• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    chislin skrev 2021-12-11 15:02:57 följande:

    Hej alla! 

    Snart inne på v 6 här och har börjat nojja då jag plötsligt fått ont i svanken och molvärk i nedre delen av magen. Har än så länge inte haft ett enda graviditetssymptom och nu detta plötslig så är rädd att det kan vara missfall på G....... har VUL om lite med en en vecka så får väl veta då.

    Någon mer som haft sådana symptom och det berott på graviditeten och inte missfall?


    hejsan, det är ganska vanligt med både molvärk och diffus värk i ryggen tidigt, jag försöker själv tänka att så länge jag inte blöder så försöker jag hålla mig neutral/positiv. jag har haft ordentligt ont i magen några gånger men utan någon blödning som påföljd så då antar jag bara att det är livmodern som växer. den ska ju vara stor som en apelsin i v 7 tror jagFörvånad

    kram!
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-12-11 20:53:05 följande:

    Nu är jag inte en ruvare längre för imorse plussade jag!! Jag är GRAVID :).


    Men åhhhh så underbart!! Stort grattis till fint plus! Denna gången blir det bebis för dig. <3 kram!!
  • Inalina
    chislin skrev 2021-12-12 08:55:54 följande:

    Och precis när jag skickat mitt första svar så började jag blöda?. Är knäckt. Har inte ont någonstans men är ganska säker på att det är missfall m tanke på ontet igår?. Ska åka in och se om de kan kolla mig


    åh nej vad jobbigt :/ hur mycket blöder du? Jag blödde flera gånger mellan v 6-12 i min första graviditet och de hittade aldrig någon anledning. Det behöver absolut inte betyda missfall, och speciellt inte om du inte har ont samtidigt. När har du planerat VUL? De ska kunna se hjärtslag från v 6+ så innan dess är det ingen vits att åka in och kolla tyvärr. Håller tummarna för ofarlig blödning <3
  • Inalina
    chislin skrev 2021-12-12 13:59:03 följande:
    Jag blödde ganska kraftigt imorse, först ljust sedan mörkare men har avtagit något under dagen. Det bubblar en massa i magen annars känner jag inget annat.

    Har planerat vul den 20.12

    Det som gör att jag tror på missfall är att jag igår fick plötsligt ont i svanken och magen under en timme ca, som sedan försvann. Men vem vet?

    Hur mycket blödde du i din första graviditet?
    ok jag förstår, jag tror inte du ska räkna med missfall om det inte fortsätter att blöda i flera dagar. men ingenting går ju att lite på förutom ett ultraljud :/ när livmodern växer kan det göra ont lite var och hur då både tarmar och annat måste flytta på sig. 

    jag blödde så att det rann i toaletten kanske 3-4 ggr mellan v 6-10 första gången. jag åkte i princip alltid in för vul direkt då man kunde få akuttider/drop in snabbt här i Schweiz där jag bor. Jag vet att blod är ens värsta fiende i en graviditet men jag håller tummarna att ditt också är ofarligt. kramHjärta
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-12-12 09:37:57 följande:
    Tack Inalina! Ja, hoppas verkligen på bebis och ett hjärta som slår. Aldrig fått höra det. Din historia och mirakel till att bli naturligt gravid ger hopp till många därute. Hur mår du? Fortfarande chockad :). Kram
    ja det SKA banne mig vara din tur nu, jag hoppas att du vågar vara positiv och inte bara orolig nu tiden innan vul. Hjärta
    ja min historia är ju sånt som man bara läser om - att vips blev de gravida naturligt efter flera misslyckade IVF:er, jag har aldrig riktigt trott på det innan men tja nu kan jag ju liksom inte ignorera ;) någonstans ger man nog aldrig upp om sin egen kropp.

    jag mår väldigt dåligt fysiskt just nu men det var jag beredd på, det är en märklig känsla att bara vilka gråta av glädje och tacksamhet och samtidigt må så dåligt med illamående, yrsel, huvudvärk och trötthet att man knappt kan ta sig ur sängen. (men nog om det!) jag vet att det blir bättreSolig!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-12-10 19:20:43 följande:
    Åh vad jag hoppas att det är din tur nu! Håller tummar och tår.

