Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Skakar av oro när han dricker

    Din sambo är alkoholist och har allvarliga problem så det behöver vi inte analysera, då vi vet vad lösningen är.

    När det gäller dig däremot så är problemet mer komplext. Vad är det som gör att du väljer att kasta bort ditt liv och leva under dessa premisser? Det ör jättejättesjukt och sorgligt. Så många miljoner kvinnor genom tid och rum som väljer olycka och misär som livsstil för att... han är snäll när han inte dricker, slår, kallar mig hora, är otrogen, knarkar, bombar synagogor... eller va fan det är...

    Skärp dig för helvete...

  • Drottningen1970
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-01-01 11:09:33 följande:

    Ingen väljer olycka i sitt liv.

    Fast det jag sedan tidigare att du inte tror på.

    Men så är det. Jag lovar.


    Alla kan inte välja bort olycka.

    Men en del väljer olycka. En kvinna i dagens sverige behöver inte leva som TS väljer att leva. Hon väljer olycka varje dag hon stannar i denna relation. Väljer!
  • Drottningen1970
    Anonym (Tungt) skrev 2021-01-01 11:24:06 följande:

    Extremt otrevlig och dum kommentar. Fundera du själv över vad det triggar i dig att tänka på detta beteende, låter som du har en ganska djup skräck för (din egen) svaghet. Väldigt otrevligt att du inte tar ansvar för den känslan utan projicerar den på ts.


    Det var en extremt långsök analys du kom fram till. Och helt felaktig. Vi hör bara om de kvinnor som stannar. Och det har skapats en sanning om att kvinnor är maktlösa offer, att det kan hända vem som helst. Att lösningen är att de på något vis räddas av att mannen ändrar sitt beteende eller att nån annan, räddar henne.

    Faktum är dock att de flesta kvinnor tar sig ur, tidigt eller redan från början väljer bort relationer med ett ras till man. Jag har gjort det, massor av kvinnor runt omkring mig har gjort det. Det är inget mirakel utan så man gör när man fungerar känslomässigt och värderar sig själv på ett sunt sätt. TS skriver att hon redan från första början, när det var helt nytt såg dessa varningssignaler. Ändå valde hon att fördjupa relationen, och under relationens gång har hon trots helt sjuka händelser, valt att stanna, valt att stanna och valt att stanna. Det fråntar inte mannen ansvaret för sina handlingar, men faktum är fortfarande att TS väljer att stanna. Om och om igen. Varje dag görs detta val. De flesta kvinnor gör inte det valet. Lösningen ligger således hos henne själv. Ingen kan rädda henne. Hon måste gå till botten med varför just hon väljer en dylik relation. Där finns svaret och räddningen.
  • Drottningen1970
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-01-01 12:53:42 följande:

    Jag har förklarat för dig förr men du vägrar ta åt dig dokumenterad fakta.

    Så du får helt enkelt leva i villfarelse.


    Varför du tror att jag behöver få saker förklarar för mig är en gåta. Jag är väl insatt och utbildad, men dela inte den vedertagna åsikten att kvinnor är helt utlämnade till slumpen, vad det gäller relationer. Jag vet att de flesta kvinnor är fullt kapabla att välja sunda relationer. Föreställningen om att kvinnor skulle vara maktlösa när det gäller sina egna liv och relationer gagnar ingen, och är kränkande mot kvinnor generellt. Den gruppen kvinnor som inte klarar detta behöver få hjälp med detta, men de måste inse att de är de själva som måste söka den hjälpen. Svaret finns inte hos mannen utan hos henne själv.
  • Drottningen1970
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-01-01 13:24:30 följande:

    Utbildad är du kanske, det vet jag såklart inget om.

    Men insatt är du helt uppenbart inte.

    Att lämna ja, där har du rätt. Då  behövs inte sällan hjälp och stöd utifrån.

    Men att hamna i situationen som gör att du måste lämna, not so much.


