• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Smilla93 skrev 2021-08-26 17:18:28 följande:

    Ja men det är vanligt, det är livmodern som växer sa barnmorskan till mig! Jag hade också sämre aptit precis som du, sen fick jag väldigt ömma bröst i typ vecka 6. Hoppas verkligen ägg det går hela vägen för dig!! :)

    Ja det var sorgligt, vi visste att det skulle bli svårt att få barn eftersom jag har pcos och väldigt sällan ägglossning så när vi väl fick det där plusset efter drygt 1,5 år var man ju överlycklig! Efter MA försökte vi i ett halvår typ sen tog vi hjälp via privat klinik där jag fick hjälp att ägglossa och när det inte funkade efter typ 8 rundor så fick min sambo lämna spermie prov och då visade det sig att hans produktion va nedsatt.. Så det är väl lite fel på oss båda, men i juni gjorde vi vår första ivf där jag fick återföring dag 2 som tyvärr inte tog sig.. Lyckligtvis fanns det ett embryo som gick att frysa dag 5 och det ska återföras nästa vecka, så nu håller jag tummarna att det klarar upptining och allt! :)


    Har du med återföring nästa vecka? Kul! Jag har inbokad återföring FET på måndag. Så himla nervös för att det ens ska bli någon, dvs upptiningen som du nämnde. Gud, det är många gånger som jag undrar hur man orkar med allt som man gör..psykiskt påfrestande.
  • Frida123123
    Smilla93 skrev 2021-08-26 22:44:26 följande:

    Ja jag har planerad återföring på onsdag! :) ja man är ju det!! Jag va på vul igår och då frågade om det var vanligt att de inte klarar upptining men då sa dom bara att det kan men att det oftast inte var några problem! Men jag håller med om att det är ganska påfrestande för allt kan ju hända! Dock försöker jag att inte ha för höga förhoppningar i denna processen för minska oron och allt sånt och för att slippa bli besviken om det skulle skita sig. Eller iallafall ha realistiska förhoppningar.. Är det din första insättning? :)


    Hej, vi har genomgått 3 ivf, med 3 Äggplock och 3 återföringar. På min 3:e ivf fick jag två embryo till frysen för första gången. Var jätteglad. Sista gången var därmed väldigt lyckad för jag blev även gravid, men det varade tyvärr inte så länge. Usch, cytotec, dvs missfallsbehandling var inte kul. Gjorde jätteont men morfinet hjälpte något iaf. Det som var positivt var ju att jag överhuvudtaget lyckats bli gravid. Så nu är försök Nr 1 på FET.

    Kommer ihåg första ivf- gången, gick sådär med antal Ägg och äggen var bra, men inte perfekta. Vi satte in två och var nervösa för tvillingar och trodde att det skulle gå vägen. Inte trodde vi då att det skulle bli så svårt.
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-08-27 09:43:08 följande:

    hej vännen, vad spännande med återföring på måndag!!

    det är VÄLDIGT ovanligt att embryona inte klarar upptining (då de endast fryser de med god kvalitet) men visst har ni flera i frysen? Minns inte men hade för mig att du fick ett ganska bra resultat vid senaste ÄP?

    och ja det psykiska spelet i den här processen gör en smått galen, men oj vad det är värt det i slutändan..

    Kram det kommer gå fint!! 


    Tack! Ja, jag hoppas ju verkligen. Jag kommer ihåg när vi skulle på vårt första ( och enda) vul vid graviditet. Min pojkvän trodde nog att allt skulle vara okej, jag försökte förbereda honom på att det kan hända att hjärtat inte slår etc. Och det gjorde det inte. Jag hoppas på det bästa nu men i min ålder ( 41 ) är det svårt, och det ska mycket till för att allt ska fungera. Jag hoppas, hoppas men samtidigt måste jag ha med mig-kommer embryot klara upptining/klara ej/fäster/fäster ej/ bibehållen graviditet. Givetvis är jag förväntansfull och glad. Försöker hålla mig till det.
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-08-29 13:54:07 följande:

