• HelloWorld

    Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn

    Anonym (Japp) skrev 2021-01-01 21:40:08 följande:

    Förmodligen för att ts skriver i sin tråd start "jag väntar barn"


    Haha ja men pappor väntar ju också barn, dock bär vi det inte såklart . Nåja skulle skrivit att min tjej är gravid så hade vi sluppit missförståndet.
  • HelloWorld
    Aniiee skrev 2021-01-01 21:41:41 följande:

    Nej, jag tänker att TS har skrivit andra trådar på forumet angående sin pojkvän. Men jag är ju inte främmande för att homosexuella män är både gifta och har barn, så. 


    Jag har lånat kontot som jag skrev ovan. Men lite weird att gå in och kolla i trådar? Vad har de med denna tråden att göra?
  • HelloWorld
    Aniiee skrev 2021-01-01 21:43:08 följande:

    Ok. Kanske hade varit smart att skapa en tråd som anonym med hennes konto istället, för det här är lite förvirrande för mig, som känner igen nick och minns äldre trådar.


    Det försökte jag men det gick inte . Den bad om alias eller nåt till anonym men det funkade inte så fick köra på hennes nick. Misstag ser jag nu ????
  • HelloWorld
    Brumma skrev 2021-01-01 22:00:41 följande:

    Har man hängt med ett tag så lär man sig känna igen nivk som ofta skriver i samma forum som man själv.

    Man "lär känna" (iallafall känna igen) vissa personer och om den personen plötsligt byter kön blir det lätt förvirrande ;)

    Har inget att göra med att man går in o kollar gamla trådar utan att man känner igen nicket.

    Fast, ibland kan man gå in o kolla gamla trådar efresom vissa personer gärna emotsäger sig själv då och då ;)


    Aha okej då förstår jag. Är ny här som sagt hade underlättat om jag kunnat fylla i anonym men det laggade så nu blev det såhär tackar folket för råden jag fått. Blir lite action på måndag
  • HelloWorld
    Brumma skrev 2021-01-01 22:00:41 följande:

    Har man hängt med ett tag så lär man sig känna igen nivk som ofta skriver i samma forum som man själv.

    Man "lär känna" (iallafall känna igen) vissa personer och om den personen plötsligt byter kön blir det lätt förvirrande ;)

    Har inget att göra med att man går in o kollar gamla trådar utan att man känner igen nicket.

    Fast, ibland kan man gå in o kolla gamla trådar efresom vissa personer gärna emotsäger sig själv då och då ;)


    Aha okej då förstår jag. Är ny här som sagt hade underlättat om jag kunnat fylla i anonym men det laggade så nu blev det såhär tackar folket för råden jag fått. Blir lite action på måndag
  • HelloWorld
    Anonym (Betala för barnet) skrev 2021-01-02 00:42:31 följande:

    Jag beklagar din situation men jag har lite svårt att förstå hur du kan dra paralleller mellan umgänge och underhåll. Det är ju inte så att underhållet är en slags betalning för umgänget.

    Jag förstår att det är utmattande att behöva handskas med en sån människa som barnets mamma. Samtidigt undrar jag om du verkligen prövat allt för att kunna ha umgänge med ditt barn. Om du redan tidigt haft kontakt med familjerätten hade du kanske haft bevis för att det vore otroligt att du själv skulle skriva under på att ditt barn fick flytta. Har du kontaktat en jurist, stämt mamman i rätten på umgänget osv?

    Som sagt, jag ser ju att du befinner dig i ett svårt läge men jag tänker ändå att den som betalar högst pris i detta är ditt barn som berövas sin pappa. Inte du, som får betala lagstadgat underhåll.


    Nja paralleller och paralleller...jag blir ekonomiskt utpumpad (detta är inte enda grejen) så klart man nu blir less. Sen är umgänget såklart det viktigaste .

