Inlägg från: Anonym (Kent Clark) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kent Clark)

    Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?

    Det kan är en av förklaringarna till varför så många går på bara 10% av männen på dejtingsidan. För dessa män kan få dem att känna nåt positivt bara genom fotot. Men de andra männen ger de oftast bara ett svalt intryck. Först när männen kan visa vem dem är som person kan de kanske får kvinnor intresserade. Den chansen ges knappt här.

  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gem) skrev 2021-01-14 05:23:40 följande:
    Nej, det är inte särskilt snävt och det är inte särskilt svårt heller. Men vissa är så rädda för att misslyckas att de inte ens försöker. Tragiskt att så många människor har så dålig självkänsla och negativ syn på sig själva.
    Jag undrar hur många som egentligen har dålig självkänsla och på grund av det inte försöker jämfört med de som har försökt mycket men nästan aldrig lyckats för de gör det på fel sätt och därför slutat försöka. 

    Jag menar om man försökt 20 gånger med att ragga på en tjej och det inte fungerat så är det inte konstigt om dessa ger upp. Många är dessutom inte intresserade av att lära sig var det går snett.

    Normen i samhället är ju trots allt att män lär sig att ta för sig, och det är väl vanligare att modern är mer underordnad fadern som är mer dominant, så sonen lär sig av sin fader att vara mer dominant för att träffa någon. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Ytliga) skrev 2021-01-14 13:07:05 följande:

    Nej, det betyder att både kvinnor och män som grupp dras till de mest attraktiva men sedan får nöja sig med någon på sin egen nivå. På nätet är det yta som gäller. I verkligheten kan man öka sin attraktionskraft genom att andra faktorer såsom genom att vara rolig, trevlig, charmig.


    Både män och kvinnor skall vara smala/vackra men män skall dessutom vara långa, ha humor och vara självsäkra.


    Män kan använda Pengar, Makt och Status för att öka sin attraktionskraft.


    Är mannen välhängd är det säkert ingen nackdel heller. Man har ju läst/hört om kvinnor som tappar intresset om det visar sig att mannen är klent utrustad.


    På nätet är det lättare att visa ytan är personligheten skulle jag säga. Men jag tänker mig att medelmåttiga män ändå har en chans där om man lär känna kvinnor först där ytan inte står i fokus, så att man då kan visa sin personlighet. T ex grupper med gemensamma intressen, eller spel.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Ytliga) skrev 2021-01-14 13:48:31 följande:

    Nu är ju trådens frågeställning:


    "Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?"

    Hur det förhåller sig i andra sammanhang är en annan diskussion men just nätdejting är väldigt ytligt.


    Tillhör du inte de 10%:en av vackra män får du INGA mejl som man. Du får heller inga svar på de mejl du skickar oavsett hur välformulerade de är.


    Svaret är på det är väl alltså delvis att man har för lite möjlighet att visa upp sin personlighet på en dejtingsida. Kvinnor är alltså inte lika ytliga som män, för kvinnor behöver i regel mer att gå på än bara ett utseende för att känna något intresse förutom de allra snyggaste som antaligen en del kvinnor intresseras av. Men på den här Facebook dejtingsidan så kan man se att det ändå oftast är en viss typ av kvinnor som reagerar på de snyggaste männen.
  • Anonym (Kent Clark)
    Sven19 skrev 2021-01-14 12:46:51 följande:
    Kan du inte lägga upp exempel på vad det är för några som får alla svar? Och även de som får dåligt med svar?
    Vill inte lägga upp riktiga personer här. Men det är inte många, och det är i stort sett bara "bad boys", tatuerade vältränade 35-40-åringar som för mig ger sken av psykopat och väldigt högt ego och självupptagenhet. De får de allra mesta. Sen har det varit några som sett snygga och manliga ut, med mer "normala" foton som fått en del svar också, kanske hälften. Och sen några som alldagliga men ganska bra ut och har skrivit något intressant ändå, som får några få likes och nån kommentar. 

