Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?

    Swbbtv, vitmaktkanalen som har fått stort stöd av Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen går nu ut och kallar stormningen av Kapitolium  som resulterade i 5 dödsoffer och mer än 300 åtalde för  en "en fredlig demonstration".

    twitter.com/JonathanLeman/status/1371105005055381505

    t.co/tFQHLMls3E


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-03-15 21:51:41 följande:

    Hur var det nu med din läsförståelse. Jag har inte hänvisat till något forum för att bevisa någonting.

    Däremot har jag i ett annat forum läst en sak som jag tyckte var intressant. Nämligen att några för mig okända individer pekade ut familjeliv som ett bevis på att det existerar en socialdemokratisk trollfabrik. Som jag senare skrev så funderade jag på vad som kan tänkas ha legat bakom ett sådant utpekande. Däremot har jag, iallafall inte än, spekulerat i exakt vad som kan ha fått de för mig okända personerna i det andra forumet att peka på familjeliv som ett bevis på att det existerar en socialdemokratisk trollfabrik.

    Att du släppt din tidigare fixering och övergått till Elvis och platt jord är om inte en förbättring så åtminstone lite omväxling.


    Jag var ju tvungen att byta fokus för att fånga ditt intresse..

    När det gäller svamlet om troll så blir jag anklagat för att vara ett var och varannan dag trots att jag aldrig har varit medlem i något parti, organiserat mig politiskt eller ingår i någon kampanj och det är uppenbart att de som anklagar mig för detta är samma typ av människor som tror att Elvis lever, att jorden är platt eller som tror på den högerextremistiska konspirationsteorin QAnon.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-05-02 08:38:09 följande:

    Och där ger sig Facebook på Anders Lindberg från Aftonbladet och genast så är Facebooks regelverk ett problem, tydligen.

    Det roliga är att han försöker pinga in minister Morgan i samtalet. Ministern i en regering som haft "samtal" med Big tech om hur de förväntar sig att Big Tech skall agera mot användare.

    twitter.com/anderslindberg/status/1388520598394097668

    Och allt vänsterfolk som trodde att det bara var deras motståndare som skulle drabbas ...


    Här haltar Lindbergs argumentation lika mycket som jag tycker att din har gjort tidigare i tråden.  Det handlar om att Lindberg delat en artikel och att det i artikeln finns en bild på gammal Greenpeace-annons som visar förkrympt penisar.  Det är alltså inte texten i artikeln utan bilder på den förkrympta penisar som bryter mot Facebooks användarvillkor.


    Jag kan hålla med om att det är puritanskt och löjligt att Facebook begränsar visningen av naket innehåll / bilder som kan vara stötande men Facebook har rätt att sätta spelreglerna på sin egen medieplattform.  Om inte användarna gillar att Facebook begränsar visningen av naket/stötande innehåll så bör man välja andra plattformar och jag anser att betydligt fler borde välja att göra detta. Om tillräckligt många väljer bort Facebook eller visar missnöje mot Facebook så är jag säker på att Facebook kommer ändra användarvillkoren.


     


    Frågan till dig blir om du tycker att det är fel att den privata medieplattformen Facebook har rätt att begränsa naket innehåll / bilder som kan vara stötande på sin sajt?

    Om du svarar ja är frågan är hur du tycker att man ska förhindra att privata företag har förbud mot naket innehåll / bilder som kan vara stötande på sina plattformar. Ska staten tvinga alla medieföretag att visa naket innehåll / bilder som kan vara stötande om användare vill visa sådana bilder eller hur tycker du att detta ska hanteras?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-05-02 11:21:49 följande:
    Kan det bero på att du är svarslös som du postar den här typen av inlägg?  Inlägget tillför inget till diskussionen och är inget annat än trams. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-05-02 15:13:35 följande:

    Anders Lindberg (S) får väl byta till Parler


    Jasså, fråga till dig som verkar veta, tillåter Parler att man publicerar naket innehåll? Annars tänker jag att ett problem för Lindberg med Parler är att den plattformen systematiskt censurerar vänsteråsikter:

    computersweden.idg.se/2.2683/1.742606/appen-parler-blockeras
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-05-02 16:16:45 följande:

    Ajdå...

