• Frida123123

    Vi som startar ivf behandling 2021

    CarroAnd skrev 2021-09-01 05:20:01 följande:

    Nu är det snart dags. Hur går det för dig?


    Jag hade återföring av fryst 5 dagars embryo i måndags. Så jag är på ruvardag 2. Det kommer gå bra idag! Det är en bra dag idag för dig, ett steg närmare målet.
  • Frida123123
    Amelia84 skrev 2021-09-01 07:34:50 följande:

    Ja, men verkligen. De är så grymma på alla sätt. Man blir så väl omhändertagen. Hehe, ja, men jag tror det är vänligt. Min BM som var med gjorde typ andningsövningar med mig då hon märkte att jag började andas snabbare.

    Men RD1, vad spännande! Mindre kul med febern. Har också funderat mycket på det där. Om kroppen fokuserar på att ta hand om febern, så att embryot kan fästa i lugn och ro. Hoppas hoppas hoppas. När har du testdag?


    Nästa söndag är testdag. Ska försöka hålla mig till iaf tidigast lördag, kanske fredag ha ha
  • Frida123123
    CarroAnd skrev 2021-09-01 15:58:54 följande:

    Hej! Ett riktigt nederlag idag. De plockade 6 ägg vilket var okej. Men min sambo lämnade två prover som resulterade i 0 spermier.


    Åh, nej! Vad händer nu? Förstår att äggen odlas vidare men, kan det ändå bli återföring, dvs lämna fler prover?
  • Frida123123
    Kakelugn skrev 2021-09-01 17:33:04 följande:

    Hej alla!

    Jag gör en frysinsättning med blastocyst i morgon och har väldigt stora förhoppningar. Försökt i fyra år själva och gjorde ivf i våras som blev ett litet liv, men som hade så stora missbildningar att vi avslutade graviditeten i vecka 14. Fruktansvärt sorgligt, och jag hoppas vi slipper gå igenom något liknande igen.


    Hej, välkommen! Sorgligt, verkligen hemskt! Hur många har ni i frysen? Stort lycka till imorgon. Jag gjorde frysinsättning i förrgår. Har inga egna erfarenheter av vad du gått igenom men blev gravid förra ivf gången, men på ett tidigt vul i v 8 fanns inget tickande hjärta. Fick cytotec få kroppen fortfarande trodde den var gravid. Jättehemskt det med. Storgrät på kliniken.
  • Frida123123
    Kakelugn skrev 2021-09-01 17:59:04 följande:

    Usch, så orättvist det också? i vecka 8 börjar man så klart tro att det ska gå vägen. Hemskt också att man är ensam i allt nu när partners inte får vara med när man får hemska besked.

    Vi hade bara ett i frysen, så inga kvar nu.. Själva då? Har du känt något på dina två dagar? Tyckte inte jag kände så mycket förra gången mer än kanske ont i länden efter några dagar, och i äggstocken tror jag. Men då hade jag ju gjort plock och hade lutinus och det är svårt att veta vad som är vad. Denna gång är det ostimulerad. Är 34, hur gamla är ni?


    Ja, det var hemskt, att vara där ensam. Sambon väntade dock utanför. Det var hans födelsedag..vi var förstörda. Vi fick två till frysen, ett i mig just nu då. Nja, tycker det där med symptom är så svårt. Det jag kan känna är att det drar/hugger i sidan ibland. Men det kan vara vad som helst. Tar progesteron ( östrogen) så det ger med vissa symptom.
  • Frida123123
    CarroAnd skrev 2021-09-01 21:21:25 följande:

    Äggen kan inte odlas vidare utan att det sker befruktning. Så de har frusits ner idag. Med tanke på spermiekvaliten och att jag precis gjort en hormonbehandling så inväntar jag denna mensen+ nästa mens för inte påverkas och mensen efter det, då får min sambo lämna nytt prov alternativt göra ett ingrepp i bitestiklarna om det inte finns några vid utlösningen. Sedan ska äggen befruktas och återföras. Jag hoppas innerligt att det finns åtminstone 6 spermier av bra kvalitet att använda om två månader. Denna resan tar kål på mig. Jag är sååå ledsen. Men som tur är har jag en underbar flicka på 9 år. Det gör så ont i mammahjärtat att höra att hon vill ha syskon och att jag dessutom så innerligt vill ge henne det. När första försöket misslyckades såg jag ändå ganska ljust på saken. Att vi hade ett till försök. Men nu då? Jag har också läst någonstans att de bara kan göra ingrepp på på män två gånger och inte fler. Sen då? Gud, vad ska vi göra?


    Ville skicka en varm kram till er båda och bara säga att ni inte är ensamma. Jag vet inte, det är tufft. Vid motgångar måste man få tid att bearbeta, sörja, sedan ladda om och se till att man får svar på de frågor man har för att därefter ta nya tag. Det är inte lätt, tänker på er. Vi sitter alla här med våra individuella kamper, glädje, sorg, medgångar och motgångar. Vi försöker stötta varandra och hoppas att du kan känna det här i tråden. Ta hand om er nu
  • Frida123123

    Vi är ju i lika olika stadier här i tråden i ivf-karusellen här. Jag undrar hur många ruvare vi har i tråden just nu och hur det går för er? Jag är på ruvardag 3 på 5-dagars fryst blastocyst

  • Frida123123
    Kakelugn skrev 2021-09-04 08:42:53 följande:

    Jaha. Då har man redan tappat hoppet. Blöder redan. Stor orange tunn flytning på ruvardag 2 med blastocyst. Brukar alltid få spotting en vecka innan mens, och har aldrig haft nidblödning de två gånger jag varit gravid, så redan nu känns allt helt hopplöst! :(


    Med en blastocyst, jag tror att det är en nidblödning så jag tolkar det som mycket positivt. Du vet att många får alla symptom innan mens men att mensen faktiskt inte kommer. Håll ut!
  • Frida123123
    Smilla93 skrev 2021-09-04 18:29:20 följande:

    Jag är också ruvare, RD 4 med 5-dagars fryst blasto! Fan alltså jag tycker att denna väntan är den värsta vi hela denna processen.. Jag hade återföring i stimulerad cykel och alla dessa hormoner (lutinus+progynon) gör ju inte saken bättre, känner mig konstant nedstämd och känner mig just nu inte alls hoppfull. Sorry jag bara spyr av mig..

    Hur mår du i processen? :)


    Hej, nä, spy ut allt. Det är jobbigt. Många känner igen sig. Jag är på RD 5 idag. Känner lite knip, små hugg i magen ibland, men annars inte så mycket symptom. Gjorde i naturlig cykel men tar östrogentabletter- progesteron, som ger vissa symptom, som ömma bröst. Visst är du på RD 3? Har för mig att du gjorde din återföring i onsdags men jag kanske minns fel haha. Häng ut!
  • Frida123123

    Hej alla i tråden och alla pågående och kommande ruvare att bli :). Idag går jag in på ruvardag 7. Detta blir min fjärde ruvning totalt. Så jobbigt. Att ruva är ju en väldigt speciell och jobbig tid. Tycker alltid att ?vecka 2? är jobbigast, dvs den veckan då mensen är beräknad och den veckan då graviditetstest är beräknat. Igår började jag få ont i ländryggen, idag ännu ömmare bröst. Tänker alltid att det är tecken på att mensen är på g, vet att det inte behöver vara så men det är svårt att hålla tankarna i positiv riktning.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021