    Bara för att jag har en annan åsikt innebär inte att jag inte är insatt. Vem som helst hamnar inte i ett läge där man är kvar i en skadlig relation år efter år. Det är tabu att säga men så är det. Så länge vi inte vågar prata om vilka som hamnar där och vilka av oss som inte gör det så missar vi möjligheten att stärka flickor under uppväxten på ett sätt som gör att de inte blir en av dessa kvinnor för det är det det handlar om. Jättesynd att myten är ?kan hända vem som helst? Vi behöver forska på de kvinnor (det vanligaste) som INTE väljer en sådan relation för att få veta vilka skyddsfaktorer de har med sig.
  • Drottningen1970
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-01-01 14:12:55 följande:

    Jo, faktiskt betyder det just detta. För hade du varit insatt så hade du inte sagt det du säger. Så enkelt är det.

    Du går emot allt som är logiskt och det är inte bara fel, utan det är skrämmande för hur kvinnor som lever mitt gamla liv får en rak höger mitt i nyllet av dina ord.

    Vem som helst KAN hamna i en destruktiv relation, det är fakta.

    Ingen skulle kunnat tro att t ex jag skulle hamna där, ingen. Jag är känd för att ha skinn på näsan och vara rättfram i alla lägen. Men vad hande? Jo, nästen fyra år instängd i helvetet. Nära nog ihjälslagen två gånger med felläkta frakturer för att jag inte vågade söka hjälp.

    Sluta sprida felaktigheter. Du gör BARA ont när du gör så.


    Handlar inte om att ha skinn på näsan. Handlar om andra skyddfaktorer. Sverige kryllar av manliga dårar. De flesta kvinnor väljer aktivt bort dom. Med din syn på kvinnan som helt utlämnad till att vilken dåre som helst kan bestämma sig för att de ska ha en relation med vilken kvinna som helst är det ju bara att ge upp och bara ägna sig åt att plåstra om blåtiror istället. Förstår inte varför det är så skrämmande att vi vågar erkänna att det finns anledningar till att TS är där hon är, men jag inte är där och heller aldrig kommer att hamna där. Du och andra som tror som den rådande normen tror att det handlar om att frånta gärningsmannen ansvaret och att skuldbelägga offret. Så är det inte. Det handlar om vilken syn man har på kvinnors kapacitet att själva styra sina liv. Jag tror den är väldigt stor i vår del av världen. Kvinnor är inte värnlösa, och det är dumt och farligt att förmedla till kvinnor och flickor att de är helt maktlösa när det gäller detta. Då kommer vi ingenstans. Om det gör ont i dig är ju tråkigt, men jag kommer att fortsätta förmedla detta tills jag dör.
  • Drottningen1970
    Anonym (undrar) skrev 2021-01-01 16:39:58 följande:

    Inser att man kanske inte får veta det, men är ändå nyfiken på om Ts kommer stanna kvar hos denna kille o fortsätta "hoppas" på att han blir bättre, eller om hon lämnar..


    Det vanliga mönstret är väl att han ska lova att bättra sig när de får barn, varpå barn införskaffas, ett par stycken i rask takt. Inget förändras, utan läget blir värre. TS kan sedan inte lämna då hon fasar för att behöva lämna barnen på umgänge hos en supande och instabil förälder och blir kvar. Några år går och barnen börjar prata på dagis och skola om hur det är hemma, varpå myndighet blir inblandade och då kommer TS eventuellt att lämna.
  • Drottningen1970
    Anonym (Tungt) skrev 2021-01-01 16:52:28 följande:

    Du har rätt i sak men du väljer att uttrycka dig överlägset och elakt mot TS. Du verkar triggad känslomässigt och uttrycker dig utan empati för att TS uppenbarligen inte är som du.


    Bortsett från mitt första inlägg där jag på ett mindre empatiska sätt uppmanar TS att ta sig samman, så anser jag nog själv att jag är rätt saklig.