    Men Lindberg (S) borde väl i alla fall kunna skapa en egen plattform som de däringa Swebbtv gjort?


    Han har redan en plattform och om han hade tänkt efter lså hade han förstått att det var bilden på förkrympta penisar och inte texten som var problemet för Facebook.

    Jag ställer samma fråga till dig som flash inte kan svara på: Tycker att det är fel att den privata medieplattformen Facebook har rätt att begränsa naket innehåll / bilder som kan vara stötande på sin sajt?

    Om du svarar ja är frågan är hur du tycker att man ska förhindra att privata företag har förbud mot naket innehåll / bilder som kan vara stötande på sina plattformar. Ska staten tvinga alla medieföretag att visa naket innehåll / bilder som kan vara stötande om användare vill visa sådana bilder eller hur tycker du att detta ska hanteras?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2021-05-02 17:18:28 följande:


    Skönt att vi är överens om att staten inte ska tvinga medieföretag att visa naket innehåll / bilder som kan vara stötande.. Jag tycker att det är lika självklart att medieföretag inte ska tvingas att visa vitmakt propaganda.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    HSOF skrev 2021-07-11 15:40:49 följande:
    Det SD är emot är sociala mediers godtyckliga censurering av sånt som inte delar deras världsbild eller som här i Sverige inte delas av den styrande regimen. Swebbtv var Sveriges största alternativa mediekanal innan Mogge och regeringen genom påtryckningar äntligen fick hotet mot regimen nedstängt.

    Facebook, twitter, youtube är som du säger privata bolag, dock med näst intill monopol på marknaden. Dock så går de genom lag fria, (ingen ansvarsskyldighet) oavsett vad som sprids på deras plattformar, till skillnad mot en publicist som är ytterst ansvarig för vad som läggs upp på deras plattform.

    Om du börjar agera publicist, vilket du gör när du börjar välja vad som får komma upp på plattformen så blir du automatiskt ansvarig för allt innehåll. Alltså klassas som en publicist. Det går inte äta kakan och samtidigt ha kvar den.

    Sedan fick swebbtv aldrig veta varför de blev borttagna, de fick aldrig något svar på det.

    Ska man ta bort något från en sådan plattform så måste man påvisa att något brutit mot lagen och därefter ta konsekvenserna av det.

    Sedan nej Swebbtv är ingen vit maktmiljö, bara för att man är kritiska till samhällsutvecklingen och har ett öppet sinne för att kritiskt ett granskande av uppfattningar eller normer i vårt samhälle. Det kallas riktig journalistik, alltid ställa kritiska frågor och ifrågasatta, istället för att okritiskt svälja det som blir serverat.

    Jag tror inte du sett på så många program där så att du kan uttala dig om det, för då hade du inte kommit med sådana oriktiga påståenden.

    Lägg att med det där tramset om att Sveriges regering skulle ha inflytande över Google/Youtube (ett av världens största företag). Förstår du inte hur löjligt ditt påstående är? Swebbtv stängdes ner ut efter ett flertal varningar där de bland annat spridit desinformation om covid19 mitt under en pågående pandemi


    Här kan du läsa mer om varför Swebbtv stängdes ner.


    www.svt.se/nyheter/inrikes/coronapastaenden-och-hatretorik-fick-youtube-att-slacka-swebb-tv


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    HSOF skrev 2021-07-11 18:30:23 följande:
    Det är du som ska lägga ner tramset. Regeringen med Eriksson i spetsen kallade redan innan valet till sig big tec innan valet 2018 och fick bl a granskning Sverige nerlagt och tystad. Medverkande var även Mattson, dåvarande redaktör på expressen och Wolodarski från DN.

