• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Hej på er!
    lite solskensbesked här att jag varit på tidigt VUL nu där de mätte en liten 5mm med pickande hjärta, så verkar vara i v 6+3 här. jag hoppas jag kan sprida lite hopp till er andra som kämpar och har kämpat längeHjärta 

    kram på er!

  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-11-29 09:23:40 följande:

    Hej ni som ruvar och plussat. Har ni samma problem att brösten håller er vakna? De drar och spänner så under natten..


    hej! jag har även gått med i tråden : Plussat efter IVF Okt 2021 - det var den jag tyckte passade bäst trots allt ;) 

    där kanske man kan skriva lite mer om symptom etc och få hjälp och tips av dem som kommit lite längre i graviditeten:) mina bröst är inget större problem, men jag mår illa 24/7 så sover ändå inte. Kram! 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-11-29 11:15:13 följande:
    Jo, får göra något litet koffein nedtrappningsschema haha. Men åkt på en förkylning under helgen, hjälper tydligen inte att man inte haft stimulering, kroppen skiter i vilket. Så just nu är jag dunderförkyld, så känns jobbigt just nu att jag eventuellt ska behöva ställa in FET och vänta till slutet av januari istället. 
    Inalina skrev 2021-11-29 10:52:27 följande:

    Hej på er!
    lite solskensbesked här att jag varit på tidigt VUL nu där de mätte en liten 5mm med pickande hjärta, så verkar vara i v 6+3 här. jag hoppas jag kan sprida lite hopp till er andra som kämpar och har kämpat längeHjärta 

    kram på er!


    Va fint Hjärta lilla mirakelbebisen. Kul att ni fick se ett hjärta så tidigt med (eller kanske är normalt).


    åh dessa förkylningar som ALLTID kommer så lägligt, helt otroligt, din kropp måste känna till att det snart är dags för IVF/FET så bryter det ut. jag har haft min beskärda del av ångest då jag varit förkyld VARJE IVF i år.

    Jag har dock tagit hemmatest för covid och sen kört munskydd på kliniken och hållt mig tyst och kört på ändå. Jag har ju inte haft feber eller hosta heller.. Hoppas det blir av och att du piggnar på dig fort! 

    Schweiz har stängt sina gränser mot Tjeckien nu pga det nya viruset, så jag hade hamnat i en MARDRÖM om jag varit i fas med äggplock etc denna cykeln! Då hade jag haft ÄP förra veckan och förmodligen återföring idag - och då hade jag behövt sitta i karantän i 10 dagar vid hemkomst, vilket betyder att jag inte får lämna hemmet överhuvudtaget. så ja, ännu en grej att vara tacksam över, stor kram!
  • Inalina
    SilverDarling skrev 2021-11-28 21:13:56 följande:
    Åh jag håller tummarna så för dig! Det där är ju drömmen. 

    Ja du, jag hade ju en insättning 9 november som dessvärre slutade i tidigt missfall (kemisk, v 5) så det kändes lite småjobbigt. Men mitt i det jobbiga så vet jag i alla fall att jag KAN bli gravid, och i IVF-sammanhang så är det positivt att ha det eftersom det bådar gott för framtida insättningar. 

    Nu måste jag vänta med ny stimulering till januari, eftersom labbet stänger i december. Så nu är det bara att vänta typ. Januari är inte så långt bort, men man vill ju bara köra på direkt på en gång Skrikandes
    Tack {#emotions_dlg.flower} vul gick bra idag så ännu ett steg avklarat!

    jag fick också kemisk vid första återföringen av en blastocyst 2018, jag blev trots det lite glad att jag fick se mitt första plus någonsin  - för precis som du säger så är det ett fint bevis på att man KAN bli gravid när man ser det där efterlängtade plusset.  Nästa gång ska det gå bra för dig, förstår att det är segt med väntan men januari är snart här...Glad
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-12-01 08:31:15 följande:

    Förutom 4 andra personer som ringde från RMC igår så sista samtalet var från en läkare som sa att vi kommer köra på FET ändå då jag inte haft feber och påbörjade pennicilinkuren snabbt, sålänge mina symtom inte blir sämre.


    Men nu vet jag inte om det är värt att kasta embryot i sjön.. försökt googla runt lite och se och folk verkar ha fått återföringar trots UVI men man vet ju inte hur det gått. Kan ju gå hur som helst, immunförsvaret är på bott just nu, kan ju vara bra det med kanske...


    hej! Oj vilken bergochdalbana (som vanligt då...;) jag tror inte man kastar embryot i sjön, är det en stark rackare så överlever de det mesta verkar det som. Jag tog ju uppenbarligen en medicin som skulle stänga av hormonproduceringen helt och hållet hos mig typ samma dag jag blev gravid (omedvetet men ändå) och den lilla rackaren överlevde. UVI är ju jobbigt då man helst inte vill veta av att någon gör en gynundersökning på en dock, men det går ju så fort med en transfer. Har ni bestämt hur ni ska göra? Kram!
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-12-01 11:45:05 följande:

    Precis, som vanligt! Nej vi sitter väl mest och tänker att vi får lita på läkarens bedömning. Det har vi landat i just nu iallafall.


