• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-03-15 15:10:56 följande:

    Vi fick tag i dem och som tur är hade läkaren skrivit i journalen eller något sånt som gör att de kunde bekräfta det och bakåtdatera remissen och kommer skickas idag. Så allt löste sig. Tänk att varje besked kan få en nästan i upplösningstillstånd. Jag fyller 32 i år, så den stressen har vi inte på samma sätt, mer äggreserven som håller på att rinna ut, en annan känsla av tidspress men som inte kommer mynna ut i någon snabbare tid vilket ändå är okej. Vad skönt att ni ändå hann fram i kön när den finns den tidspressen med åldersgräns. kommer ni hinna med flera (eller två och ev tre) försök?


    Åh vad glad jag blev när jag såg detta. Skönt! Ni har ju inte på något sätt gjort fel. <3
  • Clemmentina
    YKY skrev 2021-03-15 17:45:40 följande:

    Ja den chocken när de ringde och rapporterade resultatet då 2019... Inget man förväntar sig! De fick ut 11 ägg, och så blev det 8 blastocyster (en är min dotter nu :) ).

    Hoppas det går bra!. Är det lättare att ha lite is i magen den här gången? Har ni nåt kvar i frysen?


    Vilket fantastiskt resultat! Lycka till nu och välkommen till tråden.
  • Clemmentina

    Varit lite mindre aktiv här några dagar (känner mig både trött och nervös nu under sprutdagarna av någon anledning). Tråkigt att flera av er fått mens! :( Min erfarenhet är att mensen kan både bli lättare och kraftigare efter ivf-behandling. Så att den inte beter sig som den brukar är inget konstigt. Jag tillhör dessutom de som fått mens (som vanligt) efter behandling men sen ändå plussat på testdagen. Tyvärr blev det ju missfall för mig några veckor senare. Ge inte upp! Vi fortsätter kämpa och ta ny tag! Styrkekramar till er alla! <3

  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-17 13:22:56 följande:

    Styrkekramar till dig med :) Vi kämpar på tillsammans! Jag känner mig mindre ensam här inne där vi är fler som är i samma sits. Vi ska få våra barn tillslut!


    Så är det verkligen! Tacksam för att ni alla finns här! Tråkigt att de såg något i livmodern. Hur lång är väntetiden för att göra en undersökning? Bra ändå att få det gjort innan ny behandling! Absolut, det gäller bara att fortsätta. Det kommer gå! Kram
  • Clemmentina
    Nykär15 skrev 2021-03-17 13:32:55 följande:

    Vi fick ju minus efter vår första IVF. Nu har vi fått protokoll för nästa gång, samma mängd Menopur men första ultraljudet på dag 8 istället för dag 6, de var lite sega i starten sist nämligen och vi fick stimulera en dag längre. Men i övrigt tror jag det är bra med samma protokoll för alla äggblåsor innehöll ägg. Fler än de vi fick kan vi inte få då det inte finns fler aktiva folliklar. Ska även prova mikroinjektion denna gången och hoppas att fler ägg blir befruktade än de två som blev sist. Finns även chans/möjlighet att de återför 2 då vi inte räknar med något till frys. Lite orolig att de ju faktiskt kan bli två..men samtidigt finns ju chansen att ett av de fäster och det känns så onödigt att de odlas vidare och bara dör med.

     

    Men, nu ska vi inte starta förrän 25/4 är planen, så jag är på ÄL+2 och vi har prickat ÄL fint, sen blir det en ÄL till innan starten. Så vi får se, våra odds på egen hand är ju låga men inte obefintliga.


    Det låter som en bra plan framåt med nästa behandling. Jag brukar också göra vul dag 8. Och icsi är absolut värt att testa. För oss gav det något bättre resultat! :) Kommer förmodligen också få möjlighet att testa med att återföra två nu.
  • Clemmentina
    Annna84 skrev 2021-03-17 15:52:24 följande:

    Jag med!

    Det lät som att väntetiden bara är en månad, så jag hoppas verkligen det och att vi kan göra en ny behandling i maj.

    Är det ditt tredje eller fjärde ägguttag nu? Och hur många insättningar har du gjort hittills?

    Jag håller tummarna för att du vänder trenden i den här tråden nu :)


    Åh men det låter ju toppen med bara en månads väntetid. Då hoppas vi att det klaffar och att ni kan göra ny behandling i maj.

    Det blir mitt fjärde ägguttag! Har gjort fyra insättningar. Två färskåterföringar och två fet.

    Håller med! Nu vänder vi på trenden och hoppas på många pluss framöver. :)
  • Clemmentina
    Smilla93 skrev 2021-03-17 16:20:16 följande:

    Hej alla!

    Jag var på första mötet inför ivf idag, super spännande men också nervöst. På vul såg allt bra ut så vi är redo att köra igång, ska dock ha mens nästa vecka vilket krockar med påsken (typiskt..) så kan nog inte vänta mot något denna cykeln. Men jag har lite frågor till er som är lite mer erfarna.