    Regeringen har en väldigt stor hake på både Google och Facebook, då de har sina serverhallar med nästintill skattefri el placerade i Sverige och fler elslukande serverhallar (en hall drar ungefär lika mkt som en storstad) för big tex är på G även för amazon. Så ganska naivt att tro att svenska regeringen inte har något att säga till om här.

    När det kommer till avstängningen av swebbtv så är det bara skitsnack som SVT går ut med och det är inget att vänta när det kommer från statliga SVT som är en del av staten.

    Det är ganska vida känt hur Google (youtube)Facebook och twitter jobbar. De du blir nerstängd och så får ett försök på dig att överklaga, dock så är dem, åklagare, domare ocv pöbeln och du kan inte göra något åt det.

    Vissa får en varning eller två, vissa blir bara nerslängda utan någon förklaring. Swebbtv gjorde ett program om det här samt bla nedstläckningen av en annan alternativ kanal, exakt 24 som också censurerades.

    Själva hade de fått en varning av Google innan nedstängningen.

    Sedan är det åter igen som jag skrev tidigare, sociala plattformar har ingen rätt att vara publicister utan att ta ansvar för det som publiceras på deras plattformar. Det drabbar kanske högern just nu men tänk om det skulle drabba er på vänsterkanten i framtiden, vad skulle du tycka om det?

    Själv tycker jag att bara sånt som är olagligt ska tas bort, i annat fall får de ta ansvar för vad som publiceras på plattformarna även rättsligt. Det tror jag inte mister suckerburg mfl vill göra.

    Swebbtv och andra alternativa medier fyller en väldigt viktig roll i denna cancelkultur vi lever i idag och är demokratins sista hopp.

    Jag har redan länkat till förklaringen att Swebbtv stängdes ner och det du framför är inget annat än en konspirationsteori.


    Privata företag som Google, Youtube och facebook har användarvillkor som man måste följa om man vill verka på deras plattformar. Gör man inte det så förlorar man den möjligheten.


    När det gäller Swebbtv så har den kanalen spridit rasism och hat mot invandrare samt spridit falska påståenden mot Covid 19 och det är anledningen till att Swebbtv slängdes ut från Youtube.


    Den högerextrema publikationen Exakt24 som drivs av den f.d. sverigedemokratiska toppolitikern Erik Almqvist och som har medarbetare som hyllar Adolf Hitler, förnekar Förintelsen blev utslängd från Youtube av ungefär samma skäl som Swebbtv.


     


    Det är befängd tanke att privata företag skulle tvingas sprida rasism, antisemitism och desinformation om covid19. Det är naturligtvis ägarna till dessa plattformar som bestämmer spelreglerna och vill de inte sprida sådant så är de i sin fulla rätt att agera.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-07-12 14:43:10 följande:
    Men när Big Tech någon enstaka gång censurerar vänstern, då jävlar blir det liv om saken!

    "Diktatur" fräser vänstern och vänsterns gammelmedia står upp för den censurerade.

    www.arbetarbladet.se/logga-in/har-ar-sd-skamtet-om-bajs-som-instagram-censurerar-sa-har-brukar-det-bara-ga-till-i-diktaturer

    Den som har Mitt-Media-login kan nog gå in och titta på den borttagna bilden ifråga.

    Censur kallas det om staten eller om en myndighet begränsar din möjlighet att utrycka dig. Att ett privat företag har regler för vad som får kommuniceras på deras plattformar är inte censur.


    Du får gärna tycka att vitmaktkanaler som Swebbtv ska ha rätt att sprida rasism, främlingshat, antisemitism och desinformation om covid19 men Youtube är i sin fulla rätt att förbjuda sådant på deras plattform.


    PS. Om Instagram har förbjudit användandet av ordet bajs i beskrivning av politiska motståndare så måste självklart alla sådana inlägg oavsett vem som skrivet dem plockas bort.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Varför vill SD att privata mediebolag ska tvingas dela vitmaktpropaganda, nyfascism och konspirationsteorier?