    Jag har gjort det tidigare men inte stämt henne men det är det somjag kommer göra nu. Saknar mitt barn nåt oerhört
  • HelloWorld
    Anonym (Engagemang?) skrev 2021-01-02 09:37:19 följande:

    Skulle du kunna svara på hur mycket du betalat i underhåll? För om det är en summa om understiger det lagstadgade så har hon ju helt klart rätt att få mellanskillnaden retroaktivt. Har du betalat som du ska eller mer, vilket det låter som när du säger att du blir ekonomiskt utpumpad, så här hon inget att komma med.


    Jag betalar 4500 kr i månaden men hon vill ha mer ... att jag klagar med ekonomin har att göra med att det inte kommer att fungera för mig att betala högre än jag redan gör.ändå är det det enda folk här inne hakar upp sig på trots att jag förklarat att hon hpllt på med så mycket jävelskap för att få mig att inte träffa barnet.

    Jag har hamnat i en depression och har må hända varit svag och dålig på att ta tag i detta ordenligt men jag har inte vetat hur jag ska göra. Hon har t ex påstått att jag misshandlat henne och gud vet vad hon mer kan hitta på. Vem brukar samhället tro p ?!mannen eller kvinnan? Sen att jag har en sambo och ett barn på g förstår jag inte vad folk tycker har med saken att göra att jag på nåt sätt skulle bry mig mindre om mitt barn. Jag tackar för alla råd men lämnar nu denna tråd då jag upplever mig få väldigt mycket kritik. Jag vände mig hit för att få tips och råd inte pekpinnar. Jag har ju knappast delat med mig av hela min historia med denna kvinna. Jag levde med henne i 10 år , ett förhållande där hon misshandlat mig psykiskt och delvis fysiskt. Mer behöver jag inte säga. Och ja, män kan också råka ut för såna saker i förhållanden. Tack för ordet och jag tar till mig all inspirerande info av er som varit villiga att hjälpa utan att döma
  • HelloWorld
    Anonym (...) skrev 2021-01-02 11:50:05 följande:

    Det är möjligt du har haft ett helvete ts och att hon utsatt dig för umgängessabotage MEN det ser onekligen väldigt dåligt ut att du inte stämt för umgänge innan och först när det handlar om pengar agerar


    Fast det stämmer inte att jag inte agerat innan. Det är riktigt dumt att jag inte stämt henne än men det ska jag göra. Jag har varit involverad i familjerätten dit hon vägrade komma. Polisanmålan för urkundsförfalskning samt kidnappning av vårt barn som inte ledde till något stämningen var enligt min advokat sista utväg och härär jag nu. Så snälla säg inte att det endast är när det handlar om pengar som jag agerat utan det handlar om hennes beteende. Märkligt att ingen ifrågasätter mjölkningen på tusentals kronor men skiter I att ens låta mig pratai tele med min dotter
  • HelloWorld
    Anonym (Chockad) skrev 2021-01-02 12:03:48 följande:

    Jag gissar att mamman bidrar med det vanliga underhållsbeloppet på 1573 kr i månaden. Har barnet helt galet dyr hobby eller nått som gör att det behövs drygt 6000 kr i månaden?  

    På försäkringskassans hemsida kan man göra en beräkning för vad underhållet borde landa på. Jag antar att mamman inte lär skriva på ett nytt avtal så vänd dig till tingsrätten med dina två ärenden -  fastställt umgänge och fastställt underhåll.

    Rivstarta nya året med att stå upp för ditt barns rätt till sin pappa. Den där mamman har tramsat klart Gör det nu innan vardagen blir tung med ny bebis i hemmet. Lycka till 


    Nja hon dansar balett och så dyrt nog inte det ja tack snälla det ska jag. Och ja precis det är det hon betalar ????
  • HelloWorld
    AMCG skrev 2021-01-02 11:48:10 följande:

    Har du läst länkarn i mitt inlägg ovan? Eller du kanske redan läst dem innan du startade tråden?

    1573 kr är minimum underhållsbidrag om barnet är under 11 år. Du betalar mer och då har inte mamman något krav på dig. Om du tidigare hade sämre ekonomi och betalade mindre har så betalar FS utfyllnadsbidrag så mamman fick minimisumman. Om du då hade ekonomi till att betala men inte gjorde det så har mamman krav på beloppet retroaktivt men det verkar inte varit så på dina svar här.

