• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-03-13 09:28:51 följande:
    Usch då! Samma för dig? Så tråkigt! Stor kram! Jag har ju haft molvärk sedan ca 5 dagar tillbaka, som jag aldrig känt tidigare när vi försökt hemma, så trodde verkligen att det tagit sig. Men både testa tidigt och vanligt gravtest var helt blanka här med Jävla piss och skit och blä! När ska ens tur komma?!?

    Får verkligen hoppas att det är vår tur nästa gång <3


    jag har också känt olika grejer som jag inte känt tidigare, men får lägga det på hormonerna man trycker i sig. Det är verkligen piss och skit..

  • Dibella
    Dhalia skrev 2021-03-13 09:54:53 följande:
    Så tråkigt hoppas de ska gå vägen nästa gång :(
    Tack <3
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-13 17:16:10 följande:
    :(

    Än är det väl inte 100 att det inte blev något..? Jag förstår om du inte vågar hoppas men kanske ta ett test om 2 dagar igen? Stor kram <3

    Jag vet inte hur sena grav.hormonerna kan vara på att komma igång och synas, ska ta ett sista test på tisdag när mensen kommer tänker jag och sen ringa kliniken. 


    <3

  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-13 22:44:12 följande:
    Förr eller senare är det vår tur <3 Helt sjukt vad tillskott av progesteron kan ge gravliknade symptom!! Känns så himla taskigt liksom!

    Vad är er plan framåt? Jag antar att vi kommer få göra FET om 6-7 veckor. Hoppas den rackarn är starkare än det tredagars vi fick tillbaka nu! <3

    Förr eller senare! <3


    Vi har en omgång IVF betald till som vi kommer genomföra snarast möjligen, vi hade bara 1 som överlevde och blev insatt. Sen blir det att vänta in landstinget förmodligen till hösten beroende på deras öppettider och Corona.


    Tror verkligen det kommer gå bättre vid er FET <3

  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-14 10:22:30 följande:

    Ahh! Ni har kört privat i väntan på landstinget? Vart bor ni?

    Tråkigt att ni inte fick något till frysen Första behandlingen verkar vara en testrunda, för att se vad som behövs skruva på. Vi fick tex få mogna ägg, bara 5 av 15, och därför få embryon. Om det blir en ny hormonbehandling så kommer något behöva justeras så fler ägg mognar. Körde ni på gonal f eller menopur?


    Yes vi köpte 2 försök i väntan på landstinget för verkade vara lite olika bud kring kö-tider. Vi bor i Göteborg.

    Ja hoppas det blir bättre nu vid andra gången när de kanske vet vad som ska skruvas på eller ändras. Mina äggstockar verkar vara trögstimulerade pga låga AMH dock, så får inte ut mycket alls. Så hoppas verkligen de kan lyckas med bättre nästa omgång.

    Vi körde på 375 Gonal F, så inte långt ifrån maxdos, funderar på om menopur kanske kommer fungera bättre. Men får hoppas läkarna har koll.

    Vad körde du för något? Nu när de vet att de kommer behöva lägga mer fokus på att ägg ska mogna istället så blir de förhoppningsvis bättre om ni skulle behöva göra en omgång IVF till.
  • Dibella
    Jenzia skrev 2021-03-14 10:54:44 följande:
    Vad tradigt med lång väntetid! Har hört att Gbg ska ha långa väntetider :-/ Sthlm verkar ha bättre system med samarbete med privata kliniker.

    Man kan ju alltid testa byte till menopur. Dock är väl menopur känt för att ge färre ägg, så då kanske gonal F ändå är bättre och öka till 400 ie? Sen är det ju läkarna som bestämmer ändå! Deras jobb

    Körde menopur 150 ie och svarade nog rätt bra förutom att äggblåsor växte ojämnt. Tog bara sprutorna i 9 dagar också, så kanske hade det gått bättre om jag tagit sprutorna i 1-2 dagar till. Men RMC i Malmö gör inte äggplock på helgen så fick bli äggplock på fredagen och ja, inte så många mogna ägg

    Vissa kommuner har väl tillochmed tre månaders vårdgaranti, men är kanske i mindre städer.


    Ah, jag har inte superkoll på vad alla medicinerna gör egentligen, vill bara få bättre resultat nästa gång haha. Men man får nog öka isåfall ja. 


    Det är ju surt när helg kommer emellan och man tänker att om plocket hade kunnat ske en eller två dagar senare så kanske fler hade varit mogna.. :(

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-03-15 07:46:02 följande:

    Testade idag på RD6 med 5dagars blastis.. toknegativt, inte ens skymten av en skugga :( vet att det är ?tidigt? men har själv kunnat se 2 streck de 2 tidigare gångerna jag fått plus på den dagen. Ska ska testa imorgon igen såklart men känner mig rätt uppgiven att det ska bli nåt denna gången :(


    Gud vad tråkigt Hjärta man kan hoppas att blastisen är en liten segis och att det fortfarande finns hopp om positivt. Men annars så hoppas vi att vi är några  stycken som lyckas på rond två istället. 
  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-03-15 08:15:39 följande:
    Vi går också i Göteborg och gjorde också en privat behandling i väntan på att komma fram i kön. När skickades din remiss till Sahlgrenska?

    En del personer svarar bättre på en kombination av Gonal-f och Menopur så det kan också vara ett alternativ. Skulle tro att läkarna kanske vill göra någon justering!

    Hur lång tid tog det för er att komma fram i kön? Vår remiss ska ha skickats i mitten av januari. Är nervös över att den inte kommit fram då man inte får någon bekräftelse. När jag kollat kö-tider så säger de 8 månader ungefär tror jag. Så kommer bli en lång väntan om vårt andra privata inte fungerar nu.

  • Dibella
    Clemmentina skrev 2021-03-15 08:53:24 följande:
    För oss tog det ungefär 5 månader i kön men då fick vi en kort-varsel tid och detta var precis i början av Corona-pandemin. Ring och säg att ni kan ta en sådan tid om det uppkommer. Håller tummarna för att det ska fungera på ert andra privata!

    Tack för tipset, får göra det. Vet du om de brukar ha sommarstängt? Annars kanske timingen kommer vara bra :)


    Men vi hoppas på nästa försök för oss båda!

  • Dibella

    Fick precis veta av Landstinget att de inte fått någon remiss.. skulle skickats för två månader sedan. Inte enormt lång tid, men känns piss och skit, med tanke på att varje dag känns som en evighet redan. Så nu måste jag ringa och fråga kliniken varför de inte skickat remissen...Rynkar på näsan

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021