    Nä verkligen ingen bra dejtingsida det där.
  • Anonym (Kent Clark)
    Sven19 skrev 2021-01-14 12:46:51 följande:
    Kan du inte lägga upp exempel på vad det är för några som får alla svar? Och även de som får dåligt med svar?
    Vill inte lägga upp riktiga personer här. Men det är inte många, och det är i stort sett bara "bad boys", tatuerade vältränade 35-40-åringar som för mig ger sken av psykopat och väldigt högt ego och självupptagenhet. De får de allra mesta. Sen har det varit några som sett snygga och manliga ut, med mer "normala" foton som fått en del svar också, kanske hälften. Och sen några som alldagliga men ganska bra ut och har skrivit något intressant ändå, som får några få likes och nån kommentar. 

    Nä verkligen ingen bra dejtingsida det där.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gubben) skrev 2021-01-14 15:07:08 följande:

    Det är som den gamla dängan på krogen - 80% av tjejerna ligger med 20% av killarna. Utseende spelar roll, även för tjejer. För vad vi än vill tro/tycka eller tänka om dejting/sex och relationer så är det nog i högre utsträckning kvinnan som väljer.


    På krogen är det väl mycket mer perosnligheten som spelar roll. Man ser ju knappt hur folk ser ut där ändå när folk är fulla och det är halvmörkt.

    Sen är det inte ganska uppenbart ändå att män går mycket mer på utseendet hos kvinnan än tvärtom. Eftersom kvinnor sminkar sig och är ofta mer klädmedvetna. Och eftersom det mäns roll genom tiderna för att försörja familjen handlar mycket mer om personlighet än utseende. Idag är det ju annorlunda förstås men det som avgör attraktionen hos en man är väl vad han gör och hur han är mycket mer än hur han ser ut. Utseendet är som man märker på dejtingsidor avgörande vid ett första skede när man inte vet nåt om perosnen.
  • Anonym (Kent Clark)
    Sven19 skrev 2021-01-14 15:12:41 följande:
    Nä det låter tråkigt och extremt. Det är nog fel ställa att hitta någon på och frågan är väl också om du verkligen vill träffa tjejerna som hänger där?
    Nä det vill jag inte. Helt fel ställe. Och säkert så att den andra typen av kvinnor kanske som mig mest betraktar sidan på håll och förundras över allt och sen drar därifrån.
  • Anonym (Kent Clark)
    Sven19 skrev 2021-01-14 15:29:11 följande:
    Vad heter FB gruppen? Skulle vilja ta en titt :)
    Singlar som söker seriöst.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gubben) skrev 2021-01-14 17:47:05 följande:
    Jag håller med, men när tjejer träffar en alltför snäll kille så är det samma visa varje gång... dom känner inte kemi eller det där extra pirret/känns mer som kompisar mm, släpper och letar vidare. Om tjejer hade valt dom vanliga, lite tråkigare killarna så hade dom troligtvis haft ett bättre liv och bättre fäder till sina barn. Det hade dessutom funnits färre bittra incels.

    Samma sak med killar som väljer snygga tjejer med fina kroppar. Vi är programmerade för och älskar det där pirret och attraktionen. Förståndet hade troligen gjort andra val och haft ett bättre liv.... *skrivet med lite humor*
    Vad menas med att vara alltför snäll då?
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gubben) skrev 2021-01-14 19:59:05 följande:
    Snäll till den grad att man uppfattas som mjäkig.
    I ditt inlägg låter det som att du likställer de "alltför snälla" med de vanliga och tråkigare, som tjejer kunde välja. Eller läser jag fel där? För att tjejer inte faller för mjäkiga killar är väl inget konstigt.. Vissa egenskaper är helt enkelt inte attraktiva. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Mamma och gift) skrev 2021-01-14 20:16:34 följande:

     Jag tror att de minskade skillnaderna mellan män och kvinnor har gjort att en del av spänningen och attraktionen försvinner. Speciellt från kvinnornas sida. Kvinnorna säger att de vill ha en lugn, snäll och jämställd man, men de blir inte attraherade av dessa män. De vill ha de jämställda männen för avlastningens skull. I Frankrike har de , enligt statistiken, mycket mer sex, jag tror det beror på att de behållit mer av könsrollerna, de ör firtfarande män och kvinnor, Kvinnorna jobbar mycket ändå, många av dem, vet inte riktigt hur de får ihop det hela. 