    Första frågan: jag har väldigt oregelbundna cykler så kommer antagligen behöva "framkalla" En mens efter denna cykeln. Har någon gjort detta? Hur lång tid tog det innan du fick framkalla mensen? Ibland får jag inte mens på typ 4 månader och det känns ju surt att behöva vänta så länge mellan gångerna.

    Andra frågan: jag ska köra kort protokoll med menopur 130 (verkar lite om man jämför med er andra). Så är det någon som har erfarenheter som vill dela med sig lite. Hur många ägg fick ni? Några komplikationer? Biverkningar?


    Kan svara på första frågan! Om de ska framkalla en mens brukar jag få starta med Provera typ 3 veckor efter första mensdag. Men det ska också passa i deras planering så ibland får man vänta lite längre. Fyra månader tror jag inte du kommer få vänta.

    Läkarna trodde jag skulle vara lättstimulerad så fick bara 112,5 ie Gonal-f på första behandlingen men svarade dåligt och fick öka till 175 ie. Har förstått att man får se första omgången lite som en testomgång eftersom det är omöjligt att veta hur just du reagerar på medicinen.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-17 20:02:05 följande:

    Hej! ja man är ju inte alltid på topp att skriva i tråden, skönt att man kan komma o gå lite som man vill  oj att du fick mens som vanligt den gången, jag blödde en del under min graviditet men det var inte alls mängderna som en mens, så jag skulle bli väldigt förvånad om mitt prov visar något på kliniken imorgon  har haft en otrolig mensvärk i 3 dagar nu också och brukar bara ha det i en. 

    snart är det ju dags för VUL i alla fall, då har man liksom en milstolpe avklarad, ska bli spännande att höra och följa dig denna gången ! kram


    Ja blödningen kom exakt på bim den gången och jag hade mensvärk så blev väldigt överraskad när jag fick pluss på testdagen. Andra gången jag blev gravid hade jag ingen tendens till blödningar vid bim/testdag utan de kom först någon vecka senare. Håller såklart tummarna men förstår att du inte hoppas för mycket! Jobbigt med mensvärk som håller i sig. Hoppas du får bra besked om planen framöver är imorgon!

    Börjar få rätt mycket känningar nu så det ska bli skönt med vul på fredag för att se hur det går. :)
  • Clemmentina
    Smilla93 skrev 2021-03-17 22:52:26 följande:

    Ja okej, toppen!! Blir det som en helt vanlig mens eller hur har du haft det?

    Ja jag tänker väl att det kanske är så, säker bättre att börja mindre och sedan öka än att man blir överstimulerad!

    Vad i processen är du nu om jag får fråga? :)


    Ja mer eller mindre som en vanlig mens! :) Kan vara lite mindre för mig ibland.

    Ja precis, de vill ju gärna undvika överstimulering. Har du pcos?

    Jag är inne på min fjärde ivf nu. Första vul på fredag! Har tyvärr fått få befruktade ägg vid de tidigare behandlingarna. Har blivit gravid vid två tillfällen men hadt två missfall.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-18 09:20:41 följande:

    Hej!!! På väg från kliniken nu och känner mig fylld av energi =) trots ett väldigt negativt blodtest givetvis men det visste jag ju typ redan, men alltså läkaren på kliniken, vilken underbar människa! Han är verkligen otroligt varm och medkännande och framförallt KUNNIG inom IVF och jag fick ett 45 min långt samtal med honom om hur vi ska gå vidare framåt. Detta är en av de mest framstående i Schweiz så det känns som att jag hamnat helt rätt och de kommer hjälpa mig att få ett syskon till lillan. (Klart det kostar men det gör det ju i vilket fall här i Schweiz.)

    Han rekommenderade även DHEA 25mg 3 ggr om dagen, är det något du tagit/funderat på innan? Sen sa han att alla grejer jag rabblade upp funkar att ta och han rekommenderade Q10 speciellt.

    Jag kommer köra igång igen i nästa cykel i mitten av april med hög dos gonal f (375) och så skulle de se om de kunde beställa embryo glue till mig också.

    Åh kände bara att jag ville skriva av mig med lite ?positiva? nyheter från att ha känt mig less de senaste dagarna givetvis med otrolig mensvärk och mkt blod.

    Kram hoppas du får många fina ägg på VUL i morgon, har du huvudvärk av Gonal F eller är det ok?


    Underbart att läsa! Så mycket det gör att få träffa en empatisk och kunnig person som tror på en och processen!

    Nej, jag har inte testat dhea. Det rekommenderas nog främst till personer som har lite lägre äggreserv och högs östrogennivåer. Jag har inget av det! Men om läkaren rekommenderar dig att testa det så skulle jag göra det. Om du vill läsa på mer om kosttillskott och dhea rekommenderar jag dig att köpa boken It starts with the egg.

    Q10 tycker jag verkligen att du ska testa! Behövs rätt rejäla doser för att få effekt (ubiquinol eller q10 från PharmaNord är det som anses bäst). Jag äter 400 mg av den från PharmaNord varje dag. Spännande med embryoglue. Använde de det i Prag?

    Jag tar Menopur den här gången. Hade lite ont i huvudet häromdagen men för det mesta känns det okej! :)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021