• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2022-01-31 08:52:59 följande:
    Tack Hjärta det lär behövas. Har inga symtom alls änsålänge, allt är som alla andra månader, vilket känns lite jobbigt. Jag kommer troligtvis testa så snart jag kan, mest för att kunna återgå till att dricka kaffe och träna osv, vilket jag avstår från i nuläget.
    nej men symptom så tidigt är nog mest inbillning (från embryot alltså - sen kan man ju ha alla möjliga känningar efter äggplock och hormonsprutor!) 

    hur gick dina tester inför utbildningen?
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-01-31 13:09:16 följande:

    Sant, man greppar alltid halmstrån och letar symtom Drömmer Jo, det gick bra, får göra om konditionstestet dock, och just nu vågar jag inte riktigt träna fören jag vet om detta går vägen eller ej! 


    ja haha det vet jag så väl. får hoppas att du snart kräks av lukten av kaffe och att den tuffa konditionsträningen får vänta under obestämd tid..Flört
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-01-31 14:20:08 följande:
    Ja längtar så Drömmer beställde hem bigpack testa tidigt igår som jag hoppas kommer imon eller på onsdag. Känns som att tålamodet blir sämre med tiden
    Spännande! och ja det där med att vänta till test-dagen har aldrig vart min grej ;) bigpack är lika bra skulle jag säga, man tenderar ju att använda upp ett helt sånt med...
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-01-31 21:53:11 följande:
    Hej det som kan ställa till det med blodgrupp är om du som jag har blodgrupp 0 och negativ blir gravid då min sambo har ev positiv, då kan jag stöta bort detta om embryot har tex. Blodgrupp O positiv.
    För att förhindra ev. detta för nästa graviditet har jag tagit en imunniceringsspruta nu. Lite förenklat men typ så. Finns bra info att läsa på 1177. 
    Ja han är på banan igen. 
    Idag fick jag mina ultraljudsbilder som kliniken ville ha  man fick tjata lite för å få dem men nu kom de!

    Jo ser framåt, bara blodblandade flytningar kvar nu. Och neg gravtest förra veckan.
    ja ok då förstår jag. men vet ni vad din sambo har för blodgrupp? bra med den där sprutan i alla fall så slipper ni tänka på det! 

    bra det verkar gå åt rätt håll nu för både er och din kropp. 

    kommer ni köra på klinik i sverige eller utomlands nu?
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2022-01-28 22:34:38 följande:
    HjärtaHej
    jag vet inte om ni minns mig ser att det är många nya härGlad
     vi började våran ivf resa mars 2020 & gjorde sista ivf behandlingen augusti 2021. Det va våran allra sista. Men nu kommer det ändå bli ett allra sista försök definitivt allra sista försöket. I februari blir jag 43.
    idag hämtade jag ut alla sprutor mm till behandlingen & avtalet har vi nu skrivit på. spännande & läskigt på samma gångSkäms
    Hej! Självklart kommer vi ihåg digHjärta vad spännande att ni är igång igen! stort lycka till{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-02-01 12:31:48 följande:
    jag har proppat i mig Q10, omega 3 och även DHEA sen i somras, och sen hände det ju att jag fick ett fint ägg i november så vem vet? min man fick också käka brustabletterna med Zink. kanske var det kombon eller kanske var det något annat, men Q10 och omega 3 och zink kan du i alla fall få tag i i Sverige tror jag.
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-02-02 08:58:14 följande:

    Testade imorse på RD 5 och fick blankt såklart. Finns säkert nån liten chans att det slår om kommande dagarna, väntar mens om 4 dagar. Men har inte stora förhoppningar. Blir att preppa inför IVF nr 4 om några månader istället. Nu är det inte långt kvar innan man slipper denna processen och kan börja leva istället.