    Vem vill inte 'ha en lugn, jämställd och snäll man?? Jag förmodar du klumpar ihop dem med hur dessa män brukar vara - de lite mesigare männen utan så högt självfötroende eller humor osv.  Men de är ju separata egenskaper/personlighetsdrag som alla är åtråvärda (och väldigt positiva) hos en man, så dumt att nedvärdera dem. Men det är svårare att hitta en man som dessutom har självförtroende och andra attraktiva egenskaper som också i många fall behövs för att kvinnor ska bli intresserade. 

    Jag tror ett problem många män har är att de inte kan eller glömmer bort att vara sig själva, sitt bästa jag, utan försöker anpassa sig till normer. Kivnnor vill ha jämställda, snälla män. Då måste jag ädnra mig och bete mig så, tänker säkert en del. Samtidigt tappar de en del av självfötroendet för de är inte sig själva längre. Bättre att inse att vara schysst och lugn ÄR attraktivt. För vem vill ha en som inte kan sitta still och som är otrevlig mot folk?
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Mamma och gift) skrev 2021-01-15 07:00:13 följande:

    OK , jag medger att jag också vill ha en lugn , jämställd och snäll man,  vilket jag också har. Det beror ju dock lite på vad man lägger in i begreppet jämställd. Min man och jag är jämställda men vi gör lite olika saker i hemmet, delvis.  Jag skrev mitt inlägg lite provokativt, får jag medge. 


    Men jag tror ändå att det finns ett värde att behålla könsroller till viss grad, att behålla och till och med tydliggöra de skillnader mellan könen som finns. Det är dessa skillnader som gör att vi attraheras av varandra. Kvinnor vill ha en manlig man och män vill ha en kvinnlig kvinna. Sen har vi alla lite olika definitioner av vad som är manligt och kvinnligt. 


    Jag tror att det vi säger oss vilja ha skiljer sig lite mellan teori och verklighet, 

    I Frankrike vill man också ha jämställdhet, man har allmän statlig förskola, kvinnor yrkesarbetsr till stor del. Men de har inte försökt att ta bort skillnaderna mellan könen, som jag upplever att vissa grupper har som mål i Sverige.

    Så om man vill få framgång som man bland kvinnor så bör man förstås försöka se så  snygg ut som möjligt, och utseendet har nog aldrig varit så viktigt som man som idag, då vi lever i en väldigt visuell kultur just nu, Men utöver Utseendet är det nog bra att satsa på att vara lite manlig och Då får man ju försöka välja de manliga attribut som passar en själv. 


    Jag håller med om att man inte bör tvinga på människor andra könsroller än vad som känns naturligt.

    Jag tror inte man ska försöka vara nån man egentligen inte är, för det är oattraktivt. Är man inte manlig av sig så får man acceptera det och lyfta fram de egenskaper man är bäst på, och minska på dem man inte är bra på, och sen bara strunta i vad andra säger. Då får man självfötroende och det är det mest attraktiva tror jag. Då hittar man nog rätt till slut.  
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gem) skrev 2021-01-16 08:31:52 följande:
    Man blir den man vill bli.

    Jag fejkade också självförtroende när jag var i 18-års åldern och raggade brudar. Det var sjukt effektivt. Med tiden får man lika starkt självförtroende som man spelade från början.
    Hur fejkar man ett självförtroende? Antingen har man det eller så har man det inte. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gem) skrev 2021-01-16 16:49:45 följande:
    Nej, verkligen inte. Det är en myt. Självförtroende är något man får jobba upp. Du sänder ständigt ut subtila signaler om hur du uppfattar dig själv.

    För att säga några enkla knep mot bättre självförtroende. Ta plats i rummet. Sträck på dig. Vackla inte med blicken. Tala tydligt och klart med ganska stark volym. Tveka inte när du tar fysisk kontakt. Blir man nobbad bryr man sig inte utan går vidare lika rak i ryggen som man hade innan.

    Med övning så efter något år gör du allt det utan att ens tänka på det.

