Inlägg från: Anonym (ANONYM) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ANONYM)

    Vad händer på psyk?

    Hej hej

    Vill absolut INTE förminska allvaret, det handlar inte om det. Men min fråga är; är det verkligen så mycket psyk kan göra för att förbättra för dig? Min erfarenhet både för egen del och genom att läsa andras erfarenheter är att de inte gör mer än ger lite lugnande tablett eller så, kollar så att man inte är självmordsbenägen- sedan händer inte mycket mer.

    Lugnande tabletter kan hjälpa tycker jag- problemet är ju att de kan vara beroendeframkallande.

    Har du provat detta:


    Chatta med självmordslinjen online
    Skriva ner ALLT som du tänker på och se svart på vitt vad som får dig att må dåligt
    Sätt gränser för andra och dig själv. Mår du dåligt så måste du träna på att säga nej till mycket som du kanske gör för att det känns som att det 'förväntas av dig'.
    Skriv dikter eller sjung eller spela musik. Få utlopp för dina känslor
    Bestäm dig för att utveckla en kunskap  av något slag. Språk, musik, eller matlagning eller vad som helst.
  • Anonym (ANONYM)
    Anonym (Håller med) skrev 2021-01-04 23:35:38 följande:
    Håller med om det här. Och kanske med tillägget att försöka få mer hjälp av öppenpsykiatrin. Terapi, testa en annan typ av terapi om du redan går i terapi, gruppterapi, kanske någon lättsam aktivitet så att du har något annat än att ligga i sängen. Kanske det finns någon promenadgrupp såhär i coronatider som går någon gång i veckan. Sådana små saker kan göra skillnad. Men jag vill inte heller förminska allvaret. Om du känner att du verkligen funderar på att förverkliga dina tankar, så är det naturligtvis bättre att du ligger under bevakning på psyket.
    Jag hade också varit för att prova gruppterapi om det inte var för Corona. :( Tycker att Corona är så allvarligt att det inte är värt att utsätta sig för risken att bli smittad i onödan. Man bör undvika det så långt det bara är möjligt.

    TS:
    Hur är det med maten? Äter du tillräckligt, och rör du på dig?  Alla förändringar blir så mycket svårare att genomföra med kaloriunderskott och sömnbrist.

    (Vet också detta av egen erfarenhet och tycker att vården inte betonar detta nog, hur mycket det gör för ens mående att få i sig näring och sova bra, det är en väldigt viktig grund för att orka med allt som är jobbigt i livet.) <3
Svar på tråden Vad händer på psyk?