    Vad är det som säger att vi kommer vara friska vid nästa FET heller.. livet sker ju under tiden, jag tenderar att vara sjuk på något sätt vid varje IVF relaterad sak. Så sålänge inte UVIn blir sämre så kommer vi nog köra och hoppas på det bästa. Fick förmodligen UVI för att immunförsvaret är lite paj just nu, kanske just är det embryot behöver för o fästa? Who knows.


    Ok,, skönt att ha landat i beslutet och framförallt skönt att det blir avHjärta! som tur är brukar ju medicinen hjälpa ganska fort mot uvi så värre ska det ju inte kunna bli. det blir ju ändå första gången med blastocyst för er denna gången, det bådar gott tycker jagGlad stor kram o lycka till i morgon
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-11-30 18:25:10 följande:
    Hej!

    Men vad fantastiskt! Visste inte ens att de kan se redan V 6, jag trodde V 7 var gränsen. Så glad för din skull ????

    Själv har jag varit å hämtat ut mer med/hormoner. Blev lite fram och åter hur jag skall äta kortison men lyckades få min doktor tillbaka till den ursprungsplan som fanns uppsatt. De ville helt plötsligt trappa ned det vid gravtestet. Höll jag ej med då det är insatt för att förhindra att jag stöter bort nu i min kritiska veckor V6-7. Har UL V 50 tisdag, snart ser jag frammåt emot med skräckblandad förtjusning.
    hejsan! jo de ska kunna se hjärtljud från v 6+ eller allra senast i v 7+. de bokar ju aldrig in en så tidigt som v 6+ för att inte oroa någon eller för den delen behöva påkosta 2 tidiga vul för att man bokat någon för tidigt. (lite annat här i schweiz då man ändå betalar själv)

    sedan ser man ju mkt mer i v 8+ också när de vanligtvis bokar in en, lite armar o ben o sånt Flörthehe! 
    jag förstår att du fortsätter med medicin tills ultraljudet, det gjorde jag också i min ivf för några år sedan, då trappade jag ner på allt förutom progesteronet i v 7-8. inte förrän i v 12 tog man bort progesteronkapslarna. 
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-12-03 08:32:22 följande:

    Hej orkar inte kom ljusrosa blod på applikator till lutinus just nu..Igår var jag och sambon osams om en grej jag blev jätteippstressad och drömt om att det var som en nyponsoppa i mitt underliv med ljusröd trögflytande massa..nej nej. Får typ panik. Sitter på jobbet och tårarna börjar komma...


    åh vännen, det är ganska vanligt med små bldöningar i början. jag vet att det är det värsta man kan tänka sig men om du inte får väldigt ont i magen samtidigt som det kommer mkt blod så försök att ha is i magen. ev. kan du ju försöka få flytta ditt VUL till nästa vecka om du känner dig orolig. är du i v6 + så ska det synas ett hjärta då.
    ang vaccinering så kan jag också få en booster nu men har bestämt att i alla fall vänta till efter v 12. stor kramHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-12-02 14:19:15 följande:

    Tack Senapp och Kronärtskocka!


    Nu ligger förhoppningsvis min 5 dagars gott inbäddad. Frågade läkaren en gång till angående UVIn men han sa att det inte gör något alls och inte ska försämra chanserna. Kändes skönt att höra för har varit så ambivalent ang om det är bra eller ej.
    Fick ta en snabbkik på blaston den innan den åkte in och den hade börjat kläckas! Så coolt! Den hade gradering 501? 5 tror jag betyder att den börjat kläckas, men någon som vet vad de andra två numreringarna är? Embryologen förklarade inte närmare tror de var lite tidspress. 


    åh så underbart att du ruvar nu!!!! hoppas din förkylning känns lite bättre också?Hjärta låter ju toppen att den börjat kläckas, jag tror på lille pyret denna gången - tänk vilken fin julklapp med lite graviditetsillamående FlörtHjärta! stor kram!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-12-03 10:14:49 följande:
    Hej nä inte ont alls bara kännt som sockerdricka några kvällar sen. Thats it sen är det brösten som håller mig vaken på nätterna försöker ligga på sidan ej på rygg ska vara dåligt för fostret med andningen och så. Slocknade ca 1h igår efter jobbet på soffan så skönt! Sov bättre inatt så trött, men drömde mardrömmar istället..
    ok skönt du inte har ont ändå. ja alltid är det något som håller en vaken tycker jag här med...

    nja det där med att ligga på rygg kommer i slutet av graviditeten när de säger att det finns en viss risk att man trycker ner på viktiga blodkärl när man ligger tungt på ryggen, så att barnet inte skulle tillräckligt med näring/blodförsörjning, så det är inget du behöver tänka på nuGlad ja drömmarna minns jag bara kommer bli värre och knäppare ju längre graviditeten fortgår, så bara att vänja sig tyvärr... tror det är hormonerna som ställer till det rejält där. kram!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021