    Ta hjälp dels för att få umgänge och dels för att få ett beslut på vad du ska betala i underhåll. Eftersom ni inte kommer överens tycker jag det är bäst för din del att staten beslutat åt er vad du ska betala ovh hur ditt umgänge ska se ut.

    Ha tålamod! Allt tar tid. Och det är möjligt sabotage fortsätter men om du försöker med allt, är lugn och resonlig och saklig så har du prövat allt. Mer kan du inte göra. För barnets bästa måste du försöka på alla lagliga nivåer även om medföräldern agerar med andra medel (som urkundsförfalskning). Behåll alla dokument så du kan visa till det. Kan bli nyttigt när dottern är vuxen och eventuellt undrar varför du inte var närvarande. I slutändan brukar sanningen komma fram.


    Jo tack har sett att jag betalat rätt mycket men har inte protesterat åt detdå jag tänkte att det går åt till aktiviteter och allt som barn behöver men nånstans får hon ge sig.

    Tack för råden .jag har varit både lugn och arg men inte gjort det jag tydligen skulle gjort från början..att stämma henne men samtidigt var det en soppa eftersom hon lovade att trots att hon stack så skulle jag få ha flickan varje helg. Men sen började detta sakta men säkert med nya planer , dök inte upp, stängde av telefonen osv.

    Det var en process som känns uttänkt ... jag borde stämt på en gång men men . Bättre sent än aldrig.

    Ja jag har sparat allt man kan tänka sig för så tänker jag med att allt kommer fram så småningom. Flickan fick inte ringa mig på min födelsedag och lyckades ringa dagen efter och grät och sa förlåt för att hon knte ringt men mamma tog telefonen. Alltså hjärtat går i tusen bitar
  • HelloWorld
    Anonym (...) skrev 2021-01-02 13:34:41 följande:

    Jamen det är ju först nu du ska agera, varför har du inte gjort det innan? Det finns inga ursäkter och det ser väldigt fel ut att du först nu orkar ta tag i det när det handlar om pengar det måste du förstå.

    Du tar till och med upp mjölkningen av pengar före att du inte får prata med din dotter, du prioriterar fel och har prioriterat fel innan då du inte satt umgänge med dottern först.

    Ordna umgänget först, sen kan du ta upp pengafrågan om det är viktigt för dig


    Om detta får dig att må bättre så ????
  • HelloWorld
    Anonym (...) skrev 2021-01-02 14:34:51 följande:

    Detta skull han ha gjort innan, men då handlade det ju tydligen bara om barnet nu är det ju oro för höjt underhåll som fått ts att vakna till och det är i min ögon ingen bra pappa..Exakt.Endast ts vet om han kommer kämpa om det visar sig att han inte behöver betala mer, det är han som ska se sig i spegeln(men han ju inte haft problem med det hittills)


    Jag har ju anmält henne för urkundsförfalskning och kidnappning av vår dotter! Eller läser ni bara det ni vill läsa som passar er världsbild!??
  • HelloWorld
    Anonym (Jade) skrev 2021-01-02 13:45:57 följande:

    Men om ditt barn lider, hur kan du inte ha gjort något? Vad sade familjerätten när du var där? Vad har hänt just nu som får dig att gå till rätten?


    Min advokat sa att stämningen är det sista steget. Jag ville göra det direkt när hon förfalskat namnteckningen men der avrådde han ifrån och sa att det är sista steget .
  • HelloWorld
    Anonym (Jade) skrev 2021-01-02 13:45:57 följande:

    Men om ditt barn lider, hur kan du inte ha gjort något? Vad sade familjerätten när du var där? Vad har hänt just nu som får dig att gå till rätten?


    Min advokat sa att stämningen är det sista steget. Jag ville göra det direkt när hon förfalskat namnteckningen men der avrådde han ifrån och sa att det är sista steget .
  • HelloWorld
    fdsdffdd skrev 2021-01-02 14:22:50 följande:

    Jag håller med dig.

