• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    MoonK skrev 2021-02-22 19:23:09 följande:
    Vad spännande! Jag hade också 12 äggblåsor :) håller tummarna att allt går bra!
    Ah sorry - läste nu, 12 äggblåsor! :)
  • Inalina
    Onemore2018 skrev 2021-02-23 06:19:42 följande:

    I dag är det upptining. 13.20 ska jag vara inne för återinföring. Igår kväll hade jag sådan panik och tänkte att men om det dör vid upptining då vad händer då? Hur kommer jag reagera... snälla håll tummarna. Vi har 1 i frysen just nu som ska tinas upp


    Vad roligt med återföring! det är ju liksom den dagen man 'blir gravid tills motsatsen bevisats' ;) håller tummarna att allt går braSolig
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-02-23 10:12:03 följande:

    Idag var det dags för första ultraljudet för att se hur äggblåsorna vuxit. Resultatet var tyvärr inget vidare. Hade 3 stora blåsor och ett gäng små. Lät som att jag skulle ställa in mig på att vi får avbryta det här försöket. Ska tillbaka på ultraljud igen i morgon för att se om något har hänt, men vet inte hur troligt det är att det blir någon speciell skillnad på ett dygn? Någon som vet?


    Hej! jag hade också VUL idag, med typ samma resultat! (de såg 4 större på ena äggstocken och sen en del små på den andra) men min klinik var inte så negativ till det..

    jag fick höra att jag skulle fortsätta ta sprutorna fram till torsdag och sen nästa VUL på fredag morgon så de hoppas de små hinner växa till sig. Ett dygn låter lite snabbt att få nästa VUL tycker jag också. förstår om du känner dig lite nere, allt har ju o göra med vad kliniken säger, men om du ändå hade 3 stora blåsor ser jag inte varför de skulle avbryta. styrkekramHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-23 10:05:40 följande:

    Ska ta 6e sprutan idag (Gonal F) och känner lite svaga dragningar i äggstockarna. Men hur känner/kände ni andra? Jag hade önskat en lite mer tung känsla i äggstockarna, är orolig över att inte få tillräckligt många mogna blåsor, pga mitt låga AMH och förmodligen är de svåra att stimulera. Kan man ha många bra blåsor utan att känna för mycket?


    hejsan! när har du första VUL?

    jag tar också sjätte sprutan idag, jag verkar ganska svårstimulerad och hade förmodligen runt 8 äggblåsor idag men det var bara 4 st hon kunde mäta till typ 12 mm.. inte det allra bästa resultatet kanske men jag hoppas att några till växer till sig till fredag så vi kan planera in äggplock.

    jag fick inte höjd dos vilket jag kanske tyckte var konstigt men jag har ju redan 300ie så kanske hjälper det inte så mkt att få till 50 till? 

    jag har inte jättelågt AMH, runt 2 eller så, men verkar ju ha tröga äggstockar...Obestämd
  • Inalina
    Inalina skrev 2021-02-23 11:23:09 följande:
    hejsan! när har du första VUL?

    jag tar också sjätte sprutan idag, jag verkar ganska svårstimulerad och hade förmodligen runt 8 äggblåsor idag men det var bara 4 st hon kunde mäta till typ 12 mm.. inte det allra bästa resultatet kanske men jag hoppas att några till växer till sig till fredag så vi kan planera in äggplock.

    jag fick inte höjd dos vilket jag kanske tyckte var konstigt men jag har ju redan 300ie så kanske hjälper det inte så mkt att få till 50 till? 

    jag har inte jättelågt AMH, runt 2 eller så, men verkar ju ha tröga äggstockar...Obestämd
    sorry, glömde lägga till, jag har haft lite ont i magen till o från men tyngdkänslan har jag inte heller ännu, men minns att den kommer sen mot ägglossningssprutan!
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-02-23 11:32:45 följande:
    Tack för att du tar dig tid att svara! Jag får hålla tummarna bara helt enkelt. Har väl tyckt att det känts lite väl ?lätt? detta, så fattades väl vara en rejäl grop i vägen. Som med allt i den här processen är det bara att ha tålamod och se vad som händer. Går ju tyvärr inte att påverka! Kramkram <3
    nej precis jag hoppas vi båda får fina resultat till slut och givetvis får boka in ett äggplock! Solig men det är inget vi själva kan påverka, jag håller tummarna för dig med!! jag har läst rätt mkt nu om att det ändras ganska fort mellan första och andra ultraljudet på antal äggblåsor man kan se :)
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-02-23 13:24:50 följande:
    VUL nu på torsdag, lite skräckblandad förtjusning i hela processen..

    Får hoppas de växer till sig lite för dig och du kan få ut bra mängd på plock sen.

    Man får ha tro på att de har koll på vad de gör helt enkelt.