    Du har helt rätt i att jag blir känslomässigt triggad av alla dessa kvinnor som slänger bort sina liv och sin tillvaro och gärna drar in barn i skiten också. Jag tycker det är ett bedrövligt slöseri på liv och resurser och kan heller inte låta bli att bli irriterad över att de inte representerar mitt kön på ett bättre sätt. Det sista är antagligen irrationellt att kräva, men likväl...
  • Drottningen1970
    Anonym (Tungt) skrev 2021-01-01 19:05:53 följande:

    Ska strax sluta kapa TS tråd med OT, men ett problem blir att du kan inte vara empatisk samtidigt som du tycker / vill att någon annan representerar dig. Det är en projektion som kommer hindra dig från att ta in den andra personen som en verklig människa med känslor och en levd verklighet som inte är din, oavsett hur mycket den påminner dig om din. Du har ju uppenbarligen erfarenheter av delvis liknande situationer, men det kommer vara svårt för dig att hjälpa någon så länge du projicerar och uttrycker dig utan empati.


    Jag har nog inte heller den ambitionen att vare sig vara empatisk eller hjälpande rent krasst. Det lallas alldeles tillräckligt med kvinnor som kastar bort sina liv. Jag är nog mer inne på att skaka om lite. Duttanden och förklaringar i form av normaliseringsprocess, det kan hända vem som helst, det är inte så lätt att lämna etc etc finns det andra som förmedlar alldeles tillräckligt.

    Jag tror nog inte att något jag eller nån annan skriver till en människa som har gått så många år i skiten spelar någon roll i slutändan. Jag hoppas snarare på att nå fram till någon annan som läser och som kanske just nu står med en fot på väg in i en giftig relation. Där kan man kanske ha större möjlighet att väcka nån som kanske inser att ens egna val påverkar hur det ser ut i ens liv om ett år. Att det inte spelar nån roll att man är kääääär, man måste inte gå in i relation med alla man råkar bli kär i om man ser varningstecken.
  • Drottningen1970
    Anonym (Tungt) skrev 2021-01-01 20:39:35 följande:

    Så du skriver inte för att ge råd till den som ber om råd, utan för att få utlopp för dina känslor, hur du känner kring hur du önskar att du själv gjort? :) Du behöver inte rädda eller skälla ut nån annan / ditt gamla jag, det finns oerhört tydliga gränser mellan dig och andra människor, deras historia är inte din. Det tar jättelång tid att komma ur medberoende i sina olika former, skulle vilja tipsa dig om att fortsätta gräva i det och fortsätta jobba med det!

    Färdiga blir vi kanske aldrig nån av oss, men du verkar ha kommit jättelångt från där du var! Empati är den stora nyckeln, eftersom den gör den andra människan tydlig och möjliggör att faktiskt hjälpa andra människors snarare än en själv / ens gamla jag. Nu ska jag sluta deraila tråden ! Ursäkta TS.


    Vilket är det gamla liv som du fantiserar om att jag har haft menar du?

    Jag skriver delvis för att få ur mig egen frustration över sånt jag ser pågår, men även för att jag verkligen vill få ut mitt budskap som jag tror är viktigt. Jag anser att det måste få ett slut, denna syn på kvinnor som helt värnlösa. Som helt utan egen vilja eller eget huvud bara av slumpen hamnar i en destruktiv relation. Jag anser inte att det är överenstämmande med verkligheten. Någonstans tidigt i relationen har man kunnat välja bort den. Kärleksmyten måste krossas.
  • Drottningen1970
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-01-01 21:01:04 följande:

    Vet du vad, här tror jag du hittade den exakta orsaken till all elakhet och all förnekelse av vetenskap som människan i fråga skrivit.

    Jag har haft samma tanke men du kläckte liksom mitt tankeägg. 

    Tack för det!


    Hänger inte riktigt med i era teorier. Jag är helt öppen med mina motiv. Vad är det du tror dig veta om mig? Jag anser att jag varit väldigt transparant i tråden om hur och varför jag resonerar som jag gör, även när det varit mindre smickrande motiv. Så du får gärna vända dig direkt till mig om du undrar något så ska jag svara så ärligt jag kan.
  • Drottningen1970
    Anonym (Fd misshandlad kvinna) skrev 2021-01-01 21:26:07 följande:

    Du behöver inte hänga med, allt blev plötsligt klasklart.