    Det är intet första gången män reagerar först när det handlar om pengar och eller ny familj är på väg, här är det båda.

    Ts kan skylla på hur hans ex är sjuk(klassiskt) och hur det är honom det är synd om för han har inte orkat(trots ny familj och hus) men i slutänden har han inte kämpat för sitt barn förrän nu när det handlar om att han var rädd för att få betala mer.

    Om han får reda på att det inte är fallet så återgår nog ts till att koncentrera sig på sig själv och sin nya familj medans 'lillan' får fortsätta att vara utan sin pappa.


    Alltså ..... det är såna som ni precis såna jag mött när jag försökte kriga för mitt barn inom rättsväsendet som får mig att tappa hoppet om mänskligheten. Helt ärligt. För det var precis samma visa! Inte kan väl mamman ha varit elak... som man har man jävligt lite att säga till om när det kommer till barn. Men det vet ni ingenting om och kommer aldrig förstå. Fy fan säger jag bara
  • HelloWorld
    Anonym (...) skrev 2021-01-02 13:48:15 följande:

    Du har en väldigt olycklig attityd som gör dig själv till offret när det är din dotter som borde stå främst för dig

    Fakta är att du inte tidigare krävt umgänge via tingsrätten, nu när det handlar om pengar är du mer benägen att göra det - vad är din slutsats av det? Dina ursäkter?


    Eh jag har ju visst varit hos tingsrätten eller är du icke länkning!?
  • HelloWorld
    Anonym (Jade) skrev 2021-01-02 13:56:16 följande:

    Det vet jag, men han hävdar motsatsen och menar på att det är umgänget han är bekymrad för. Det enda som har förändrats handlar om pengar. Det är därför han tycker att det är viktigt att agera nu. TS hävdar även att han är deprimerad och därför inte har orkat. Att skaffa ny partner, barn och köpa hus rimmar illa med att vara handlingsförlamad pga. misshandel.


    Men är ni på riktigt !? Det jag finner mycket mycket märkligt och skrämmande är att INGEN AV ER IFRÅGASÄTTER MAMMANS BETEENDE OCH AGERANDE !??? Jag må formuleray mig kasst i min trådstart, pengarna vart en extra droppe som fått bägaren att rinna över av allt annat som hänt. Men det är inte pengarna som är det viktiga i sig utan jag vill ha mitt barn hemma 50% av tiden vilket jag har rätt till. Att ens föregåtts kvinna kidnappar ens barn och sedan även förfalskat blanketter , kommer och ställer sig och skriker i dörröppningen när hon väl är i stan utan anledning är förstås helt ok för att hon är kvinna och mamma till barnet ?

    Att jag har sambo ska inte ha något med saken att göra, man kan ha en partner och må dåligt. Jag skulle inte lyssnat på min advokat och väntat med en stämning utan det skulle jag gjort på en gång och det medger jag är mitt misstag men snälla ni, nånstans måste ni väl även kunna erkänna att mitt ex gör fel och olagliga saker????
  • HelloWorld
    AMCG skrev 2021-01-02 15:43:32 följande:

    Jag tycker det är fint att TS oavsett anledning nu vill vara en del av sin dotters liv. Det förgångna kan ingen göra något åt och det hjälper inte hans dotter att älta det. Bitterhet och fördömande leder inte till något bra. Se framåt istället.


    Tack men jag har velat vara en del hela tiden men skulle stämt henne på en gång vilket jag såklart ångrar att jag inte gjort
  • HelloWorld
    Anonym (Japp) skrev 2021-01-02 18:57:20 följande:

    Vad vi tycker om ditt ex beteende är ju inte relevant här egentligen. Jag tror inte någon tycker det är ok men det är inte åsikter angående hennes beteende du efterfrågat utan råd om vad du ska göra. Och råd har du fått. Se till att ta tag i det omgående nu då så att du får träffa din dotter igen.


    Ehm men i rådet ingår ju i det hela att hon umgängessaboterar så hur kan DET INTE vara relevant ??
Svar på tråden Hon kräver mig på underhåll men jag får inte träffa mitt barn