• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jill92 skrev 2021-11-20 07:09:26 följande:

    Hej! Tyvärr fick vi minus idag på stickan på testdag. Känns som att mensen verkligen är på G också. Tungt som attan! Särskilt med tanke på att vi inte fick nått till frysen nu och inte förra behandlingen heller. Vill ju va hoppfull inför ivf nummer 3(sista landstingsfinanserade) men svårt.. verkar inte som att våra embryon lyckas fortsätta utvecklas(befruktning och fästning tror jag fungerar). Men går ju aldirg hela vägen?! Kram på er.


    hej vännen, så trist att läsa om ditt minus Rynkar på näsan. vet ju hur tungt det är, speciellt att man pendlar mellan hopp och förtvivlan med många ägg vid äp, sedan knappt något kvar vid återföring, och givetvis håller man upp hoppet igen tills det är dags att testaObestämd. det är så tufft när man inte får till frysen hekller (det har inte vi fått de senaste 4 gångerna.). har du pratat med landstinget ännu? kanske behöver du byta från Gonal F till menopur eller någon blandning av dessa? för det handlar ju inte om hur många äggblåsor man har vid plock eller ultraljud utan hur många som faktiskt blir befruktade och klarar delningen... stor kram!Hjärta
  • Inalina
    Kronärtskocka skrev 2021-11-19 16:42:15 följande:

     


    Ja, kanske en cykel som inte var redo. Hoppas du snart får blödningen och kan räkna ned till nästa cykel isf. Hoppas januari 2022 blir månaden för dig! ( Det är tungt och en får välja bort eller avfölja folk. Var rädd om dig!)

    Har denna vecka varit på ultraljud och hade då åtta folliklar i bra storlek och en mindre. Vid uttaget fann de åtta ägg. Det gick bra även denna gång som tur var. Jag har inte så ont av det så det är skönt. Mest det psykiska som är slitigt. Vemodet över att det är sista chansen för mina ägg. Svullen och förstoppad men annars fysiskt ok. Av åtta ägg var sex mogna och de gjorde de icsi på. Tre blev befruktade och idag fick jag tillbaka ett embryo av toppkvalitet och de andra två fortsätter de odla. Är glad över att ha fått en sista chans och att det även denna gång blev ett embryo av bästa kvalité. ( Har hittills aldrig fått till frysen så det tror jag inte jag får nu heller.) Hoppas nu verkligen detta tar sig!
    men vad skönt att du ruvar nu!!!Solig och speciellt när det är toppkvalitet, låter ju som att du har möjlighet att lyckas denna gången! när får du reda på om något gick att frysa? äter du några extra mediciner eller liknande nu vid ruvning?

    här är det som vanligt, inget händer och jag har gett upp hoppet att få sätta igång med sprutor innan jul. ska på ett VUL imorgon för att se om min cysta gav med sig nu med ovitrelle för 10 dagar sedan, och även se hur slemhinnan ser ut men utan blödning har den förmodligen inte blivit tunn nog för att sätta igång med Pergoveris.
    känner mig uppgiven och trött och tycker det är så jobbigt med ovissheten om när man ev. kan börja nästa gång. eftersom min blödning inte kom igång denna gången kan jag tänka mig att de vill att det går typ 3 cykler innan vi kan sätta igång igen. Obestämd känns ju även som att allt kan hända med nedstängning av länder och landsgränser etc också, speciellt då Tjeckien ligger rätt risigt till med Corona. nä jag får väl vänta o se vad kliniken säger efter mitt VUL imorgon men det känns ledsamt nuObestämd
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-11-20 17:13:24 följande:
    Hej det skulle vara ett hjärta inte ett frågetecken..håller själv på ruva nu. Är jobbigt psykiskt och bara vänta, man är helt hjälplös..vågar inte ens käka D vitamin nu. Kanske krockar med nått av de övriga jag tar. Immunförsvaret skall ju ned med hjälp av kortison och d-vitamin ska jag höja immunförsvaret står det. Jag får väl helt enkelt vara trött till g-test så får vi se sen..
    hej! hoppas du haft en fin helg och kunnat njuta lite av att förhoppningvis vara gravid{#emotions_dlg.flower} jag vet precis vad du menar med d-vitamin och prednisolon, har haft samma tankar själv! själv har jag gått o blivit förkyld så kanske har jag slarvat lite med vitaminernaFlört imorogn får jag nog domen om hur det blir denna gången, då det blir för sent att börja stimuleringen senare om inte slemhinna och livmoder/äggstockar ser ok ut och utan cystor. den som lever får se...
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-11-22 06:33:56 följande:

    Neeej, ägglossning idag. Innebär helgkrock, och troligtvis ingen återföring.. ledsen. Det här fick ju inte hända


    nej vilket jäkla skit! är det helt kört denna månaden? får man inte göra återföring på en lördag? kram!
  • Inalina
    Jill92 skrev 2021-11-22 09:53:41 följande:
    Tack så mkt för pepp!! Skönt på nått sätt att veta att vi är fler som går igenom samma<3 Jag tror att vi ändå kommer köra på samma protokoll som sist. 13 av 13 äggblåsor hade mogna ägg, sen odlades 9 av dem vidare till blastocyster. Men bara en var av tillräckligt bra kvalite för att kunna ges till mig, därför ingen till frys. Men känner ändå att det är lite hoppfullt att så många ens ?klarade sig? till dag 5, även om kvaliten inte var perfekt...