    Börjar också utomlands nu och tar första sprutorna ikväll!
    hej! åh så roligt att du är igång nu! Glad Hoppas du svarar fint på stimuleringen! kommer du göra första ultraljudet i sverige innan ni åker? Kram!
  • Inalina
    chislin skrev 2021-12-13 11:29:27 följande:
    Jag ringde och fick en tid för tidigt ultraljud imorse och man kunde hitta både fostret och ett tickande hjärta! Vilken lättnad! Blödningen kom från slemhinnan som antagligen hade spruckit lite, tydligen vanligt att det händer.

    Tack för att du delar med dig och för uppmuntran!
    Men stort grattis!!! vad härligt att kunna stilla oron! Hjärta vad underbart med tickande hjärta!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-12-13 18:34:03 följande:
    Hej Blir V8. Satte in en 5 dagars 11 nov. Så lite osäker på vad mer..Det var ju en torsdag. Tackar mycket tankar som snurrar, fick inte ned frukost imorse. Mådde inte illa men tittade på min havregrynsgröt och kunde inte förmå mig själv att äta den där gråa klibbiga smörjan. Köpte yoghurt och russin + nötter att kunna äta på 9 fikat. Kanske funkar bättre imorron. Idag blev det en lussebulle och en kaffe med mycket mjölk typ 1/3 mjölk.
    hej! du måste skriva när du kommer hem från ultraljudet!! :) får din partner följa med också?
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-12-14 17:51:53 följande:
    Hej! Det var en liten därinne V8, 7+2.

    Hjärtat slog och det fanns en fostersäck som skall bli moderkaka. 9mm är den på helt sjukt! Svårt att smälta!

    Jag filmade, tror det var du som tipsade om det, skönt att kunna kolla sen fick vi en liten bild. Ser ut som en liten ödla. Som sambon sa är det en Ailien? He he.

    Nu skall jag kontakta Barnmorskan.

    Sambon var inte med, nästa kommer han vara med på definitivt.

    Hjälp vad gör man nu då????
    åh så underbartHjärtaBaby !ja det är riktigt bra att filma, också roligt om man har berättat för någon redan att kunna visa dem också :) nästa borde vara i v 12 tänker jag om man gör KUB, eller har ni inte tänkt göra det? det är så olika i olika länder och med ålder etc vad man väljer att göra :) haha nu lutar du dig tillbaka och slappnar av och njuter av att vara gravidSolig speciellt om du inte har några större gravidkrämpor ännu ;)
  • Inalina
    Fogeln skrev 2021-12-17 08:54:01 följande:
    Hej hej

    Jag är i v 9+1 nu och har senaste tre veckorna känt ett väldigt ihållande illamående, ömma bröst, molvärk i magen, huvudvärk, yrsel och förstoppning. Trodde mycket skulle släppa när jag slutade med progesteronet men det gjorde det inte utan allt fanns kvar och har blivit lite värre snarare. Bästa av anledningar såklart!! Men ändå lite utmanande när man försöker jobba och har en fyraåring sen tidigare.

    Hoppas hoppas att du får se ett hjärta som slår den här gången och att du slipper allt för mycket symptom!
    hej Fogeln, tänk att jag är på 9+0 idag så EN dag efter dig, sjukt! Har exakt samma känningar som du och har haft sedan v 5+4. jag får medicin mot illamående men blir istället otroligt dålig i magen av dem. jag håller fast vid att det brukar bli bättre de närmsta veckorna och att jag är gravid med mitt lilla mirakel. jag tycker ändå det funkar lite bättre genom att försöka fokusera på jobb etc, för jag mår verkligen inte bättre av att ligga i soffan o vila ändå. 
    kram!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021