändes inte alls så jag lyckades med att inte träffa någon nerv tjoho! ;)
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-02-18 16:46:03 följande:

    Kliniken ringde och flyttade vår insättning till på måndag kl 14 ???? Fick inte veta hur många ägg som befruktats, men minst 5 var det. ? Tur jag ska jobba i helgen så tiden går lite fortare.

    Hejja dig, kul att du får starta nu. Är sprutorna jämförbara med varandra? Jag fick ju starta på endast 125 Bemfola? Men det kanske inte är samma sort?

    Ah syskonförsök, får ni bekosta ivf själva då?

    Jag har 2 barn sedan en tidigare relation, min sambo har däremot inga barn sedan innan.


    Men det låter ju toppen!!! Då var det många som befruktade sig och äggen ser fina ut, grattis!

    Jag tror alla de där sprutorna är ganska jämförbara men vi har ju alla olika värden på våra blodprover etc så på nåt sätt får man typ samma resultat trots 3 ggr så hög dos ibland :)

    Vi bor faktiskt i Schweiz så vi bekostar allt själva i vilket fall, och det råkar ju vara ett av de dyraste länderna i världen så notan orkar jag inte riktigt tänka på.. men självklart sätts det en annan press på kliniken också att ?leverera? när folk betalar från egen ficka, så de är ganska öppna med att låta en ta lite andra mediciner och använda olika metoder.

    Jag hoppas jag får ut tillräckligt många ägg så de kan göra både ICSI och vanlig IVF, skulle vara intressant att se befruktningsgraden på dem utan ICSI. Min klinik verkar tycka att ICSI bara ska göras när spermierna är lite slöa etc och det är inte där vårt problem ligger!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-19 11:27:45 följande:

    Jag startade med 375 gonal F igårkväll och VUL 25 för att se hur allt går. Var beredd på att sprutan skulle vara obehaglig och biverkningarna skulle hagla in, men allt bra änsålänge. Svårt att hålla sig positiv dock, ser mest framför mig att det kommer ta många försök och att något kommer ske som bryter processen, sjukdom eller annat, aldrig vart med om att tiden går långsammare.

    Vi fick rekommendation att inte vaccinera, men tänker att det är upp till var vårdgivare och vad för rekommendationer de har


    Hej! Vad roligt, då startade vi på samma dag :) skönt att höra att du fick en bra sprutstart, jag känner inga biverkningar heller idag heller trots också ganska hög dos, 300ie.

    Har du första ultraljudet på tisdag också?
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-19 11:47:15 följande:
    Kul! Får hoppas det fortsätter på det sättet för oss.

    Börjar med Fyremadel på måndag och sen ultraljud torsdag. Sen har jag ingen koll på nån tidsplan alls. Känns som man måste stå standby med alla planer på jobbs osv
    ok, ja min klinik har sagt att vi måste vara tillgängliga på kort varsel veckan med äggplock och återföring, så tur att man har möjlighet att jobba hemifrån just nu känner jag...alltid en sak mindre att stressa över Glad
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-19 13:57:58 följande:
    Ja det är skönt! Jag hoppas att min sammanfaller på hemmadagar, jobbar inte hemma så mycket som jag hade önskat. annars har jag förberett jobbet på frånvaro. Hur länge hade ni försökt innan? Första gången för dig?
    ok, detta är faktiskt första syskonförsöket för oss. Vi försökte själva i 4 år utan ett plus på stickan och ingen tydlig orsak varför det inte funkade, (men givetvis har man sina terorier..) vi gjorde IVF i Tjeckien 2018 och det tog sig på 3:e omgången FET med 2 embryon som blev vår dotter. Kan fortfarande inte fatta att vi har ett barn, det är helt otroligt, IVF-barn måste vara de mest efterlängtade barnenHjärta

    Nu vill vi prova lyckan igen men kör en klinik i Schweiz där vi bor (hade gärna åkt till Prag igen pga priser och lyckat försök men helt omöjligt i denna pandemi) så nu betalar vi 4ggr så mkt istället, men kan å andra sidan cykla till kliniken om det skulle behövas ;) 

    Hade din man ett barn sedan tidigare men detta är ert första gemensamma försök?
  • Inalina
    jgren skrev 2021-02-19 11:55:07 följande:

