• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Mina pojkar 2 skrev 2021-11-05 02:13:18 följande:

    Ja, så är det säkert :) jag började blöda lite mer, men mensen är inte som den tidigare varit, då jag blödde väldigt mycket. Igår tog jag första sprutan gonal-f det gick bra. Är 200 E vanlig dos? Vet inte vad jag kan förvänta mig att börja känna av sprutorna? Har du gjort flera behandlingar?

    Jag läste att var tredje par blir gravida, vilket är positivt. Det är så hemskt, är som att jag är helt avtrubbad på känslor, jag bara gör det jag ska göra. Tar Sprutorna, bokar tid för blodprov, ultraljud till veckan. Men jag vågar inte längre ha förhoppningar, är som att jag inte försöker känna något för att klara av att tackla motgång.


    Hej jag 3 st, väntar min sista vid landstinget sim finns i frysen nu. Dosen på gonal-f är något de provar sig fram med, de brukar börja lågt för att inte riskera att man blir överstimulerad och sen justerar de upp och ned, men det beror på grundförutsättningar a. Äggreserv, värden osv så som jag förstått i alla fall. Jag kan inte i huvudet vilka doser jag haft. Det har varit under och över 200E det vet jag. Fyrmadelen är ju alltid densamma..

    Kanske är hälsosamt att ha lite distans till de, är en hård resa för knopp och kropp. Alla hormoner gör att man mår lite olika från dag till dag timme till timme. Är slitigt, men har man inget val, funkar ju inte naturligt så man får göra vad som krävs. Bra att detta forum finns där man kan bolla idéer tankar jämföra behandlingar osv. Jag har själv haft stor hjälp till att prova olika saker i min behandling genom att läsa och fråga andra här. Vi sitter på massa kunskap tillsammans.

    Lycka till!
  • Always choklad
    Inalina skrev 2021-11-05 10:34:03 följande:

    ok jag förstår, och mycket handlar nog om att de inte förstår allt vi måste gå igenom rent fysiskt heller när de tycker det är 'jobbigt' med ett spermaprov sen är det ju en otroligt intim handling de behöver göra som vi inte behöver, det är ju liksom inget man brukar göra på beställning, medan vi ändå varit på otaliga gyn-besök under åren och är rätt vana att sätta fötterna i vädret typ.. skönt din sambo är med på banan nu, det är ju viktigt att man kan stödjas mot varann i detta.

    jo nåldyna har man verkligen blivit på senare år, man önskar ju det fanns något annat sätt att få i sig hormonerna än genom sprutor..

    spännande med VUL idag, skriv o berätta hur det gick sen! Jag väntar på en blödning nu som borde komma idag, blir galen av att det tar sån tid för min kropp att fatta att den måste blöda ut innan jag kan börja med sprutorna


    Hej! Jo en jobbig resa för kropp och knopp och parrelationer. Men klarar man av detta klarar man väl typ av allt. Har klart med att det blir FET nästa tors. Då är det bara nedräkning tills dess.
  • Always choklad
    Inalina skrev 2021-11-09 08:24:44 följande:

    Ja det är jobbigt, hade ett bra samtal med min man igår också där vi funderar på olika alternativ framåt om detta inte skulle funka nu. båda känner ju att vi gärna vill ha ett barn till, men vill inte tappa bort det fina liv man har på vägen dit heller. Skönt man har en vettig person att prata med det om här hemma också (förutom er fina tjejer i tråden). stort lycka till på torsdag!! 


    Hej tackar, ja jag är försiktigt positiv. Har fått köpa en liten dosett till och med för att hålla koll på alla med. Idag kom jag på mrg med först 14, men hoppas det inte har allt för stor betydelse då det förhoppningsvis främst mängden man vill åt. Har en mrg dos, och en på kvällen. Däremellan har jag 3st lutinus att trycka upp. Ja jeeseus blir en del att tänka på. Min kalender består av påminnelser och larm..Vad har ni funderat på som plan B, C?
  • Always choklad
    Inalina skrev 2021-11-10 09:47:22 följande:

    ja jag kan tänka mig det! själv skulle jag behöva ett helt skåp för alla vitaminer, sprutor, progesteron etc som samlas här hemma! ett med inbyggd kyl ;)

    nej det gör nog ingen större skillnad så länge man tar medicinen,

    jag har nog lite svårt att tänka på plan B och C just nu, då plan A kräver så otroligt mkt pusslande för tillfället!  det beror ju på också om vi mot alla odds skulle få något till frysen etc, då skulle man kanske börja hoppas igen på att det KAN gå även en nästa gång med egna ägg. men blir det dålig befruktning nu (om jag ens kommer igång!!) så får vi nog kika lite närmare på äggdonation, men där är det så otroligt många frågetecken också känner jag, ska man ha en öppen donator, hur öppna ska vi själva vara med allt etc. (det gör det hela lite svårare då vi inte vart öppna med någon ännu om IVF). men men, jag har fortfarande tilltro till mina egna ägg som sagt så får se då. jag tog upp den här Olga-kliniken med mannen, och han såg livrädd ut att behöva åka till Ryssland haha, så det kan krävas en den kampanjande från min sida i så fall!


