• Tecum

    Ska jag bara acceptera

    Gin78 skrev 2020-12-27 14:05:05 följande:

    Jag tar absolut med tipset om att hon alltid får vara den som tar initiativ. Jag tror det kan förbättra saken något. Det är lätt att bli tafatt i sina initiativ när man lyckas 1 av 10 ggr. Sen är det tyvärr så att lyckandefrekevensen blir större om vi dricker alkohol och jag tycker inte sexet blir lika bra då. Gällande frekvens så hade vi sex första 2 åren flera gånger i veckan. Därefter har jag under ett antal år accepterat nån gång per månad. Jag har blivit fundersam över detta senaste tiden. Beror kanske på coronan och all tid man har att sitta och fundera. Det får bli en härlig diskussion med frun ikväll om detta med initiativtagare.


    Din fru har fel om statistiken, när vi var i er ålder hade vi sex 2-4 ggr/vecka. Jag tror att det är vanligare än motsatsen.

    Älskar din fru dig lika mycket som du älskar henne och värderar hon äktenskapet lika högt? Om så är fallet borde hon vara angelägen om att det håller. Vet hon hur du känner och att sexbrist kan få dig att antingen vara otrogen eller lämna relationen? Nu känns det som att hon har övertaget och styr sexfrekvensen utifrån en styrkeposition? För den som älskar mest är alltid svagast. 
  • Tecum
    Anonym (sweet dreams) skrev 2020-12-27 22:51:11 följande:
    www.svt.se/nyheter/inrikes/var-tionde-svensk-...

    Av SVTs undersökning 2018 (ca 1000 personer) framgick att

    11% ligger flera gånger i veckan
    20% ligger någon gång i veckan
    11% någon gång varannan vecka
    12% någon gång i månaden.

    Men å andra sidan:

    En siffra som sticker ut i SVT:s undersökning är att 30-49 år, de så kallade småbarnsåren, är den grupp där flest personer uppger att de har sex flera gånger i veckan.


    Den siffran överraskar Leigh Norén.


    De allra flesta som jag träffar på min mottagning som är mellan 30-49 år har sex mycket sällan och mår dåligt över det. Jag tänker att de här siffrorna, kombinerat med att de allra flesta som jag träffar är i den här åldern, talar för att sex ses som mycket viktigt under de här åren.


    Många har småbarn och har generellt väldigt lite tid över till sin parrelation, och då kan sex bli till något ännu viktigare, det som binder en samman med en annan.


    Undersökningen hade varit intressantare om den bara gällt personer som lever i en fast relation, nu gäller det alla vuxna. Då hade procentsiffrorna också blivit högre.

    Inte konstigt alls att siffrorna inte stämmer med Norens uppfattning, han träffar ju de par som har problem i relationen. Hälsan tiger still... Men sex ÄR viktigt i de flesta relationer, de som påstår något annat lurar bara sig själva.
Svar på tråden Ska jag bara acceptera