    Sedan finns det andra saker som kräver mer jobb men är än viktigare på sikt. Träna så att du blir fysiskt stark. Gör dig fysiskt, psykiskt, socialt och ekonomiskt oberoende.
    Jovisst man kan fejka det genom hur man står och rösten och så, det betyder inte att man har självförtroende utan att det ser ut som man har det.

    Men jag tänker att om man lyckas ta plats i rummet och vågar gå fram till tjejer och prata på ett självsäkert vis, ja då har man ju självförtroende i den miljön och situationen, det är inte på låtsas. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gubben) skrev 2021-01-16 17:11:54 följande:
    Håller inte alls med. Jag var en osäker yngling innerst inne när jag var ung. Oavsett om det märktes eller inte så var jag lyckosam med att träffa tjejer. Sen växer man in i det med åldern.

    Självklart kan man fejka sig till ett bättre självförtroende.
    Men det handlar väl inte om vad du är innerst inne utan vad du gör. Om du vågar gå fram till tjejer och prata hur som helst så har du självförtroende i den situationen. Men du kanske inte har självförtroende när det handlar om att bestiga Mount Everest? Självförtroende varierar för en individ helt enkelt.
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gem) skrev 2021-01-17 11:46:37 följande:
    Du har ett val om du ska ta obehaget att gå fram till tjejen eller om du ska stanna i din Comfort zone. Den som ständigt genom livet utmanar sig själv och tvingar sig utanför comfort zonen kommer att hamna enormt långt i förhållande till den som bara gör det som känns lugnt och behagligt.

    Lyssna på "gubben"s inlägg innan mig också. Övning ger färdighet oavsett om det gäller att laga mat, spela piano eller ragga brudar.
    Ja det klart att man blir bättre på nåt med mer övning. Det var inte riktigt det jag pratade om. Det var att fejka självförtroende. När det gäller att ragga så kan du förstås fejka det genom att se självsäker ut. Men när du väl börjar agera självsäkert, då har du självfötroende i den miljön och den situationen.  På vilket sätt fejkar man det?
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gubben) skrev 2021-01-17 06:53:03 följande:
    Man är ju alltid osäker i början. Vad det än gäller. Bestiga berg, prata inför folk, prata med tjejer osv. I början gör du fel och känner dig osäker, men efter ett tag blir det bättre och bättre och du känner dig allt säkrare och tryggare. Men innan du känner dig säker så måste du ju spela lite, alltså fejka.

    Man kan ju träna upp det mesta, varför inte även ett självförtroende? För mig låter det konstigt att det inte skulle gå.

    Menar du att vi föds med ett visst självförtroende och sen är det konstant? Eller är det vår uppväxt som påverkar självförtroendet? Vid vilken ålder slutar isåfall självförtroendet att växa?
    Jag menade att om man har modet att självmant t ex gå fram och prata med tjejer så uppfattar jag det självförtroende. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gem) skrev 2021-01-18 18:59:15 följande:
    Fast varför skulle man ha det? Första gången jag stötte på en tjej tvingade jag mig bokstavligen till det och mina ben darrade som asplöv. Jag hade verkligen noll självförtroende i den situationen och så failade jag också ganska grovt.

    Sedan tvingade jag mig igen och failade, tvingade mig igen och failade, tvingade mig igen och failade, tvingade mig igen och lyckades...

    För varje gång blev jag lite bättre, var lite mer avslappnad och fick lite bättre självförtroende.
    Jag menade om det för kvinnan ser ut som självfötroende. Vi pratade ju om att fejka självförtroende? Det är ju lite som att fejka att man är rolig. Du är inte rolig på låtsas. 
  • Anonym (Kent Clark)
    Anonym (Gem) skrev 2021-01-18 23:06:03 följande:
    Mycket svårare att fejka att man är rolig.

    Vilket självförtroende du uppleva ha av andra handlar som jag sa ovan mycket om kroppsspråk och sådant du kan fejka.
    Ja och det höll jag med om att man kan fejka det genom hur man ser ut, och hur man står. Men om man går fram och pratar med nån så presterar man något. Självförtroende är att tro på att man kan prestera, men det handlar ju om prestationen i slutändan, inte bara att stå och se säker ut.
Svar på tråden Varför får endast 10% av männen på dejtingsidor all uppmärksamhet?