    Det stod att det som de satte in hade kvaliten 4:1:2. Har du som gjort många IVF koll på vad det är för skala?
    oj 9 stycken överlevde till dag 5? det var inte dåligt.

    jag kan inte kvaliten med siffror, min klinik använder sig av A,B,C kvalitet på blastocyster. jag misstänker då (lite logiskt haha)  att 4 kanske motsvarar C-D? min klinik verkar ge embryon upp till dag 3 en 1, 2 eller 1-2.

    men sedan ger de AA,AB,AC etc för blastocyster. när jag fick tillbaka min blastocyst som faktiskt blev min dotter 2018 så var det en 'b' så inte 'toppkvalitet' enligt embryologen.

    det verkar som att dina delar sig så fort som de ska, men kanske innehöll dina blastisar för mkt fragmentering för att de ska känna sig säkra på att frysa och gå att tina upp igen. jag skulle försöka fråga mer om möjligt, det är alltid bättre att förstå så mkt som möjligt i denna processen, kanske kan man lägga till någon typ av tillskott om man tror på det också.

    Tillskott av Q10 är det många som får tipsat om att äta för lite bättre äggkvalitet, men vet egentligen inte om det finns bevisat att det hjälper. 

    skönt om du får köra igång i januari igenGlad!!
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-11-22 18:20:19 följande:
    Mirakulös löste det sig. Återföring på söndag, om embryot vill så att säga..Stort lycka till till dig på ultraljudet imorgon. Håller alla tummar och tår på att det ser bra ut!
    men åh vilken dröm!!! och vilket team! känns ju som att de verkligen gör allt för att ni ska lyckasHjärta!
  • Inalina

    Hej tjejer, kom precis från Gyn för ultraljud för att förhoppningsvis kunna starta stimulering. Sjukaste grejen händer där, gyn ser något och frågar om jag är gravid - nopp det är jag verkligen inte säger jag självsäkert. Ok, men ta ett test ändå! Så det gjorde jag? efter att ha försökt naturligt sedan 2014, fått en dotter med IVF 2019 och genomgått 3 misslyckade IVF i år så ser jag för första gången i mitt liv två streck på stickan efter 5 sekunder. Jag är i chock!!!

  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-11-23 10:28:04 följande:
    Frågetecken ska vara hjärtan såklart
    hej!!! klart jag kommer ihåg dig!!! vet ju hur dåligt du mådde av överstimulering etc! Gud så härligt att er lilla tjej är härHjärta hon är underbar! stort stort grattis till er! det är ju värt varenda tår och svettdroppe!

    Idag hände något som inte kan klassas som något annat än ett mirakel BIG TIME. har ju aldrig blivit gravid naturligt och har fått höra att mina ägg är skitdåliga så borde göra äggdonation. min gynekolog såg något hon tyckte såg ut som en hinnsäck på ultraljudet, eller först sa hon, någon typ av vätska - men sedan - hade jag inte vetat bättre hade jag trott att du var gravid? Så jo tog ett test och snabbt blev det bekräftat. JAG ÄR GRAVID och det är helt jäkla sjukt och jag vet inte hur jag ska tänka eller tro men ska dit nästa vecka igen och se om det kanske har hunnit utveckla sig mer och se om allt fortskrider som det ska. kram!
  • Inalina
    Kronärtskocka skrev 2021-11-23 12:05:34 följande:

    Inalina: Jippie! Stort grattis! Vilken ljuvlig överraskning. ( Då förstår en varför de alltid säger att en ska ta gravtest inför att en börjar ny omgång. Ibland sker mirakler.) Hur långt gången är du? Åh, så glad för din skull.


    tack snälla du, precis det här scenariot har jag bara läst om men ALDRIG ALDRIG trott skulle kunna hända mig. jag har tagit 100tals (negativa) gravidtester genom åren, och jag sitter o stirrar på stickan här nu och alla tankar snurrar i huvudet. de trodde vecka 5 så de såg bara en hinnsäck (min gynekolog gick o hämtade en kollega för hon var så exalterad haha). så vi satt alla 3 och diskuterade hur vi skulle gå vidare och vad jag skulle skicka till min klinik etc.  tack för dina fina ordHjärta nu hoppas vi att det går vägen för alla andra här inne på ett eller annat sätt. jag tror nästan att jag drömmer när jag sitter här..
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-11-23 13:08:19 följande:

    Nej men vad (sjukt) kul!!! Inte undra på att mensen inte kommit då DrömmerHjärtaHjärtaHjärta Kunde de säga något om hur långt gången du är? Galet att det blev till på naturlig väg trots att IVFerna gått sisådär de senaste gångerna. Så glad för din skull.


    tack finaste du, jag tänkte skriva till dig då vi skojat om detta sceanario så många gånger...Förvånad nej precis, alla typer av blödningar får vi hoppas håller inne nu! jag vet liksom inte hur jag ska bete mig riktigt nu då jag vid min förra graviditet höll på med progesteron, blodförtunnande sprutor etc etc etc så nu är det liksom helt tomt? ska det där lilla fröet klara sig UTAN allt det där?
    de trodde på typ v 5, och med tanke på hur starkt mitt test är så skulle det nog kunna stämma.. så tja det är ju en väntan nu på att se om det ändå utvecklar sig som det ska, men just nu är ju gravid vilket är galet. Jag vet i alla fall att den sitter rätt i slemhinnan då jag fick se den lilla på VUL, så den inte hamnat i en trasig äggledare eller så. Nu måste jag försöka få ihop ett mail till min klinik i Prag. vet inte ens vart jag ska börja....
    stor kram hur går det för dig?Hjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021