• Anonym (sui)

    Vad händer på psyk?

    Inläggning är mest förvaring och inte direkt vård. Dessa ställen förvarar mentalt sjuka och ser till att de inte begår självmord. När folk väl är inne i den kretsen är det svårt att komma ut och bli bättre, man fortsätter bara åka in och ut. 

    Känner du dig på gränsen och fortfarande på ett sätt vill stoppa dig själv för din familjs skull ja då kan det vara en poäng att bli inlagd. Men om ditt mål är att bli bättre och få vård är det inte inläggning som gäller utan då får du kämpa på med psykolog och mediciner. Det kan ta ett bra tag att hitta rätt medicin och/eller samtalskontakt. När man är deprimerad känns varje dag som en evighet men 1.5 år är rätt kort tid i det stora hela för en djup depression, du måste försöka ge behandlingen sin tid. Det betyder inte att du måste fortsätta göra samma saker som du gör nu. Det kan hända att just din psykolog och/eller just hens behandlingsmetod inte är rätt för dig. Har du testat flera olika terapimetoder? Du kan försöka läsa på nätet om fler metoder som går att testa och se om någon låter rätt för dig. 

    Tills dess, försök alltid stå ut tills imorgon. Imorgon är en ny dag och det enda sättet att få chansen till en förändring är att stanna kvar och se. Man vet aldrig vad som kan hända men du måste vara vid liv för att ta reda på det. Självmord kan du bara begå en gång, sedan finns inga nya chanser. Inga nya möjligheter. Självmord kan man alltid begå imorgon. Det alternativet finns alltid där. Men alternativet att leva, att uppleva förändring, att få se dina nära och kära igen.. det alternativet försvinner direkt om du begår självmord idag. Det alternativet finns inte kvar imorgon då. Du måste leva för att se. 

Svar på tråden Vad händer på psyk?