    Mitt AMH låg på 0.9, inte extremlågt, men inte bra för en 31 åring heller, så hoppas verkligen min dos lyckas kicka igång ordentligt, men lite nojigt.

    Men vi håller tummarna för blåsorna nu!
    ah jag förstår! bra att du får maxdosen i alla fall, som sagt, då gör kliniken vad de kan för att få så många ägg som möjligt!

    man behöver ju egentligen bara ett bra ägg i slutändan för att hela världen ska stanna runtomkring ;) lycka till på torsdag! Min huvudvärk är bättre idag, var nog en kombination av stress på jobbet och hormonpåslag men idag är det lugnareGlad
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-02-23 19:14:28 följande:
    Ahh ok! Låter ju inte som om du var jätte svårstimulerad direkt. Hormonbehandling på 11 dagar är nog rätt normalt

    Idag är jag på dag 9 med sprutor, så vi får se imorgon om det räcker, för jag antar att jag i sådant fall behöver ta ovitriellen senast imorgon kväll om det ska bli äggplock på fredag?
    Hej! låter som att det är ett bra resultat med 12 äggblåsor som växer till sig =)!

    Blåsorna ska vara 22-25mm när de plockas för att vara en bra 'mogenhetsgrad' har jag för mig, så du vill inte plocka för tidigt, utan hellre vänta lite längre, men allt det där löser ju kliniken!

    Det låter inte som att du är överstimulerad men givetvis är kroppen väldigt ovan att gå runt med en massa ägg så obekvämt och jobbigt/ont minns jag också att det var när jag hade liknande resultat 2018! 

    Lycka till på VUL i morgonSolig
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-02-23 19:53:41 följande:
    Tack för ditt svar! Ja, kliniken kommer ju bestämma vad som ger bäst resultat Blev bara lite orolig över att jag skulle bli överstimulerad och inte få tillbaka något embryo efter äggplocket :-/ Och jag fattar inte hur dubbel så stora ägg ska på plats där inne, hahaha!

    Och nej, det är verkligen inte skönt att odla ett dussin ägg! :-P

    Lyckades du på din bli gravid på din första IVF-behandling?
    jo jag var också orolig över det första gången jag gjorde IVF, men tror det är ganska låg risk ändå om man inte har PCOS redan, då finns en viss risk för överstimulering. Men, du måste ju lyssna på din kropp och som sagt får du svårt att kissa eller andas så får du ju berätta det för kliniken.

    Även om man inte får syndromet överstimulering kan de ibland avråda från att sätta tillbaka i färsk cykel ändå om de ser att man har mkt vätska i buken vid ultraljudet, men då väntar man bara en cykel och får tillbaka nästa gång :) Det är heller inget man kan bestämma själv.. man får förlita sig på kliniken där (också..) 

    Jag blev gravid på min andra stimulering 2018, med första FET Glad- så tredje återföringen totalt. Jag hoppas ultraljudet på fredag visar att jag har fler blåsor i bra storlek, är nog ändå lite besviken efter första ultraljudet igår där de bara kunde mäta fyra äggblåsor då resten var för små.. visst har du ultraljudet imorgon?
  • Inalina
    Prit skrev 2021-02-23 20:00:42 följande:
    Hej ! Ja spännande att ruva igen. Tortyr men ändå spännande hehe. Ja det är min sista i frysen men har en behandling kvar i landstinget. Vill egentligen ringa och be de ha en plan IFALL detta inte skulle funka så att man kan köra behandling vid blödning. Jag ruvar i naturlig cykel så borde ju kunna göra direkt. Men man vill inte jinxa det. Men det går bra. Tack som frågar. Är på ruvardag tre så än så länge känner jag inte så mycket!

    Hur går det för dig ? Är det din första behandling ?
    hehe ja men nu är du i alla fall på sista steget i hela processen, där man VILL vara. Solig all denna osäkerhet innan tycker jag är jobbigare än själva ruvningen, kommer man få tillräckligt många ägg, blir de tillräckligt mogna, kommer de släppa innan, hur kommer jag må vid äggplock, tänk om de tappar skålen med mina ägg (Förvånad), kan jag få corona (eller en förkylning) mitt i behandlingen så jag inte får göra äggplock utan får avbryta med magen full med ägg (Rynkar på näsan) kommer äggen befruktas?  tjaaaa så du förstår att jag ser steget där du är som ganska långt bort fortfarande Flört

    Jag vet att vissa länder går med på att köra en stimulering direkt igen om det inte skulle gå, men min klinik i Prag (förra gången - 2018 då jag fick en dotter på tredje återföringen) ville att man skulle vänta ett par cykler för att vara säker på att få ut allt, men det är nog olika överallt. Jag håller tummarna för ett plus så du slipper tänka på nästa stegHjärta jag blev gravid på FET förra gången med sista i frysen så hoppas du får samma resultat!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021