• MidnightStar

    Vad händer på psyk?

    Var inlaggd för något år sedan, under några veckor. De var under sommaren och pga av dåligt med personal gjorde att de hade slagit ihop två avdelningar.

    Jag fick till en början dela rum, men fick sedan eget rum pga olika saker.

    Brukade även försöka prata med läkare varje dag( på eget bevåg om det var något jag undrade över. som ex att få gå ut och röka. då man inte får gå ut från avdelningen hur som helst) men hade vissa tider där man diskuterade vad man kunde göra för att det skulle bli bättre medicin aktiviteter etc.som att träna vilket är väldigt svårt om man känner sig helt slut psykiskt)

    Sen var jag inte tvingad att vara social med andra, Men blev att man umgås lite i grupper, inget krav bara naturligt nlir nån som man kanske börjar små prata lite med och sitter vid på lunchen. där jag var blev vi som en rökar grupp, dvs att vi som rökte brukade prata med varandra och gick ut samtidigt.

    De var de som var trevliga om man kände sig bekväm med och de som man inte ville veta av.

    När man var inlaggd så fick man inte ha saker som man skulle kunna skada sig med, laddning sladdar ex, eller byxor med snörning. utan sånt fick man lämna.

    känner även en som har varit inlaggd flera gånger, denna brukar då  få ECT behandling som brukar hjälpa denna. 

     Det är bra att du har stöd av din familj, det är väldigt viktigt att ha stöttamde personer omrking sig när man mår dåligt som kan hjälpa en.  

    Har också varit så att jag kännt mig helt slut och har under en längre tid varit apatisk inte brytt mig om någonting egentligen. gick dagarna på autopilot. och ville egentligen bara försvinna.

    fick då ny medecin som hjälpte. kan vara så att den medecin du får inte funkar för dig och kanske borde prova en annan, det kan ta lång tid innan man hittar något som fungerar.

    och när man mår som du gör så är det viktigt att bara ta en tag idaget och inte ta p sig förmycket. att tänka på sina närståenden och försöka hålla kvar i livsgnistan om så bara en dag till.

    Lycka till och hoppas det var till nån hjälp

Svar på tråden Vad händer på psyk?