    Lycka till alla gravida, känns som att väldigt många i tråder har blivit/är gravida :)


    ja det finns absolut en chans, inte så liten heller skulle jag säga, försök hålla dig neutral så hoppas vi att du ser något imorgon bittiHjärta stor kram
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-02-03 07:59:57 följande:

    Fortsatt negativt tyvärr på testa tidigt Hjärta. Hörde av mig till privat gynklinik, där jag gjorde min utredning, och frågade om de gjorde hysterosonografi (altså spruta in vätska och göra mer nogrann koll av livmodern för skiljevägg, polyper eller annat) och fick tid om två veckor.


    Känns jättekonstigt att jag får så fina embryon som går att frysa och tina osv och har ägglossning varje månad men aldrig lyckats bli gravid. Ingen lust att ge mig in i 4e IVFen fören man kikat lite mer, men då RMC inte riktigt bryr sig så får jag se vad jag lyckas lösa och bekosta på egen hand.


    åh men fasen va trist Obestämd era embryon såg ju verkligen toppfina ut efter plocket minns jag! förstår verkligen varför du vill utreda mera, man vill ju ha lite fler råd och möjlighet till orsaker till barnlösheten när ni uppenbart får fina embryon enligt labbet,  (sedan går det ju att testa dem kromosommässigt också men vet inte hur det funkar i Sverige). 

    bra att du fick en så pass snabb tid ändå, kanske kan de också komma med lite fler möjliga åtgärder? stor kram till digHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-02-03 11:17:27 följande:

    Verkligen trist. Fick samma läkare som jag hade när jag utreddes och han var ju inte riktigt toppen (lite nonchalant och slarvigt bemötande), men hoppas det blir lite bättre denna gången.


    Jag tror inte man testar i sverige, men kanske att vissa kliniker gör det? blir det inget framöver på det vi har kvar i landstinget så kommer vi nog se över om vi har ekonomiska möjligheter att åka till Ryssland, men det kostar. 


    Hjärta kram


    Ok synd om läkaren känns nonchig men kanske har han bättre och sämre dagar på jobbet också, hoppas du träffar honom på en bättre nästa gång{#emotions_dlg.flower} Ja jag förstår att man kollar på Ryssland, många har ju lyckats och de verkar ha metoder som de är långt ifrån att använda i Sverige. Förhoppningsvis blir det lättare med restriktionerna för coronan här framöver i alla fall så möjligheten finns för fler att resa till Ryssland. (sen får man ju hoppas att det inte blir krig istället, sorry - den sanna optimisten här Flört!) 
    Kram på dig, förstår om man blir rätt less i din sits, jag hoppas ni har fint stöd i varandraHjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2022-02-07 10:58:40 följande:

    Pratade med reproduktionsmedicin idag och IVF nr 4 inplanerad nästnästa mens, så i slutet av mars/april beroende på när allt behagar komma så blir det att köra igång igen... Samma protokoll som innan och om allt går väl kommer vi få två embryos återförda då, men det är enda ändringen. Försökte diskutera kortison med dem men det var -strängt- förbjudet Drömmer


    Tänkte börja käka Q10 igen, men tycker de man köper från pharma Nord är så oerhört dyra med tanke på mängden man ska få i sig. Köpte (andra) kapslar som var för stora (svårt att svälja tabletter). Kan man öppna kapslarna och dricka pulvret med juice eller yoghurt kanske? Eller får jag svälja snålheten och köpa de snordyra kapslarna jag klarar av att svälja..


     


    Hej! Nej jag tror att många läkare inom IVF i Sverige fortfarande anser det som 'otur' när det inte blir några plus även efter många återföringar och fina embryon. Men visst skulle du göra någon liten undersökning om någon vecka ändå? kanske kan det hjälpa, vem vet.

    Jag skulle tro att de är ännu mer emot kortison nu under Corona då det sänker immunförsvaret.. aldrig hört det där om att öppna kapslar/tabletter så kanske kan någon annan råda dig där. jag har också blivit riktigt less på alla dyra mediciner/vitaminer man petar i sig, det är ju inte ens säkert att de hjälper som sagt. 
    Hjärta
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021