Inlägg från: Goldenrobot |Visa alla inlägg
  • Goldenrobot

    Hur har erat illamående eskalerat?

    Med första mådde jag illa i ca fyra-fem veckor (ca v 5-10). Det var på en och samma "åksjukenivå" och släppte nästan plötsligt.

    Med andra började jag må illa men hörde om extra vitamin B (B6) som jag började ta och så försvann illamåendet - dock ff dålig aptit samma veckor som jag mådde illa med första...

    Nu med tredje kom illamåendet igen men nu visste jag ju att B6 funkade och jag hade det hemma ff så jag var snabb på det och mådde genast bättre - dock ff dålig aptit och inte sugen på nåt ungefär motsvarande samma veckor som första två gångerna. Illamåendet har smugit sig på om jag slarvat med att ta B6, men gett sig av igen när jag börjat ta :) Nu är jag dock förbi den perioden och har även fått aptit.

  • Goldenrobot
    Nojjig skrev 2021-02-17 18:41:01 följande:

    Med mitt första barn kräktes jag i 7 veckor.

    Med mitt andra barn mådde jag illa från Bim(beräknad icke mens)-dagen tills förlossningen... spydde 2 månader resten på gränsen hela tiden.

    Nu är jag gravid med 3:e barnet och mått illa sedan jag plussade för en vecka sedan. Är orolig, kommer förmodligen må lika dåligt denna gången. Inget hjälper mig, inte ens receptbelagda mediciner.

    Äter b6-vitamin nu, 1,6 mg. Det gjorde jag förra graviditeten också och mådde ändå illa i nio månader. Hade ingen aning då om att det skulle minska illamående utan käkade gravidmultivitaminer för folsyran.

    Hur mycket b6 kan man ta?


    Jag har - utöver de 1,3 mg B6 som finns i mina multivitaminer - tagit 2 st Beviplex forte om dagen under perioderna jag mått illa. En tablett innehåller 15 mg pyridoxin (B6) och doseringen är 1-3 tabletter om dagen (upp till 45 mg således). Jag har alltså tagit totalt 31,3 mg per dag, vilket hjälpt mig. Har läst om gravida som ordinerats mer än så (upp till 75 mg) men eftersom jag tagit på egen hand utan ordination har jag hållit mig till doseringen, och då på en medelväg :)
Svar på tråden Hur har erat illamående eskalerat?