    Eller också blir det mycket bekvämare för dig att hitta på en sanning om mig som passar dig.

    Well, det är upp till dig...
  • Drottningen1970
    Anonym (Linn) skrev 2021-01-01 23:22:25 följande:

    Fast man gör det väldigt lätt för sig genom att uppmana en enskild tjej att stå upp emot något som hon formats in i under ett helt liv. Då kan det behövas lite systerlig kärlek först. Att få veta att man inte är ensam, att andra ser en. Att det inte behöver vara såhär.

    Redan när vi är småflickor får vi höra att "killar är sådana", Boys will be boys. Han retar dig/slår dig för han gillar dig, du borde vara glad.

    Under tonåren är det främsta att ha en pojkvän. Sex? Ja om killen absolut vill, han bestämmer. Läste ni intervjun med barnmorskan i tidningen för några månader sedan? Hon skrev att det regelbundet kommer in tonårstjejer med blåmärken och bristningar i underlivet. För killarna vill ha spännande sex, som de sett i porrfilmer. Det är bara mesar som kör missionären. Så tjejerna ställer upp, det finns inga tankar på att själv njuta bland dessa tjejer. Så var det för 15 år sedan när jag var tonåring och så är det fortfarande idag.

    När vi blir äldre så hamnar väldigt många av oss i det typiska förhållandet: Tjejen är projektledare och killen hänger mest med. Båda jobbar, men tjejen tar även huvudansvaret för hemmet. Hon är även den som styr upp parets sociala relationer. När barnen kommer får kvinnan huvudansvaret även där.

    Så hon jobbar, har största ansvaret för hem och barn. Ansvar för att se till att all kontakt med släkt och vänner funkar. Planerar lov och semestrar. Det är full rulle hela dagen och när kvällen kommer och hon är så trött att hon knappt kan gå, då vill killen ha sex. När hon inte orkar så surar han och vägrar än mer att göra sitt i hemmet.

    Ska vi andra kvinnor då skälla på denna kvinna? Nej. Jag förstår verkligen inte varför vi alltid ska gå på kvinnan? Varför är det alltid kvinnan som ska göra något?

    Gå på männen. Gå på synen att män är som de är och inte kan hållas ansvariga för vad de gör. Det är


    Där kom du helt in på vad jag är ute efter vi måste ta reda på hur u kvinnor skolats till samhället och varför just vissa kvinnor/tjejer hamnar i detta. Varför tror vissa tonårstjejer att de förväntas ta en knytnäve i röven? Varför tror TS att hennes situation är ok. Det handlar om hur man fått lära sig värdera sig själv och vilka förebilder man ger flickor/kvinnor. De flickor som nu växer och kanske läser detta, får nu veta att de är helt maktlösa om nån elak kille vill vara ihop med dom. Det är bara att ta den där knytnäven i röven, för som kvinna/flicka har du absolut ingen makt eller val om du råkat bli kär i en skadad man. De får här lära sig att det är nåt som bara händer, vem som helst, hipp som happ när du har snippa. Normaliseringsprocessen har du inget att sätta emot för det har någon sagt. Ingen ide att försöka gå. Bara hoppa rätt in i eländer för han är ju snäll när han inte knarkar, super och slåss....

    Lösningen är INTE att vi ska ta på oss att lösa mannens problematik. Det intresserar mig inte. Den får han väl ta hand om själv. Vilket dessa man skulle vara betydligt mer benägna att göra om de blev konsekvent bortvalda av alla kvinnor. Om de inte ändrades skulle de dö ut, och deras genetiska arv skulle släckas.

    Så länge det finns våp som tar då mycket skit och dessutom förökar sig ned dessa avarter till män, så länge kommer problemet finnas kvar.
Svar på tråden Skakar av oro när han dricker