    Ja de Olga har jag faktiskt varit i kontakt med känns seriösa men dyra. Hittat 2 gynekologer också som har patienter som går där så inga problem längre på den fronten heller. Jag Hoppas givetvis på denna jag skall sätta in nu imorgon eftm. Men skiter det sig blir det nog dit det bär hän..
  • Always choklad
    Jill92 skrev 2021-11-10 21:26:23 följande:

    Hej gruppen! Man blir ju lite nojig såhär i ruvartider..;)

    Vad har ni fått för råd/hur tänker ni kring sex efter ET eller FET? På svenska klinikers hemsidoe står olika, vissa att man ska vänta två veckor pga infektionsrisk. Min klinik sa ok två dagar efter ET. På utlänska sidor skriver de dock attdwt är viktigt med ?pelvic rest? alltså också orgasm, för att inte äventyra inplantationen. Man blir ju osäker haha? Kan man lita på att svenska kliniker verkligen har bäst koll... kram på er!


    Hej vid en av mina färska återföringar så fick jag egentligen det enda tydliga svaret jag fått av en äldre läkare. Han sa inte före 3 veckor passerat pga infektionsrisk och då gärna med kondom. Tar tid innan allt läker till och så. Efter det har vi följt det rådet samt kört kondom till 1a ultraljudet. Vet inte om det spelar nån roll men det har känts bra i alla fall. Fast i ärlighetens namn har det med sex nedprioriterats lite är så mycket fokus på processen och jag kan inte riktigt slappna av inför och efter återföringar..
  • Always choklad
    Edaa83 skrev 2021-11-10 18:36:38 följande:

    Hej, hoppar in här då vi är inne på våren 2a IVF behandling. Jag är 38år och maken är 42år. De har inte hittat orsaken till varför vi inte kan få barn.

    Började med sprutor i slutet oktober. Hade ÄP i måndags och idag var det återinföring...

    Denna omgång höjde man dosen på sprutorna vilket märks på mitt humör och alla svängningar... helt galet denna gång.

    I måndags plockade de i alla fall 8 ägg. Idag var 4st befruktade varav ett färskt embryo sattes in. De andra tre ska få fortsätta växa några dagar för att se om de går att frysa in.

    Så nu är det bara att vänta...


    Heja hoppas på många till frys!
  • Always choklad
    Frida123123 skrev 2021-11-11 15:33:22 följande:

    Till Always choklad: är du kanske en ruvare nu? Hur gick det? Hoppas att det gick bra iaf!


    Hej, ja nu är jag väl det. Den höll på kläclas det ser jag lite positivt I alla fall. Den första gången då det stannade längst höll den också på att kläckas så en ivrig en. De sa det är ett bra tecken i alla fall. Nu 13 dagar innan jag får testa.
  • Always choklad

    Hej tackar för allt pepp! Ruvardag 2 idag sockerdricka i magen, lite trött och smakar skit i munnen. Är ju kanske positivt. Mått så bra innan mitt FET pga alla uppiggande hormoner, King of the world! Haft världens självförtroende enda som jag hälst skulle slippa är lutinus. Inge kul..Då får vi se. 11 dagar kvar..visst blir det så idag lördag och återföring tors. Då blir det väl GT 24/11? Glömde fråga i gynstolen mitt i allt med benen i vädret. Är som jag förtränger all info som sägs som jag eller dom ej skriver ned..

  • Always choklad
    Lewaize skrev 2021-11-13 18:11:45 följande:

    Fick du ingen broschyr eller papper med dig hem med information vad som händer efter återförandet? Mycket märkligt! Men det. Låter korrekt :) lycka till. :D


    Jo på sätt och vis men allt står inte. Och så är det lite förvirrande om man börjar räkna från återhörande dagen eller dagen efter. Det står inte.
  • Always choklad
    smulis85 skrev 2021-11-14 09:51:52 följande:

    Hej tjejer!

    Ett tag sen jag skrev nu väntar på mensen efter min misslyckade ivf förra månaden men har fått detta resultat idag?. Men är så rädd att de ska vara ett spökstreck eller att mensen kommer komma är bara på äl+12 idag. Har sån mensvärk!!


    Hallå men det där ser ju lovande ut. Är det via ivf eller har ni fått till det på naturlig väg så att säga?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021