    Ja det är så otroligt orättvist att ni ska både behöva kämpa med IVF och sen dessutom får man MF eller MA. nu är det verkligen eran tur för bebis, även om allt känns som ett lotteri och inte någon rättvis kö direkt.. förstår att man inte vill ha för höga förhoppningar men ni försöker ju i alla fall med allt ni kan bidra med så får vi hoppas att lilla snöflingan fastnar och växer! Kram


    Tack. Vad snällt av dig. Är så nervös. Hur ska man kunna fokusera på jobbet på förmiddagen?
  • Frida123123
    Inalina skrev 2021-08-30 14:06:14 följande:

    hejsan!! hur gick det idag???


    Hej, WOW det gick bra. Vår 5-dagars blastocyst klarade upptiningen galant och vid återföring kunde man se att den utvecklats ytterligare!! Yeah, jag är så glad och lättad nu. Så nu är jag åter en ruvare!! Nu inleds nästa fas, givetvis en viktigare fas, att bli gravid. Men i den här processen är ju alla faser lika viktiga. Lycka till för dig nu? Visst var det på onsdag! Spännande!
  • Frida123123
    CarroAnd skrev 2021-08-30 15:25:35 följande:

    Det kommer gå jättebra! Är du nervös, så be om lugnande, det gjorde jag. Sen sa jag till de att inte snåla med morfinet, haha. Bara obehagligt, precis som gynundersökningar är. Lycka till! Jag har på plock på onsdag och förmodligen får jag tillbaks på fredag.


    Lycka till med Äggplock på onsdag!!
  • Frida123123
    Always choklad skrev 2021-08-31 18:24:31 följande:

    Hej hoppas man kan hoppa in här även om man inte startat 2021 utan 2020. Är så ensamt i tråden från 2020, här verkar det vara lite flera och en del bekanta namn.


    Välkommen tillbaka! Vart i processen är du?
  • Frida123123
    Amelia84 skrev 2021-08-31 20:13:34 följande:

    En liten uppdatering från mig. Idag gjorde jag ju mitt första äggplock. Lite nervöst men det gick ju faktiskt mycket bättre än jag trodde. Det kändes absolut, men med lite extra smärtstillande så gick det bra! De fick ut 17 stycken ägg. Trodde jag inte efter senaste VUL, men tror dock många kan vara omogna. Är prelbokad för ET på torsdag. Så får vi hoppas att några blivit befruktade och klarat sig.

    Hur går det för er andra?


    Skönt att höra!! Jag har gjort Äggplock 3 ggr. Dom är så professionella och duktiga på vad dom gör då oftast är det hanterbart. Dock, Tredje gången fick jag extra syre ha ha. Hyperventilerade tydligen lite. Spännande tider. Uppdatera oss gärna!
  • Frida123123

    Jag är på ruvardag 1 och givetvis även nu förkyld. Så nu googlar man för fullt om det kan vara dåligt i samband för embryot att fästa, men det verkar vara lite olika bud.

  • Frida123123
    Truuly skrev 2021-08-31 20:48:00 följande:

    Jag fick feber på rd 1. Den varade bara i 12h och sen mådde jag precis som vanligt igen, lite märkligt ändå. Hade dock inte så hög feber men kände mig väldigt febrig och hade frossa halva natten. Jag var oxå lite orolig över att bli sjuk direkt efter återföring, men det gick ju bra :D Har sedan länge misstänkt om min oförklarligt barnlöshet kan beror på mitt starka immunförsvar som gör att kroppen stöter bort främmande.. Jag kan umgås med sjuka personer utan att bli smittad medan andra blir det, och är sjuk typ en gång vartannat år. Om ens det.

    Nu är jag i v.6 och har blivit sjuk igen..

    Så kanske kan det vara bra en bra grej?:)


    Åh, vad roligt! Då är det vul på gång som nästa steg då. Jag har alltid haft låg temperatur, 35,5-36,5. Ligger inte över 37. Så ingen feber, men varm, ont i halsen etc. Tack för att du skrev och tog bort min oro lite. Uppskattar det.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021