    Hoppar in i tråden jag med. Vi började med första sprutan gonal-f 150 i förrgår. Ska på ultraljud den 22:a och 25:e. Jag har tidigare gjort två inseminationer på klinik med bara letrozol som hjälp, utan resultat. Och nu har jag och min sambo försökt hemma med en privat spermadonator i nästan två år. Så det känns väldigt skönt att äntligen få rätt hjälp och gå direkt på ivf. Vi går uppe i Norrland. Ser att många verkar få dosen 300, är den ovanligt hög eller jag som har en låg dos? ????


    hej!

    gonal f 150 är nog mer vanligt än att köra 300 eller mer, de gör ju tester för att se vilken dos de ska ge en och de börjar hellre lägre och ökar på dosen för att man inte ska bli överstimulerad. spännande att vara på gång nu, vi verkar ligga i samma fas då jag tog första sprutan igår! heja äggen!Flört (lite fredagsfeeling här där solen skiner...)
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-02-19 15:35:37 följande:

    Verkar som vi är ett gäng som är igång med sprutorna samtidigt Jag började i måndags med menopur 150 och ska på VUL på måndag. Första IVF:en så allt är nytt och spännande än så länge!

    Har redan börjat känna mycket aktivitet i äggstockarna (tagit 4 sprutor menopur). Hur känns det för er andra?


    ja kul att följas åt med alla, hoppas på massor med plus!!Plus

    det enda jag känner efter att ha tagit 2 sprutor är trötthet och lite huvudvärk och att jag är rätt grinig Obestämd bråkade med mannen i morse och funderar på att skylla på hormonerna...Flört
  • Inalina
    ace86 skrev 2021-02-20 10:07:18 följande:
    Lyckades droppa testet som jag fick av kliniken i koppen, över Max.strecket haha, men i det syntes ett väldigt svagt extra streck. Så tog ett till test från samma kopp från CB. Även där, ett svagt plus! Väntade 2,5 och tog ett till test. Samma svar, ett svagt plus! Blir dock helt förvirrad då alla mina grav.symptom försvann i måndags och jag blöder ju även idag...

    Men finns inget annat än att försöka tänka positivt, glädjas över mitt livs första plus (då vet man ju att det är möjligt) och så får vi ta ett nya test de kommande dagarna. Och dansa lite till vår pepp-låt!

    Skönt att läkaren ser möjligheterna! Det är väldigt lätt att börja tvivla själv! Vad är det för förberedande sprutor du tar? För det var väl ett embryo från frysen? Fick du svar på embryo glue? Håller tummarna och skickar pepp till dig!
    Grattis till plusset! Hoppas det håller i sig Hjärta underbart och overkligtatt få sitt första plus!
  • Inalina
    Funderar81 skrev 2021-02-20 00:45:28 följande:
    Ja, det är helt klart något annat när det är barn nr 2 (eller mer). En annan ro liksom. Men samtidigt känner jag att jag absolut måste försöka på ett annat sätt också. Förut tänkte jag funkar det inte så funkar det inte och så har naturen liksom sagt sitt (jag är lite sån, fatalistisk). Då hade jag aldrig ens övervägt ivf, men nu känner jag att syskon vore största gåvan till lillan och kan inte längre vara så laissez faire som förut, så nu har jag bestämt mig för att ge syskonförsök ett år. Som det ser ut nu så kommer jag inte försöka alltför länge. Det skapar lite för mycket stress i vardagen (plus att jag är singel så står med det själv ekonomiskt). Hon är 15 månader rent guld. Hjärta
    ja jag har också haft som största motivation att 'ge' henne ett syskon, men börjar mer o mer känna att det såklart är för min egen skull också Flört Skulle vara så mysigt om de har någon hemma att leka med eller göra saker med och inte alltid behöva vara beroende av att leka med mamma o pappa eller att man behöver ringa in kompisar. (sen får vi ju se hur det blir haha, vissa syskon kanske inte leker så mkt). 
    oj jag förstår att det är en annan deal när man är själv, jag antar att du har någon bra vän eller liknande som du kan prata med om dina tankar och ev rädslor i en IVF?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021