• Brumma

    Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn

    Ja, familjerätten (samarbetssamtal) är frivillig nen om du STÄMMER henne på umgänge (dvs rätten går in och dömer om umgängestid, de kan beatämma ungängesdagar ända fram till att barnet är 18 år..) så kan hon liksom inte välja att inte komma dit..

    Vad skall hon med utnämningen till? Om man får utmätning av sin lön innebär det ju att man har skulder man inte betalat? Dvs om du inte betalat som du ska, då kan hon kräva det, annars inte? Det låter lite underligt.

  • Brumma
    HelloWorld skrev 2021-01-01 20:50:58 följande:

    quote=80862476][quote-nick]Brumma skrev 2021-01-01 20:42:34 följande:[/quote-nick]Ja, familjerätten (samarbetssamtal) är frivillig nen om du STÄMMER henne på umgänge (dvs rätten går in och dömer om umgängestid, de kan beatämma ungängesdagar ända fram till att barnet är 18 år..) så kan hon liksom inte välja att inte komma dit..

    Vad skall hon med utnämningen till? Om man får utmätning av sin lön innebär det ju att man har skulder man inte betalat? Dvs om du inte betalat som du ska, då kan hon kräva det, annars inte? Det låter lite underligt.


    1. Hon är inte frisk så hon har skickat in papper på att jag betalat för lite i flera års tid. Absurt eftersom jag endast tjänat bra senaste 1.5 året och som sagt har alltid betalat i tid och det som krävts av mig men om det är som du säger blir jag glad för då har jag inget att oroa mig för. Jag har rent mjöl i påsen.

    2..Nej har inte stämt henne än men det är det jag funderar på att göra nu. Jag har inte velat för barnets skull men inser nu att jag tänkt fel utan detta måste göras för barnets skull.

    [/quote]

    Har du betalat genom försäkringskassan eller direkt till mamman?

    Det finns en minimisumma (1 573 kronor per månad till och med månaden när barnet fyller 11 år, därefter 1 723 kronor till och med månaden när barnet fyller 15 år och 2 073 kronor efter att barnet har fyllt 15 år).

    Har du betalt detta har du uppfyllt din del av barnets kostnader. Såvida ni inte har en dom eller skriftligt avtal om en annan summa naturligtvis :)

    Har du betalt underhållsbidrag så bör det finnas registrerade överföringar på ditt bankkonto. Har du betalt underhållsstöd (via försäkringskassan) finns det registrerat hos dem.

    Om hon STÄMMER dig på ett högre underhållsbidrag kan hon få summan retroaktivt men då krävs att du har en ganska hög inkomst. Du får även tillgodoräkna dig en viss summa för egna kostnader samt för övriga barn (med tanke på att du snart skall bli pappa igen).

    Har du betalat som du skall och kan bevisa det bör du inte ha något att oroa dig för.

    MEN, ta tag i umgänget med ditt barn. NU! Ja, det är en jobbig process för alla inblandade men det blir jobbigare för barbet ju längre tid som går. Kolla med din hemförsäkring, ibland kan man få hjälp med rättsliga processer därigenom.
  • Brumma
    HelloWorld skrev 2021-01-01 21:43:28 följande:

    Jag har lånat kontot som jag skrev ovan. Men lite weird att gå in och kolla i trådar? Vad har de med denna tråden att göra?


    Har man hängt med ett tag så lär man sig känna igen nivk som ofta skriver i samma forum som man själv.

    Man "lär känna" (iallafall känna igen) vissa personer och om den personen plötsligt byter kön blir det lätt förvirrande ;)

    Har inget att göra med att man går in o kollar gamla trådar utan att man känner igen nicket.

    Fast, ibland kan man gå in o kolla gamla trådar efresom vissa personer gärna emotsäger sig själv då och då ;)
  • Brumma
    HelloWorld skrev 2021-01-02 18:46:14 följande:

    Men är ni på riktigt !? Det jag finner mycket mycket märkligt och skrämmande är att INGEN AV ER IFRÅGASÄTTER MAMMANS BETEENDE OCH AGERANDE !??? Jag må formuleray mig kasst i min trådstart, pengarna vart en extra droppe som fått bägaren att rinna över av allt annat som hänt. Men det är inte pengarna som är det viktiga i sig utan jag vill ha mitt barn hemma 50% av tiden vilket jag har rätt till. Att ens föregåtts kvinna kidnappar ens barn och sedan även förfalskat blanketter , kommer och ställer sig och skriker i dörröppningen när hon väl är i stan utan anledning är förstås helt ok för att hon är kvinna och mamma till barnet ?

    Att jag har sambo ska inte ha något med saken att göra, man kan ha en partner och må dåligt. Jag skulle inte lyssnat på min advokat och väntat med en stämning utan det skulle jag gjort på en gång och det medger jag är mitt misstag men snälla ni, nånstans måste ni väl även kunna erkänna att mitt ex gör fel och olagliga saker????


    Klart ditt ex betett sig illa, riktigt illa.

    MEN, din fråga handlade ursprungligen om underhåll vilket gör att man svarar på det. Sedan är vi flera som gett dig rådet att stämma på umgänge, något vi knappast gjort om vi ansett mamman gjort rätt?

    Men, nej, du har inte automatiskt rätt till att ha barnet hos dig 50%

    BARNET har rätt till umgänge med båda sina föräldrar men det är faktiskt inte alltid som 50% är det bästa för barnet.

    I detta fallet är det ju inte ens möjligt, eftersom ni bor för långt ifrån varandra.

    Går du upp och kräver halva boendet kommer du inte att vinna eftersom det inte går. Det du behöver stämma på är att få tillbaka gemensam vårdnad och dom på umgänge, där varenda dag är reglerad framöver. Eventuellt kräva enskild vårdnad med boendet genom att hävda att mamman inte tillgodoser barnets rätt till båda sina föräldrar, och att du skulle göra det om barnet bor med dig. Tveksamt om det går igenom dock om hon rotat sig i sin nya hemstad.

    Ps. Att börja kasta beskyllningar runt dig (ingen har ifrågasatt mammans beteende, att "vi" tycker det är ok att hon beter sig illa pga att hon är mamma osv) tjänar dig knappast väl, och har du lätt för att tappa humöret på det sättet och komma med beskyllningar (om det än finns grund för det i vissa fall) så bör du noga se till att arbeta med ditt humör inför en stämning. För reagerar du såhär när mamman kommer med beskyllningar i rätten (vilket du bör vara beredd på) kommer du INTE få igenom det du vill, det kommer nämligen ligga dig i fatet.
Svar på tråden Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn